ΑρχικήsecurityEmail της κυβέρνησης της Σρι Λάνκα χάθηκαν μετά από μαζική επίθεση ransomware

Email της κυβέρνησης της Σρι Λάνκα χάθηκαν μετά από μαζική επίθεση ransomware

Η Υπηρεσία Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Σρι Λάνκα (ICTA) αναφέρει ότι κάποια δεδομένα γραφείων της κυβέρνησης υπό την εποπτεία του Γραφείου του Προέδρου, του Γραφείου του Υπουργιού Πρωθυπουργού, του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Υγείας επλήγησαν από την επίθεση ransomware μεταξύ 17 Μαΐου και 26 Αυγούστου 2023.

Δείτε επίσης: Το Notepad++ 8.5.7 διορθώνει σοβαρές ευπάθειες

Email της κυβέρνησης της Σρι Λάνκα χάθηκαν μετά από μαζική επίθεση ransomware

Σύμφωνα με το News 1st, ο Διευθυντής Στρατηγικών Επικοινωνιών του ICTA, ο κ. Sampath de Silva, επιβεβαίωσε ένα σοβαρό περιστατικό απώλειας δεδομένων που επηρεάζει ορισμένα κυβερνητικά γραφεία που χρησιμοποιούν το email domain “gov.lk”.

Ανέφερε ότι κρίσιμες κυβερνητικές πληροφορίες ανταλλάσσονται μέσω του Δικτύου Κυβερνήσεως της Λάνκα (LGN), χρησιμοποιώντας το email domain “mail@gov.lk”.

Δείτε επίσης: Dymocks Booksellers: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει χιλιάδες πελάτες

Δηλώνοντας ότι το ransomware θα μπορούσε να επηρεάσει περίπου 5.000 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο Σαμπάθ ντε Σίλβα ανέφερε ότι δεν υπήρχε offline backup των δεδομένων για ένα κρίσιμο διάστημα δύο μηνών.

Επίσης, το σύστημα online backup παραβιάστηκε, με αποτέλεσμα την απώλεια email κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, δήλωσε επίσης ο Sampath de Silva.

Αναφέρθηκε επίσης ότι λαμβάνονται δύο κύρια μέτρα για την πρόληψη μελλοντικής απώλειας δεδομένων, όπως η καθημερινή εκτέλεση διαδικασιών αντιγράφων ασφαλείας εκτός σύνδεσης και η αναβάθμιση της σχετικής εφαρμογής στην τελευταία έκδοση με ενισχυμένες προστασίες κατά των επιθέσεων.

Το Sri Lanka Computer Emergency Readiness Team (SLCERT) σε συνεργασία με το ICTA έχει αναλάβει μέτρα για την ανάκτηση των χαμένων δεδομένων, πρόσθεσε.

Πηγή πληροφοριών: newswire.lk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS