ΑρχικήinetΔιαμάχη μεταξύ Millenials και Gen Zers για το emoji «Tears of Joy»

Διαμάχη μεταξύ Millenials και Gen Zers για το emoji «Tears of Joy»

Μία διαμάχη φαίνεται πως έχει ξεσπάσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μεταξύ δύο γενιών, σε βίντεο και σχόλια στο TikTok. Συγκεκριμένα, οι Millenials και οι Gen Zers, συγκρούονται σχετικά με τις συνήθειες της κάθε γενιάς, με τους δεύτερους να λένε μάλιστα ότι το emoji που κλαίει από τα γέλια είναι ξεπερασμένο.

emoji

Ποιο είναι το πρόβλημα με το emοji που γελάει“, ρώτησε ένας χρήστης σε ένα σχόλιο του TikTok. Ένας άλλος απάντησε: “είναι τόσο ξεπερασμένο.” Σε ένα διαφορετικό βίντεο, μια γυναίκα είπε ότι μείωσε τη χρήση του αφού έμαθε ότι τα παιδιά δεν το χρησιμοποιούν κι ένας έφηβος σχολίασε: “Ως 15 χρονών σας λέω ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτό το emoji γιατί σίγουρα εμείς δεν πρόκειται να το κάνουμε.

Χρησιμοποιώ τα πάντα εκτός από τα emoji που κλαίει από τα γέλια“, δήλωσε ο 21χρονος Walid Mohammed στο CNN Business. “Σταμάτησα να το χρησιμοποιώ επειδή είδα μεγάλους να το χρησιμοποιούν, όπως η μαμά μου, τα μεγαλύτερα αδέλφια μου και γενικά μεγαλύτερους ανθρώπους“.

Για πολλούς Gen Zers, το emοji νεκροκεφαλή έχει γίνει μια δημοφιλής αντικατάσταση για το γέλιο. Είναι η οπτική εκδοχή της φράσης “Είμαι νεκρός” ή “πεθαίνω”, που σημαίνει ότι κάτι είναι πολύ αστείο. Άλλες αποδεκτές εναλλακτικές λύσεις είναι το emoji που κλαίει δυνατά ή απλώς το να γράφουν “lol” ή “lmao”.

millenials

Ο δεκαεπτάχρονος Xavier Martin χαρακτήρισε το emoji “μέτριο” και είπε “δεν είναι πάρα πολλοί άνθρωποι” την ηλικία του το χρησιμοποιούν. Η Stacy Thiru, 21 ετών, προτιμά τα πραγματικά emοji που κλαίνε γιατί δείχνουν πιο ακραίο συναίσθημα και φαίνονται πιο δραματικά. Είπε ότι δεν μπορούσε καν να βρει τα emoji που γελάνε στο πληκτρολόγιο του iPhone της.

Το “Face with Tears of Joy”, το επίσημο όνομα για το εν λόγω emoji, είναι αυτή τη στιγμή το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο emoji στο Emojitracker, έναν ιστότοπο που δείχνει τη χρήση emoji σε πραγματικό χρόνο στο Twitter. Ήταν στην κορυφή της λίστας Emojipedia των πιο χρησιμοποιημένων emοji στο Twitter το 2020, ενώ το “Loudly Crying Face” κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Το 2017, η Apple είπε ότι το emοji ήταν το πιο δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS