ΑρχικήinetΟ Jack Dorsey αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο του Twitter

Ο Jack Dorsey αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο του Twitter

Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής του Twitter, Jack Dorsey, αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας την Τετάρτη.

Jack Dorsey Twitter διοικητικό συμβούλιο

Ο Dorsey είχε ήδη αρχίσει να απομακρύνεται από τη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αφήνοντας το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter στα τέλη του περασμένου έτους. Η αποχώρησή του τού επέτρεψε να επικεντρωθεί περισσότερο στη Block, μια εταιρεία στον κλάδο των οικονομικών, την οποία ίδρυσε με τον Jim McKelvey το 2009. Η εταιρεία ήταν παλαιότερα γνωστή ως Square.

Δείτε επίσης: Twitter: Πρόστιμο για χρήση στοιχείων χρηστών για στοχευμένη διαφήμιση

Το σχέδιο αποχώρησης του Jack Dorsey από το διοικητικό συμβούλιο του Twitter υπήρχε από τότε που παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Τη θέση του CEO πήρε ο Parag Agrawal. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία σημείωσε ότι ο Dorsey θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο “μέχρι τη λήξη της θητείας του στη συνεδρίαση των μετόχων του 2022“.

Ο Jack Dorsey αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο του Twitter

Η αποχώρηση του Dorsey από το διοικητικό συμβούλιο σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, καθώς ο επιχειρηματίας ασχολούνταν πολύ με την πλατφόρμα, από τότε που την ίδρυσε. Η αποχώρηση του Jack Dorsey, μαζί με την επικείμενη αγορά του Twitter από τον δισεκατομμυριούχο Elon Musk, δείχνουν ότι η πλατφόρμα κάνει πολλές και σοβαρές αλλαγές το τελευταίο διάστημα.

Δείτε επίσης: Twitter: Ο Elon Musk λέει ότι η εξαγορά με χαμηλότερη τιμή δεν αποκλείεται

Φυσικά, η αποχώρηση του Dorsey από το διοικητικό συμβούλιο δεν αποτέλεσε έκπληξη, αν και σίγουρα θα αλλάξει αρκετά τα δεδομένα στην εταιρεία, καθώς ήταν ένας άνθρωπος που ασχολούνταν ενεργά με το Twitter και ήταν υπεύθυνος για πολλές από τις ισχύουσες πολιτικές.

Σύμφωνα με αναφορές, η απομάκρυνση του Dorsey μπορεί να σχετίζεται και με τη δυσαρέσκεια ατόμων της εταιρείας, σχετικά με τη στάση του πρώην CEO απέναντι στην εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk.

Δείτε επίσης: Hackers χρησιμοποιούν deep fake videos του Elon Musk σε crypto απάτη

Ένα πρώην στέλεχος του Twitter, ο Jason Goldman, κατηγόρησε τον Jack Dorsey ότι “μαχαίρωσε πισώπλατα την εταιρεία”, όταν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε ζητήσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, ο Dorsey “μοιράστηκε την προσωπική του άποψη ότι το Twitter θα μπορούσε να επικεντρωθεί καλύτερα στην εκτέλεση ως ιδιωτική εταιρεία“. Αυτό υποδηλώνει ότι ο συνιδρυτής, ο οποίος υπηρέτησε στο διοικητικό συμβούλιο μαζί με τον Agrawal, ενθάρρυνε τον Musk να αγοράσει πλήρως την πλατφόρμα, κάτι που δεν ήθελε η εταιρεία.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS