ΑρχικήgamingTο Xbox Cloud Gaming δεν θα κυκλοφορήσει τελικά για iOS

Tο Xbox Cloud Gaming δεν θα κυκλοφορήσει τελικά για iOS

Παρά τις αλλαγές στους κανονισμούς της Apple, η Microsoft δηλώνει ότι δεν σχεδιάζει μια εφαρμογή Xbox Cloud Gaming για το iOS.

Δείτε επίσης: Apple: Σταματά να υπογράφει τις εκδόσεις iOS 17.0.3, iOS 16, iOS 15
Xbox Cloud Gaming iOS

Οι περισσότερες από τις πρόσφατες αλλαγές που ανακοίνωσε η Apple για το App Store αφορούν αποκλειστικά τους χρήστες του iPhone στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά υπάρχει μια εξαίρεση. Η Apple ανακοίνωσε επίσης τον περασμένο μήνα ότι χαλαρώνει τις οδηγίες του App Store για εφαρμογές παιχνιδιού στο cloud σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτό ανοίγει τον δρόμο για υπηρεσίες όπως το Xbox Cloud Gaming να κυκλοφορήσουν επιτέλους μια εφαρμογή για το iPhone και το iPad, αλλά φαίνεται ότι η Microsoft δεν ενδιαφέρεται για αυτό.

Στο παρελθόν, η Apple απαιτούσε από τους προγραμματιστές να υποβάλουν ξεχωριστή αίτηση για κάθε παιχνίδι στο App Store. Για παράδειγμα, η Microsoft θα έπρεπε να υποβάλει κάθε παιχνίδι που είναι διαθέσιμο μέσω του Xbox Cloud Gaming ως ξεχωριστές εφαρμογές. Η Microsoft επανειλημμένα κριτικάρισε αυτές τις απαιτήσεις και είπε ότι αποτελούν “κακή εμπειρία για τους πελάτες“.

Σε συνέντευξή του στο The Verge, ο CEO της Microsoft Gaming, Phil Spencer, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν είναι ακόμα ικανοποιημένη με τις αλλαγές στους κανονισμούς της Apple. Ο Spencer αναφέρει ότι δεν υπάρχει “χώρος” για τη Microsoft να έχει κέρδη το Xbox Cloud Gaming στο iOS και ευθυγραμμίζεται με τα σχόλια της Sarah Bond, προέδρου του Xbox στη Microsoft, τον περασμένο μήνα.

Δείτε ακόμα: Το X υποστηρίζει passkeys για χρήστες iOS στις ΗΠΑ

Οι αλλαγές στις Οδηγίες του App Store που επιτρέπουν τις εφαρμογές παιχνιδιών στο cloud, ισχύουν παγκοσμίως και δεν απαιτούν από τους προγραμματιστές να επιλέξουν τους νέους εμπορικούς όρους. Αυτό σημαίνει ότι η Microsoft μπορεί να προσφέρει το Xbox Cloud Gaming χωρίς να πληρώσει το αμφιλεγόμενο νέο τέλος Core Technology.

Ενδεχομένως, ο Spencer αναφέρεται απλώς στο γεγονός ότι η Microsoft δεν επιθυμεί να πωλεί συνδρομές και παιχνίδια για το Xbox Cloud Gaming μέσα από τις εφαρμογές και να μοιράζεται ένα μέρος των εσόδων με την Apple. Αυτό είναι ένα δίκαιο επιχείρημα, αλλά η Microsoft δεν θα ήταν υποχρεωμένη να πωλεί περιεχόμενο μέσω της εφαρμογής Xbox Cloud Gaming. Αν επιτραπεί στους χρήστες να πληρώνουν μέσω του διαδικτύου και μετά να συνδέονται με τους λογαριασμούς τους στην εφαρμογή Xbox Cloud Gaming, τότε όλοι να είναι ικανοποιημένοι. Το Netflix υπάρχει στο iPhone και στο iPad χωρίς ενσωματωμένες αγορές, και δεν μοιράχεται τα έσοδά του με την Apple.

Αυτήν τη στιγμή, η Microsoft προσφέρει το Xbox Cloud Gaming μέσω του Safari και ενθαρρύνει τους χρήστες να αποθηκεύουν τα παιχνίδια στην αρχική οθόνη του iPhone ως PWAs.

Δείτε επίσης: iOS 17: Η Apple απαγορεύει την υποβάθμιση σε iOS 16

Ποιες είναι οι απαιτήσεις σύνδεσης για το Xbox Cloud Gaming;

Η Xbox Cloud Gaming, απαιτεί σταθερή και γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο για να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Χρειάζεστε τουλάχιστον 10 Mbps ταχύτητα λήψης για να παίξετε παιχνίδια στο cloud. Επιπλέον, θα χρειαστείτε μία συμβατή συσκευή, όπως ένα smartphone, tablet ή υπολογιστή, με την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Για την καλύτερη δυνατή εμπειρία, συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα Xbox controller με Bluetooth ή ένα συμβατό controller. Επίσης, αν χρησιμοποιείτε κινητό ή tablet, θα χρειαστείτε έναν σταθερό βραχίονα για να τοποθετήσετε τη συσκευή σας.

Τέλος, αν και το Xbox Cloud Gaming μπορεί να λειτουργήσει σε οποιαδήποτε σύνδεση Wi-Fi, για την καλύτερη δυνατή εμπειρία, συνιστάται να χρησιμοποιείτε σύνδεση 5GHz. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της καθυστέρησης και της απώλειας πακέτων.

Πηγή: 9to5mac

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS