ΑρχικήyoutubeΟ αστεροειδής 7335 θα προσεγγίσει στενά τη Γη σε λίγες μέρες

Ο αστεροειδής 7335 θα προσεγγίσει στενά τη Γη σε λίγες μέρες

Ο μεγαλύτερος αστεροειδής που έχει φτάσει κοντά στη Γη φέτος, θα περάσει δίπλα στον πλανήτη μας αυτή την εβδομάδα.

Δείτε επίσης: Τεράστιος αστεροειδής κατευθύνεται στη Γη – Θα ζήσουμε, λέει η NASA

αστεροειδής

Σύμφωνα με τη NASA, ο διαστημικός βράχος, με το όνομα 7335 (1989 JA) θα πετάξει σε απόσταση 2,5 εκατομμυρίων μιλίων από τη Γη στις 27 Μαΐου.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων κοντινών προσεγγίσεων της NASA, ο αστεροειδής 7335 έχει πλάτος έως και 1,1 μίλια, γεγονός που τον καθιστά τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το Empire State Building ή τόσο ψηλό όσο 350 καμηλοπαρδάλεις στοιβαγμένες η μία πάνω στην άλλη.

Αν και ταξινομείται ως “δυνητικά επικίνδυνος” επειδή θα φτάσει σε απόσταση 4,65 εκατομμυρίων μιλίων από τη Γη, ο αστεροειδής 7335 δεν αποτελεί άμεση απειλή για τον πλανήτη μας.

Το διαστημικό αντικείμενο αναμένεται να πετάξει την Παρασκευή στις 10.26 π.μ. Ανατολική ζώνη ώρας και όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να δοκιμάσουν να εντοπίσουν τον αστεροειδή λίγες μέρες πριν, από το σπίτι τους με ένα τηλεσκόπιο.

Ο αστερoειδής 7335 θα πρέπει να αντανακλά το φως του ήλιου στις 25 Μαΐου, καθιστώντας ευκολότερο τον εντοπισμό του καθώς φαίνεται σαν ένα αστέρι που κινείται αργά.

Δείτε ακόμα: Δεινόσαυροι: Ο αστεροειδής έπεσε την άνοιξη σώζοντας τα θηλαστικά

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ουράνιο γεγονός στη ζωντανή ροή του Virtual Telescope Project, που θα ξεκινήσει την Πέμπτη το απόγευμα.

Γη

Ανάλογα με το μέγεθός του, αν ένας αστεροειδής προσκρούσει στη Γη θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια καταστροφή, σε επίπεδο αφανισμού και οι ερευνητές έχουν δημιουργήσει προσομοιώσεις για να δουν πόσο κακό θα μπορούσε να είναι.

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι όλοι οι αστεροειδείς θα έφερναν το τέλος της ανθρωπότητας, καθώς στην πραγματικότητα, ένας διαστημικός βράχος θα έπρεπε να είναι αρκετά μεγάλος για να μας σκοτώσει όλους.

Εάν ένας αστερoειδής στο μέγεθος εκείνου που πιθανότατα σκότωσε τους δεινόσαυρους χτυπούσε τη Γη σήμερα, τα πράγματα θα άλλαζαν αμέσως λόγω της δύναμης της πρόσκρουσης και της αρνητικής επίδρασής του στο περιβάλλον.

Η NASA παρακολουθεί σχεδόν 28.000 γνωστούς αστεροειδείς κοντά στη Γη και λέγεται ότι οι ανακαλύψεις νέων αστεροειδών αυξάνονται κατά χιλιάδες κάθε χρόνο.

Δείτε επίσης: Αστεροειδής Kamo’oalewa: Μάλλον είναι ένα αρχαίο θραύσμα της Σελήνης

Σε αυτό το σημείο, η Nasa ελπίζει να εκτοξεύσει την αποστολή Near-Earth Object Surveyor (NEO) το 2026.

Ορισμένοι ειδικοί ανησυχούν ότι η Γη δεν είναι ακόμη έτοιμη να αμυνθεί από δυνητικά θανατηφόρους αστεροειδείς. Ωστόσο, η Nasa εξετάζει ορισμένες αμυντικές μεθόδους. Πρόσφατα ξεκίνησε την αποστολή δοκιμής διπλής ανακατεύθυνσης αστεροειδών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS