ΑρχικήsecurityAuckland Transport: Η ομάδα Medusa έκλεψε δεδομένα

Auckland Transport: Η ομάδα Medusa έκλεψε δεδομένα

Ένας ιστότοπος στο Dark Web υποστηρίζει ότι έχουν κλαπεί δεδομένα από την Auckland Transport, σύμφωνα με έναν ειδικό ανάλυσης κυβερνοαπειλών.

Δείτε επίσης: Σύστημα Hop card της Auckland Transport: Δέχτηκε επίθεση ransomware

Auckland Transport

Το πρακτορείο μεταφορών δέχθηκε μια κυβερνοεπίθεση την περασμένη εβδομάδα, η οποία προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο σύστημα πληρωμής εισιτηρίων της πόλης. Η εταιρεία AT δήλωσε ότι δεν έχουν παραβιαστεί τα προσωπικά δεδομένα των πελατών της κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Ανακοίνωσε ότι το HOP θα αποκατασταθεί πλήρως μέχρι το τέλος της Τρίτης.

Ωστόσο, ο ειδικός αναλυτής κυβερνοαπειλών, Brett Callow, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα χάκερ Medusa ισχυρίστηκε ότι έχει κλέψει δεδομένα. Οι hacker δεν έχουν ακόμη δημοσιεύσει κανένα στοιχείο σχετικά με τα κλεμμένα δεδομένα και ο Callow πρότεινε ότι η ομάδα θα μπορούσε να παρουσιάσει πλαστά στοιχεία για να προσπαθήσει να αποσπάσει περισσότερα χρήματα από την εταιρεία.

«Από όσο γνωρίζω, δεν έχουν καταχωρίσει ποτέ έναν οργανισμό στον ιστότοπό τους, εκτός εάν έχουν κλέψει δεδομένα», είπε.

Ωστόσο για όλα υπάρχει μια πρώτη φορά και καθώς αυτοί οι άνθρωποι είναι εγκληματίες, δεν λένε απαραίτητα την αλήθεια.

Δείτε ακόμα: Ransomware: Ο Λευκός Οίκος παροτρύνει δεκάδες χώρες να δηλώσουν τη δέσμευσή τους να μην πληρώνουν λύτρα
Medusa

«Θα μπορούσαν να μπλοφάρουν με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να αποσπάσουν κάποια χρήματα από το AT χρησιμοποιώντας δεδομένα που στην πραγματικότητα δεν έχουν».

Η Auckland Transport ανακοίνωσε ότι δεν είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί με χάκερ που φέρονται να κρατούν τα δεδομένα της ως ομήρους για λύτρα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Dean Kimpton, ανακοίνωσε ότι οι δράστες τους έθεσαν προθεσμία επτά ημερών για την πληρωμή ή την αποκάλυψη των προσωπικών τους στοιχείων.

«Πιστεύω ότι αυτοί οι κακόβουλοι παράγοντες ransomware χρησιμοποιούν στην πραγματικότητα τη μπλόφα ως βασικό μέρος της στρατηγικής τους», είπε.

Ήμασταν αρκετά ξεκάθαροι από την αρχή ότι η πολιτική μας είναι να μην πληρώνουμε αιτήματα ransomware.

Ο Kimpton δήλωσε ότι τα δεδομένα της AT παραμένουν ασφαλή: “Είμαστε ικανοποιημένοι, καθώς μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιοι, ότι οι πληροφορίες σας προστατεύονται.

Ο Kimpton ανέφερε ότι η AT είχε επενδύσει τα χρήματα που θα χρειζόταν να πληρώσει σε λύτρα, ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια των συστημάτων της.

Δείτε επίσης: Οι αρχές προειδοποιούν τον τομέα της Υγείας για το Akira ransomware

Η Auckland Transport είναι ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την συντονισμένη διαχείριση των συστημάτων μεταφοράς στην πόλη του Ώκλαντ. Μέσα στα κύρια ενδιαφέροντα της εταιρείας περιλαμβάνονται οι δημόσιες συγκοινωνίες, οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, καθώς και η ποδηλασία και οι πεζοπορίες. Η AT αναλαμβάνει τη δημιουργία και τη σχεδίαση έργων υποδομής, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία των συστημάτων μεταφοράς στην πόλη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS