ΑρχικήinetΟ Elon Musk στο δικαστήριο για τη συμπεριφορά προς τους υπαλλήλους του...

Ο Elon Musk στο δικαστήριο για τη συμπεριφορά προς τους υπαλλήλους του Twitter

Ο Elon Musk θα αναγκαστεί να καταθέσει για το «chaotic environment» του Χ, λέει στο δικαστήριο η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε μια εκτεταμένη έρευνά της για την X, την εταιρεία που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Twitter.

Elon Musk X

Η κυβέρνηση ανέφερε, ότι οι μαζικές απολύσεις και άλλες αποφάσεις που έλαβε ο Elon Musk προκαλούν ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα της X να συμμορφώνεται με το νόμο και να προστατεύει την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Η προσπάθεια της αμερικανικής κυβέρνησης να αναγκάσει τον Elon Musk να καταθέσει, είναι η πιο πρόσφατη εξέλιξη σε μια έρευνα που προηγείται της απόκτησης της Χ εταιρείας από τον ίδιο τον Elon Musk. Η έρευνα εντάθηκε λόγω των ενεργειών του ίδιου του Elon Musk, σύμφωνα με τη δικαστική κατάθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για λογαριασμό της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου.

Διαβάστε επίσης: Ο Elon Musk θέλει να συγχωνεύσει Neuralink και Tesla

Στην κατάθεσή του τη Δευτέρα, το δικαστήριο αναφέρει, ότι υπάρχουν πολλές καταθέσεις από πρώην στελέχη της Χ εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής της ασφάλειας πληροφοριών και του πρώην διευθυντή. Αυτοί οι πρώην υπάλληλοι κατέθεσαν, ότι οι απολύσεις και οι παραιτήσεις που ακολούθησαν την εξαγορά της εταιρείας από τον Musk με το ποσό των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων μπορεί να έχουν εμποδίσει την Χ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, όπως αναφέρεται στη συμφωνία συναίνεσης με την FTC του 2011.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία που περιγράφεται στην κατάθεση, ο αριθμός των υπαλλήλων μειώθηκε σημαντικά μετά τις αποχωρήσεις τους, αφήνοντας ένα ποσοστό από το 37% έως το 50% του εταιρικού προγράμματος ασφάλειας χωρίς αποτελεσματική διαχείριση και επίβλεψη. Επιπλέον, οι προγραμματισμένες αναβαθμίσεις στο πρόγραμμα ασφάλειας της εταιρείας “υποφέρουν”, όπως αναφέρεται στην κατάθεση, με αναφορά σε μια κατάθεση της πρώην επικεφαλής ασφάλειας πληροφοριών, Lea Kissner.

Σε ένα άλλο παράδειγμα, ο Elon Musk προσπάθησε να επιταχύνει την ανάπτυξη της υπηρεσίας Twitter Blue, μιας συνδρομητικής υπηρεσίας που παρέχεται από την εταιρεία. Αυτό οδήγησε την ομάδα ασφαλείας της εταιρείας να παρακάμψει τους απαιτούμενους ελέγχους ασφάλειας και απορρήτου που αποτελούν μέρος των πολιτικών του Twitter και που είχαν εξουσιοδοτηθεί από την επιτροπή FTC, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Damien Kieran, του πρώην επικεφαλής της ιδιωτικής ζωής.

Στην καταγγελία αναφέρεται επίσης, ότι ο Elon Musk παραχώρησε πρόσβαση σε εσωτερικά αρχεία της εταιρείας σε πολλούς δημοσιογράφους. Αυτή η πρόσβαση, που προκαλεί αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θεωρείται ότι περιέχει στοιχεία λογοκρισίας με πολιτικά κίνητρα. Αρχικά, αυτό περιλάμβανε ένα σχέδιο που θα μπορούσε πιθανώς να οδηγήσει στην αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων των χρηστών, παραβιάζοντας την εντολή της FTC.

Διαβάστε επίσης: Twitter – X: Διέγραψε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν μεταξύ 2011-2014

Σύμφωνα με την κατάθεση, αρχικά το σχέδιο του Elon Musk προέβλεπε την παροχή πρόσβασης μέσω ενός αποκλειστικού φορητού υπολογιστή της εταιρείας με “προνόμια που υπερβαίνουν αυτά που μπορεί να έχει ένας μέσος υπάλληλος”.

Σύμφωνα με την κατάθεση, μακροχρόνιοι υπάλληλοι ασφάλειας πληροφοριών παρενέβησαν και εφάρμοσαν μέτρα για να μειώσουν τους κινδύνους. Παρόλα αυτά, οι πρώην υπάλληλοι δήλωσαν ότι ανακύπτουν αμφιβολίες σχετικά με τη δέσμευση του Elon Musk στην ιδιωτικότητα και την ασφάλεια, ακόμη και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Η X έχει κινηθεί για να εμποδίσει τον Elon Musk από το να αναγκαστεί να καταθέσει και ζήτησε από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο να ακυρώσει ολόκληρη την εντολή της FTC που απαιτεί από αυτή να προστατεύει το απόρρητο των χρηστών. Η X κατηγορεί την FTC ότι έθεσε πάρα πολλές ερωτήσεις στην έρευνά της.

Ωστόσο, στην επίσημη δήλωσή της, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επισήμανε, ότι η αίτηση για την κατάθεση του Elon Musk έχει νόημα λόγω της εμφάνισης ενός “ασταθές περιβάλλοντος” στην εταιρεία X, όπου υπήρξαν “απροσδόκητες, ριζικές αλλαγές” μετά την εξαγορά από τον Elon Musk.

“Η FTC είχε κάθε λόγο να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με το εάν αυτές οι εξελίξεις υποδηλώνουν ανεπάρκεια στη συμμόρφωση της X Corp.”, ανέφερε η κατάθεση. Επιβεβαιωμένες παραβιάσεις των διαταγμάτων της FTC θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πρόστιμα υπολογίσιμα σε δισεκατομμύρια δολάρια για την X, καθώς επίσης και σε πιθανές νομικές συνέπειες για μεμονωμένα στελέχη, όπως ο Elon Musk, εάν θα θεωρηθεί ότι φέρουν προσωπική ευθύνη για αυτές.

Η έρευνα της FTC εστιάζεται σε απαιτήσεις που προέρχονται από τον πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Twitter, Peiter “Mudge” Zatko, και πριν την εξαγορά του από τον Elon Musk. Αυτές οι απαιτήσεις υποστηρίζουν, ότι το Twitter δεν έχει συμμορφωθεί εδώ και χρόνια με τις νομικά δεσμευτικές υποχρεώσεις του προς την FTC για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας των χρηστών. Αυτές οι απαιτήσεις πρωτοαναφέρθηκαν πέρυσι από το CNN και την Washington Post.

Διαβάστε επίσης: Ο Donald Trump επιστρέφει στο Twitter (X) μετά από δύο χρόνια

Elon Musk X

Η έρευνα έχει αποδειχθεί ότι είναι αντικείμενο πολιτικών επιθέσεων, καθώς ο Elon Musk – μαζί με τους συμμάχους του, συμπεριλαμβανομένων των Ρεπουμπλικανών στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής – αντέδρασαν στην έρευνα με δημόσιες κατηγορίες κατά της FTC, κατηγορώντας την για παρενόχληση και υπερβολή.

Πηγή: edition.cnn.com

SecNews
SecNewshttps://secnewsgr.kinsta.cloud
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS