15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

To Ransomware «Barack Obama» μολύνει Windows PC

ransomwareΠριν από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου που χρησιμοποιούν crypto mining scripts για να εκμεταλλευτούν παράνομα την ισχύ της CPU, διάφορα είδη ransomware όπως το WannaCry μόλυναν υπολογιστές σε ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο αυτή η απειλή δεν έχει εκλείψει, καθώς κάθε τόσο, ένα καινούργιο και ενδιαφέρον ransomware κάνει ξανά την εμφάνισή του.

Και κάπου εδώ είναι που μπαίνει στο παιχνίδι το «Barack Obama’s Everlasting Blue Blackmail Virus.» Το ransomware αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το MalwareHunterTeam (μέσω Bleeping Computer). Φαίνεται ότι προς το παρόν, το κακόβουλο λογισμικό κρυπτογραφεί μόνο τα αρχεία .EXE στις μηχανές των Windows.

Όντας ransomware, προφανώς έρχεται μαζί με ένα σημείωμα για λύτρα. Στη προκειμένη περίπτωση το σημείωμα παρουσιάζει μια εικόνα του Μπαράκ Ομπάμα και ένα «tip» για να ξεκλειδώσετε τα αρχεία. Το tip αναφέρει τις οδηγίες πληρωμής λύτρων και ζητά από τον χρήστη να επικοινωνήσει με ένα συγκεκριμένο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για περισσότερες πληροφορίες.

Όσον αφορά τώρα στην κρυπτογράφηση που εκτελείται από το ransomware, δεν προσθέτει καμία ειδική ή προσαρμοσμένη επέκταση. Η νέα επέκταση προστίθεται ως δευτερεύουσα για να καταστήσει άχρηστα τα αρχεία.

Επίσης, σβήνει όλα τα Shadow Volume Copies από μηχανές Windows. Αυτό γίνεται για να είναι δύσκολη η ανάκτηση των αρχείων. Το κακόβουλο λογισμικό τροποποιεί επίσης τα κλειδιά μητρώου που σχετίζονται με τα αρχεία και εκτελείται κάθε φορά που κάποιος επιχειρεί να ανοίξει κάποιο αρχείο .EXE.

Είναι αυτονόητο ότι οι χρήστες καλούνται να αποφεύγουν να πληρώσουν στους εγκληματίες οποιουδήποτε είδους λύτρα. Μια τέτοια ενέργεια πιθανότατα θα τους παρακινήσει να τους εκβιάσουν ακόμη περισσότερο.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *