ΑρχικήsecurityΗ American Airlines και η Southwest Airlines αποκαλύπτουν παραβιάσεις δεδομένων

Η American Airlines και η Southwest Airlines αποκαλύπτουν παραβιάσεις δεδομένων

Η American Airlines και η Southwest Airlines αποκαλύπτουν παραβιάσεις δεδομένων που επηρεάζουν τους πιλότους τους.

Η American Airlines και η Southwest Airlines, δύο από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, αποκάλυψαν την Παρασκευή παραβιάσεις δεδομένων που προκλήθηκαν από την παραβίαση της Pilot Credentials, ενός τρίτου προμηθευτή που διαχειρίζεται τις αιτήσεις και τις πύλες πρόσληψης πιλότων πολλών αεροπορικών εταιρειών.

Δείτε επίσης: Το ισχυρό JavaScript Dropper PindOS διανέμει malware Bumblebee και IcedID

American Airlines

Και οι δύο αεροπορικές εταιρείες ενημερώθηκαν για το περιστατικό με τα credentials πιλότων στις 3 Μαΐου, το οποίο περιορίστηκε αποκλειστικά στα συστήματα του τρίτου προμηθευτή- δεν υπήρξε καμία παραβίαση ή αντίκτυπος στα δίκτυα ή τα συστήματα των ίδιων των αεροπορικών εταιρειών.

Ένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο απέκτησε πρόσβαση στα συστήματα της Pilot Credentials στις 30 Απριλίου και έκλεψε έγγραφα που περιείχαν πληροφορίες που είχαν δοθεί από ορισμένους αιτούντες κατά τη διαδικασία πρόσληψης πιλότων και δοκίμων.

Σύμφωνα με τις κοινοποιήσεις παραβίασης που κατατέθηκαν την Παρασκευή στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Μέιν, η American Airlines ανέφερε ότι η παραβίαση των δεδομένων επηρέασε 5.745 πιλότους και αιτούντες, ενώ η Southwest ανέφερε συνολικά 3.009.

“Η έρευνά μας διαπίστωσε ότι τα εμπλεκόμενα δεδομένα περιείχαν ορισμένες από τις προσωπικές σας πληροφορίες, όπως το όνομά σας και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, τον αριθμό άδειας οδήγησης, τον αριθμό διαβατηρίου, την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό πιστοποιητικού αεροπλάνου και άλλους αριθμούς ταυτότητας που έχουν εκδοθεί από την κυβέρνηση”, αποκάλυψε η American Airlines.

Παρόλο που δεν βρέθηκαν στοιχεία που να δείχνουν ότι τα προσωπικά στοιχεία των πιλότων αποτέλεσαν στόχο ή χρησιμοποιήθηκαν ειδικά για σκοπούς απάτης ή κλοπής ταυτότητας, η αεροπορική εταιρεία θα κατευθύνει στο εξής όλους τους αιτούντες πιλότους και δόκιμους σε αυτοδιαχειριζόμενες εσωτερικές πύλες.

Δείτε επίσης: NSA: Για να σκοτώσετε το BlackLotus malware, το patch είναι μια καλή αρχή

Η American Airlines και η Southwest Airlines έχουν επίσης ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές επιβολής του νόμου σχετικά με τις παραβιάσεις και συνεργάζονται πλήρως με τις εν εξελίξει έρευνές τους για το θέμα.

Η American Airlines έχει πληγεί και από άλλες παραβιάσεις τα τελευταία χρόνια.

Οι αποκαλύψεις έρχονται μετά την αποκάλυψη μιας άλλης παραβίασης δεδομένων από την American Airlines τον Σεπτέμβριο του 2020, η οποία επηρέασε περισσότερους από 1.708 πελάτες και μέλη της ομάδας της American Airlines μετά από μια επίθεση ηλεκτρονικού “ψαρέματος” τον Ιούλιο του 2020, η οποία οδήγησε στην παραβίαση πολλών λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των εργαζομένων.

Όπως αποκαλύφθηκε τότε, η παραβίαση του Ιουλίου 2022 μπορεί να εξέθεσε προσωπικές πληροφορίες, όπως ονόματα εργαζομένων και πελατών, ημερομηνίες γέννησης, ταχυδρομικές διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμούς αδειών οδήγησης, αριθμούς διαβατηρίων και/ή ορισμένες ιατρικές πληροφορίες.

Μια μεταγενέστερη έρευνα έδειξε επίσης ότι οι επιτιθέμενοι είχαν χρησιμοποιήσει τους παραβιασμένους λογαριασμούς των υπαλλήλων για να στείλουν περισσότερα μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος”.

Τον Μάρτιο του 2021, η American Airlines επλήγη επίσης από παραβίαση δεδομένων, αφού ο παγκόσμιος τεχνολογικός γίγαντας αεροπορικών πληροφοριών SITA αποκάλυψε ότι χάκερς είχαν παραβιάσει τους servers της και είχαν πρόσβαση στο Σύστημα Εξυπηρέτησης Επιβατών (Passenger Service System – PSS), το οποίο χρησιμοποιείται από πολλές αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως.

Δείτε επίσης: Super Mario 3: Mario Forever – Κακόβουλη έκδοση μολύνει συσκευές Windows

Η American Airlines είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο με βάση το μέγεθος του στόλου της, με πάνω από 1.300 αεροσκάφη στην κύρια γραμμή της. Πραγματοποιεί σχεδόν 6.700 πτήσεις καθημερινά σε περίπου 350 προορισμούς σε περισσότερες από 50 χώρες και απασχολεί πάνω από 120.000 υπαλλήλους.

Η Southwest Airlines είναι ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους στον κόσμο, απασχολεί σχεδόν 70.000 υπαλλήλους και είναι παρούσα σε περισσότερα από 121 αεροδρόμια σε έντεκα χώρες.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS