ΑρχικήinetΗ Apple επενδύει εκατομμύρια δολάρια κάθε μέρα στην τεχνητή νοημοσύνη (AI)

Η Apple επενδύει εκατομμύρια δολάρια κάθε μέρα στην τεχνητή νοημοσύνη (AI)

Η Apple φέρεται να ξοδεύει «εκατομμύρια δολάρια την ημέρα» για εκπαίδευση AI

Σύμφωνα με έκθεση από το The Information, η Apple επενδύει εκατομμύρια δολάρια κάθε μέρα στην τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρεία φαίνεται να εργάζεται πάνω σε πολλά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης με πολλές ομάδες.

Δείτε επίσης: Θα μπορέσει η Apple να ξεπεράσει τη Samsung με τις πωλήσεις του iPhone 15;

apple ai

Δείτε επίσης: Apple: Σχεδιάζει MacBook χαμηλού κόστους για να ανταγωνιστεί τα Chromebook

Η μονάδα της Apple που εργάζεται στο conversational AI ονομάζεται “Foundational Models”, σύμφωνα με την αναφορά του The Information. Αποτελείται από περίπου “16” μέλη, συμπεριλαμβανομένων αρκετών πρώην μηχανικών της Google. Την ηγεσία έχει αναλάβει ο John Giannandrea, επικεφαλής της τεχνητής νοημοσύνης της Apple, ο οποίος προσλήφθηκε το 2018 για να βελτιώσει την Siri. (Ο Giannandrea φέρεται να εκφράζει επιφυλάξεις στους συναδέλφους του σχετικά με την πιθανή χρησιμότητα των chatbots που λειτουργούν με βάση μοντέλα γλωσσικής νοημοσύνης.)

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν επιπλέον ομάδες στην Apple που εργάζονται για την τεχνητή νοημοσύνη. Μία μονάδα Visual Intelligence αναπτύσσει ένα μοντέλο δημιουργίας εικόνας, ενώ μία άλλη ομάδα έρευνας εξετάζει το “multimodal AI, το οποίο μπορεί να αναγνωρίζει και να παράγει εικόνες ή βίντεο, καθώς και κείμενο“.

Αυτά τα μοντέλα μπορούν να εξυπηρετήσουν διάφορους σκοπούς. Ένα chatbot είναι υπό κατασκευή που θα “αλληλεπιδρά με πελάτες που χρησιμοποιούν την AppleCare”, ενώ ένα άλλο θα διευκολύνει την αυτοματοποίηση πολυσταδιακών εργασιών με τη Siri.

Δείτε επίσης: Apple: Νέα συμφωνία με την Arm που εκτείνεται μέχρι το 2040

Οι εμπλεκόμενοι στην ανάπτυξή του αναφέρουν στο The Information ότι το πιο προηγμένο LLM της Apple, γνωστό εσωτερικά ως Ajax GPT, έχει εκπαιδευτεί με “περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια παραμέτρους” και είναι πιο ισχυρό από το GPT-3.5 της OpenAI, το οποίο είναι η βάση για την αρχική έκδοση του ChatGPT που κυκλοφόρησε πέρυσι. Αρχικά, αυτό το μοντέλο δημιουργήθηκε για εσωτερική χρήση, σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές από το Bloomberg και παραμένει αρκετά περιορισμένο μέσα στην εταιρεία.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS