ΑρχικήUpdatesMeta: Προεπισκόπηση Λειτουργιών Τεχνητής Νοημοσύνης στα Ray-Ban Smart Glasses

Meta: Προεπισκόπηση Λειτουργιών Τεχνητής Νοημοσύνης στα Ray-Ban Smart Glasses

Η Meta ανακοίνωσε ότι δεν θα ενσωματώσει την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης στα “Smart Glasses” της Ray-Ban πριν από τον επόμενο χρόνο, παρόλο που αυτή η δυνατότητα φαινόταν υποσχόμενη.

Meta Smart Glasses

Σήμερα, η εταιρεία παρουσιάζει ένα πρόγραμμα πρόσβασης πριν από την επίσημη κυκλοφορία, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες των Ray-Ban Meta “Smart Glasses” να δοκιμάσουν τις νέες λειτουργίες της τεχνητής νοημοσύνης. Οι εν λόγω λειτουργίες αξιοποιούν την κάμερα και τα μικρόφωνα των γυαλιών για την ανάλυση πληροφοριών περιβάλλοντος και την παροχή στον χρήστη πληροφοριών σχετικά με το περιβάλλον στο οποίο επικεντρώνεται.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί όλο αυτό είναι αρκετά σαφής. Ξεκινάτε μια πρόταση προς το Meta AI λέγοντας: “Γεια σου Meta, ρίξε μια ματιά σε αυτό”, και ακολουθείτε με τις λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, “Γεια σου Meta, δες αυτό το πιάτο φαγητού και πες μου ποια υλικά χρησιμοποιήθηκαν”. Για να απαντήσει στην ερώτηση, τα γυαλιά καταγράφουν μια εικόνα από το τι βρίσκεται μπροστά σας και στη συνέχεια αναλύουν τα διάφορα στοιχεία και πληροφορίες με τη βοήθεια της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.

Οι λειτουργίες τους υπερβαίνουν τις συνηθισμένες ερωτήσεις όπως “Ποιό είναι αυτό το κτίριο;” ή “Πώς είναι ο καιρός σήμερα;”. Ένα παράδειγμα αυτού παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, σε ένα Reel του Instagram. Στο βίντεο, ο Zuckerberg ρωτά τη Meta AI: “Ρίξε μια ματιά και πες μου, ποιο παντελόνι θα ταίριαζε με αυτό το πουκάμισο;” Ο φωνητικός βοηθός αναγνωρίζει όχι μόνο το ρούχο, αλλά προτείνει επίσης να συνδυαστεί με ένα σκούρο τζιν ή ένα μονόχρωμο παντελόνι.

Meta Smart Glasses

Αρχικά, η νέα ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη μόνο για έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών, καθώς η Meta σχεδιάζει να συλλέξει σχόλια και να βελτιώσει τις επερχόμενες λειτουργίες της τεχνητής νοημοσύνης πριν από την επίσημη κυκλοφορία τους. Για να συμμετέχετε, πρέπει να ενημερώσετε την εφαρμογή Meta View στην πιο πρόσφατη έκδοση, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στην κάτω δεξιά γωνία του μενού, κατέβετε στην επιλογή “Early Access” και πατήστε “Join Early Access”.

Πηγή: zdnet.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS