ΑρχικήinetEvo Morales μήνυση εναντίον του Barack Obama για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Evo Morales μήνυση εναντίον του Barack Obama για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

moralesΟ πρόεδρος της Βολιβίας, Evo Morales, αποφάσισε να καταθέσει αγωγή κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, επικρίνοντας τις τακτικές που χρησιμοποιούνται για να εκφοβίσει τους Ευρωπαίους συμμάχους της. Να υπενθυμίσουμε ότι είχε απαγορευτεί στο αεροπλάνο που μετέφερε τον Πρωθυπουργό της Βολιβίας Evo Morales να περάσει πάνω από τον εναέριο χώρο αρκετών ευρωπαϊκών χωρών αφού υπήρχε η υποψία ότι ο Edward Snowden, βρισκόταν μέσα στο σκάφος.

«Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι ετοιμάζουμε μήνυση εναντίον του Barack Obama για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”, ανέφερε ο Morales κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπως αναφέρει το Telesur .

Η Βολιβία και η Βενεζουέλα θα “συνεταιρισθούν” εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια δίκη που θα πραγματοποιηθεί στο διεθνές δικαστήριο.

Στην μήνυση αναφέρεται το γεγονός, ότι μια ολόκληρη Ευρώπη με τις οδηγίες των ΗΠΑ που είχαν την υποψία ότι ο Edward Snowden ήταν επί του σκάφους, δεν άφησε το αεροπλάνο του προέδρου να προσγειωθεί. Τα μέλη της Κοινότητας Κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, ελπίζουν να θεωρηθεί σαν μια “πράξη εκφοβισμού από τον ιμπεριαλισμό της Βόρειας Αμερικής.”

Εν τω ματαξύ έχει ζητηθεί από τους πρεσβευτές των χωρών μελών της CELAC να αποσυρθούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS