ΑρχικήsecurityCybercrime θέσεις εργασίας: Πόσες αγγελίες βρέθηκαν στο dark web και τι προσφέρουν

Cybercrime θέσεις εργασίας: Πόσες αγγελίες βρέθηκαν στο dark web και τι προσφέρουν

Οι κυβερνοεγκληματίες διευθύνουν πλέον τις δραστηριότητές τους σαν επιχείρηση, προσλαμβάνοντας ενεργά προγραμματιστές και χάκερ μέσω του dark web με ένα ελκυστικό πακέτο παροχών που περιλαμβάνει ανταγωνιστικούς μηνιαίους μισθούς, πληρωμένες ημέρες άδειας και αναρρωτική άδεια.

Δείτε επίσης: Χάκερ πωλεί Fortinet VPN access στο dark web

Dark Web

Η τελευταία έκθεση της Kaspersky αποκαλύπτει ότι μεταξύ 2020-2022, βρέθηκαν 200.000 αγγελίες εργασίας σε 155 dark web από ομάδες hacking και οργανώσεις APT, οι οποίες αναζητούσαν προγραμματιστές λογισμικού. Οι προσφορές τους ήταν απίστευτα ελκυστικές- στην πραγματικότητα, το 61% όλων των προκηρυγμένων θέσεων αναζητούσε προγραμματιστές λογισμικού.

Οι αναλυτές της Kaspersky έγιναν μάρτυρες μιας εκπληκτικής προσφοράς εργασίας με εξαιρετικό μηνιαίο μισθό έως και 20.000 δολάρια για έναν τυχερό επαγγελματία. Επιπλέον, κορυφαίες αγγελίες ζήτησαν ικανούς ειδικούς επίθεσης με το προσοδοφόρο ποσό των 15.000 δολαρίων μηνιαίως!

Εκτός από τους χάκερ, οι ομάδες hacking αναζητούν και άτομα με δεξιότητες στην ανάλυση δεδομένων, την ανάπτυξη κακόβουλου λογισμικού και εργαλείων, τις τεχνικές initial compromise, τις μεθόδους reverse engineers, την τεχνογνωσία σχεδιασμού ιστότοπων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων phishing, την ικανότητα δοκιμών κακόβουλου λογισμικού και τα διοικητικά καθήκοντα πληροφορικής.

Δείτε επίσης: Στις dark web αγορές πωλούνται εταιρικά email accounts για $2

Ο μέσος μισθός για τους επαγγελματίες της πληροφορικής κυμαίνεται από 1.300 δολάρια έως 4.000 δολάρια κάθε μήνα – με τους σχεδιαστές να βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο του εύρους και τους reverse engineers να αμείβονται περισσότερο.

Dark Web

Το ένα τρίτο των αγγελιών εργασίας προσέφερε θέση πλήρους απασχόλησης, ενώ άλλες τόσες προσέφεραν στους υποψηφίους ευέλικτο πρόγραμμα στο ωράριο εργασίας τους.

Σε λίγες περιπτώσεις (8%), οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι έπαιρναν αμειβόμενες άδειες και αναρρωτικές άδειες, γεγονός που δείχνει ότι ορισμένοι εργοδότες στο dark web προσπαθούν να κάνουν τις προσφορές τους όσο το δυνατόν πιο ελκυστικές.

Με πακέτα “απασχόλησης” που είναι πιο ελκυστικά από ό,τι παρόμοιοι ρόλοι στην αγορά εργασίας νομικών, οι προσφορές αυτές θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια ελκυστική προοπτική για έμπειρους επαγγελματίες και πρόσφατους αποφοίτους σχολών πληροφορικής που δεν έχουν ακόμη εξασφαλίσει μια θέση εργασίας.

Ο μεγαλύτερος αριθμός αγγελιών σημειώθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2020, το οποίο αντιστοιχεί στις τεράστιες αλλαγές που επέβαλε ο COVID-19 στο εργατικό δυναμικό. Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2021 και το πρώτο τρίμηνο του 2022, σημειώθηκε μια δεύτερη αύξηση.

dark web

Μια όχι και τόσο τυπική διαδικασία πρόσληψης

Για να διαπιστωθεί η εξειδίκευση των δυνητικών εγκληματιών στον κυβερνοχώρο, οι υπεύθυνοι προσλήψεων συχνά χορηγούν δοκιμαστικές εργασίες για να αξιολογήσουν το επίπεδο δεξιοτήτων τους κατά τη διαδικασία πρόσληψης.

Πολλές φορές, οι υπεύθυνοι προσλήψεων αναλύουν και το βιογραφικό σημείωμα ή το χαρτοφυλάκιο που υποβάλλουν οι υποψήφιοι και σε μία στις τέσσερις δημοσιεύσεις, πραγματοποιείται συνέντευξη για την περαιτέρω εξέταση ενός πιθανού αιτούντος εργασία.

Δείτε επίσης: Οι χάκερ κλέβουν μεγάλες ποσότητες τροφίμων και τις πωλούν στο dark web

Καθώς οι ομάδες κυβερνοεγκλήματος αποκτούν όλο και περισσότερο επιχειρηματικό προσανατολισμό, το dark web έχει γίνει γρήγορα ένα δημοφιλές σημείο στρατολόγησης για κακόβουλους φορείς που αναζητούν σταθερό και κερδοφόρο εισόδημα.

Σε δύσκολους καιρούς που χαρακτηρίζονται από πολιτικές αναταραχές, οικονομικές δυσκολίες ή έλλειψη προοπτικών απασχόλησης στην περιοχή, οι προγραμματιστές λογισμικού μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις ευκαιρίες για να σωθούν.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με την ανάληψη εργασίας στο dark web, όπως το να εξαπατηθείτε ή -ακόμα χειρότερα- να αντιμετωπίσετε ποινικές κατηγορίες και φυλάκιση.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS