ΑρχικήsecurityTwitter: Πρόστιμο για χρήση στοιχείων χρηστών για στοχευμένη διαφήμιση

Twitter: Πρόστιμο για χρήση στοιχείων χρηστών για στοχευμένη διαφήμιση

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) επέβαλε πρόστιμο ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων στο Twitter για τη χρήση προσωπικών δεδομένων των χρηστών για στοχευμένη διαφήμιση. Συγκεκριμένα, η FTC κατηγορεί την πλατφόρμα για χρήση αριθμών τηλεφώνου και διευθύνσεων email που είχαν συλλεχθεί για την ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων.

Twitter Πρόστιμο διαφήμιση

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα [PDF], από το 2013, το Twitter είχε ζητήσει αυτά τα στοιχεία από πάνω από 140 εκατομμύρια χρήστες, για να προστατεύσει τους λογαριασμούς τους με 2FA. Ωστόσο, φαίνεται πως απέτυχε να τους ενημερώσει ότι τα δεδομένα αυτά θα χρησιμοποιούνταν επίσης για να επιτρέψουν στους διαφημιστές να τους στοχεύσουν με διαφημίσεις.

Δείτε επίσης: Clearview AI: Πρόστιμο από το Ηνωμένο Βασίλειο για συλλογή δεδομένων

Πρόκειται για άμεση παραβίαση του νόμου FTC και μιας διοικητικής εντολής της Επιτροπής του 2011, που απαγόρευε στην εταιρεία να παραποιεί τις πρακτικές ασφαλείας και απορρήτου της και να επωφελείται από δεδομένα που συλλέγονται παραπλανητικά.

Η εντολή αυτή εκδόθηκε μετά από διακανονισμό που είχε γίνει για την αποτυχία της εταιρείας να προστατεύσει τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών της, αφού hackers απέκτησαν το admin control του Twitter μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου του 2009. Η αδυναμία του Twitter να συμμορφωθεί με την παραπάνω εντολή οδήγησε στο πρόστιμο.

Όπως σημειώνει η τωρινή καταγγελία, το Twitter έλαβε δεδομένα από χρήστες με το πρόσχημα ότι τα χρησιμοποιούσε για λόγους ασφαλείας, αλλά στη συνέχεια κατέληξε να χρησιμοποιεί τα δεδομένα για να στοχεύει χρήστες με διαφημίσεις. Αυτή η πρακτική επηρέασε περισσότερους από 140 εκατομμύρια χρήστες Twitter, ενώ ενίσχυσε την κύρια πηγή εσόδων της εταιρείας“, δήλωσε η πρόεδρος της FTC, Lina M. Khan.

Δείτε επίσης: FTC προς Frontier: Σταματήστε την εξαπάτηση πελατών και αυξήστε την ταχύτητα διαδικτύου

Η ποινή των 150 εκατομμυρίων δολαρίων αντικατοπτρίζει τη σοβαρότητα των καταγγελιών κατά του Twitter και τα σημαντικά νέα μέτρα συμμόρφωσης που θα επιβληθούν ως αποτέλεσμα της σημερινής προτεινόμενης διευθέτησης, θα βοηθήσουν στην αποτροπή περαιτέρω παραπλανητικών τακτικών που απειλούν το απόρρητο των χρηστών“, πρόσθεσε η εισαγγελέας των ΗΠΑ, Stephanie M. Hinds.

ftc πρόστιμο

Πέρα από το πρόστιμο στο Twitter, υπάρχουν και κάποιες πρόσθετες διατάξεις της προτεινόμενης εντολής της FTC, σύμφωνα με τις οποίες:

  • Το Twitter δεν μπορεί να επωφεληθεί από δεδομένα που συλλέγονται παραπλανητικά·
  • Το Twitter πρέπει να επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (π.χ mobile authentication apps ή security keys)
  • Το Twitter πρέπει να ειδοποιήσει τους χρήστες για την κατάχρηση των αριθμών τηλεφώνου και των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συλλέχθηκαν για στοχευμένη διαφήμιση.
  • Η εταιρεία καλείται να εφαρμόσει και να διατηρήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας των πληροφοριών. Σε αυτό το πλαίσιο, η πλατφόρμα θα πρέπει να εξετάσει και να αντιμετωπίσει τους πιθανούς κινδύνους που φέρνουν τα νέα προϊόντα της για την ιδιωτική ζωή και την ασφάλεια των χρηστών.
  • Πρέπει να γίνει περιορισμός της πρόσβασης των εργαζομένων στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών· και
  • Τέλος, πρέπει να ενημερώνεται η FTC σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων του Twitter.

Δείτε επίσης: Twitter: Ο Elon Musk λέει ότι η εξαγορά με χαμηλότερη τιμή δεν αποκλείεται

Το Twitter συμφώνησε να διευθετήσει τους ισχυρισμούς της FTC καταβάλλοντας το πρόστιμο των 150 εκατομμυρίων δολαρίων και εφαρμόζοντας τα νέα μέτρα συμμόρφωσης για τη βελτίωση των πρακτικών απορρήτου.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS