ΑρχικήUpdatesWindows 11 KB5030310: Φέρνει βελτιώσεις και αντιμετωπίζει 24 ζητήματα

Windows 11 KB5030310: Φέρνει βελτιώσεις και αντιμετωπίζει 24 ζητήματα

Η Microsoft κυκλοφόρησε το preview update Σεπτεμβρίου 2023 για τα Windows 11 version 22H2, το οποίο λέγεται KB5030310 και φέρνει σημαντικές βελτιώσεις, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει 24 ζητήματα.

Windows 11 KB5030310

Η έκδοση KB5030310 είναι ένα προαιρετικό cumulative update που δεν περιέχει ενημερώσεις ασφαλείας, αλλά βοηθά τους διαχειριστές των Windows να αξιολογήσουν τις βελτιώσεις που θα ενσωματωθούν στο επικείμενο Patch Tuesday Οκτωβρίου 2023.

Με αυτόν τον τρόπο, οι διαχειριστές μπορούν να κάνουν μια διεξοδική δοκιμή των βελτιώσεων, προτού γίνουν μέρος του τακτικού κύκλου ενημέρωσης, διασφαλίζοντας μια πιο ομαλή και πιο αξιόπιστη εμπειρία χρήστη.

Δείτε επίσης: «Never Combine»: Η λειτουργία των Windows 11 δε λειτουργεί

Σύμφωνα με τη Microsoft, μετά την εγκατάσταση αυτής της ενημέρωσης KB5030310 στα Windows 11, οι σύνδεσμοι προς τους πιο “σημαντικούς” ιστοτόπους σας (δηλαδή τα sites που επισκέπτεστε πιο συχνά με βάση το ιστορικό περιήγησής σας) θα προστεθούν στην ενότητα “Recommended” στο μενού “Έναρξη” των Windows.

Ωστόσο, χρησιμοποιώντας το μενού συντόμευσης, μπορείτε να καταργήσετε οποιαδήποτε διεύθυνση URL από την ενότητα Recommended. Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία, μεταβείτε στα Settings > Personalization > Start. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις για όλο το προτεινόμενο περιεχόμενο στο μενού “Έναρξη”, σε αυτήν τη σελίδα των ρυθμίσεων.

Οι διαχειριστές επιχειρήσεων μπορούν, επίσης, να αφαιρέσουν “εξατομικευμένους” ιστότοπους από το μενού “Έναρξη” χρησιμοποιώντας την πολιτική HideRecommendedPersonalizedSites.

Η προσθήκη των sites στην ενότητα “Recommended” είναι ίσως η πιο σημαντική βελτίωση που φέρνει η νέα έκδοση KB5030310 στα Windows 11. Ωστόσο, όπως είπαμε και παραπάνω, διορθώνει διάφορα ζητήματα. Για παράδειγμα, διορθώνει ένα πρόβλημα “παγώματος” του Microsoft Excel που παρουσιάζεται κατά την κοινή χρήση αρχείων ως PDF, χρησιμοποιώντας το Microsoft Outlook.

Δείτε επίσης: Copilot: Ο all-in-one AI assistant έρχεται στα Windows 11 στις 26 Σεπτεμβρίου

Αντιμετωπίζει, επίσης, ζητήματα που προκαλούν την εξαφάνιση του κουμπιού αναζήτησης κατά την αλληλεπίδραση με το πλαίσιο αναζήτησης, καθώς και ένα σφάλμα που εμποδίζει το συγχρονισμό του Outlook κατά τη χρήση του iCloud για Windows.

Δεδομένου ότι η ενημέρωση είναι προαιρετική, οι χρήστες πρέπει να την εγκαταστήσουν μόνοι τους. Αυτό γίνεται με δύο τρόπους: α) μπορείτε να μεταβείτε στα Settings > Windows Update, όπου πρέπει να κάνετε κλικ στο “Download and install” αφού ελέγξετε για ενημερώσεις και β) μπορείτε να κάνετε λήψη της ενημέρωσης απευθείας από το Microsoft Update Catalog και να την εγκαταστήσετε manually.

Windows 11 KB5030310: Τι άλλες διορθώσεις φέρνει η νέα έκδοση;

Μερικές από τις πιο σημαντικές διορθώσεις που φέρνει η νέα έκδοση, παρουσιάζονται παρακάτω:

  • Η ενημέρωση KB5030310 αντιμετωπίζει ένα ζήτημα που επηρεάζει το sleep mode. Αφού συνεχίσετε από το sleep mode, εμφανίζεται ένα κενό παράθυρο που έχει τον τίτλο “Windows Input Experience”.
  • Αυτή η ενημέρωση αντιμετωπίζει ένα ζήτημα που επηρεάζει ορισμένους εκτυπωτές USB. Το Microsoft Defender σταματά την εκτύπωση.
  • Αυτή η ενημέρωση αντιμετωπίζει ένα ζήτημα που επηρεάζει το Windows Defender Application Control (WDAC). Τα AppID Tagging policies ενδέχεται να αυξήσουν σημαντικά τον χρόνο που χρειάζεται για την εκκίνηση της συσκευής.
  • Η ενημέρωση KB5030310 των Windows 11 αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που μπορεί να κάνει τα Windows να σταματήσουν να ανταποκρίνονται. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν χρησιμοποιείτε Microsoft OneDrive files που είναι compressed με NTFS.
  • Αυτή η ενημέρωση αντιμετωπίζει ένα ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει user-mode memory leak.

Μπορείτε να βρείτε την πλήρη λίστα επιδιορθώσεων και βελτιώσεων που περιλαμβάνονται στην ενημέρωση KB5030310 για τα Windows 11 στο ενημερωτικό δελτίο υποστήριξης KB5026436 που δημοσιεύτηκε από τη Microsoft.

Δείτε επίσης: Η εφαρμογή Windows Photos λαμβάνει μια σημαντική αναβάθμιση

Η Microsoft συνεχίζει να επενδύει στη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών του Windows 11, με στόχο την αύξηση της απόδοσης, της ασφάλειας και της συνολικής ευχρηστίας του λειτουργικού συστήματος. Οι ενημερώσεις που προσφέρονται από την Microsoft συχνά περιέχουν βελτιώσεις στην απόδοση, νέες λειτουργίες, διορθώσεις σφαλμάτων και ενημερώσεις ασφαλείας. Είναι σημαντικό για κάθε χρήστη των Windows 11 να διατηρεί το λειτουργικό του σύστημα ενημερωμένο, ώστε να επωφελείται από τις τελευταίες εξελίξεις και να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της συσκευής του. Η ενημέρωση KB5030310 είναι ένα παράδειγμα των συνεχών προσπαθειών της Microsoft να βελτιώνει την εμπειρία των χρηστών των Windows 11.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS