ΑρχικήgamingDDoS επίθεση εμπόδιζε gamers να παίξουν Diablo IV και άλλους τίτλους της...

DDoS επίθεση εμπόδιζε gamers να παίξουν Diablo IV και άλλους τίτλους της Blizzard

Blizzard DDoS

Αν προσπαθήσατε να παίξετε το Diablo IV κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το πιο πιθανό είναι ότι θα αντιμετωπίσατε προβλήματα. Τουλάχιστον από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, η διαδικτυακή υπηρεσία Battle.net της Blizzard είχε γίνει στόχος μιας επίθεσης DDoS. Ως αποτέλεσμα, οι παίκτες δυσκολεύονταν ή δεν μπορούσαν καν να παίξουν τα Diablo IV, World of Warcraft και άλλους τίτλους της Blizzard. Την Κυριακή, ο λογαριασμός υποστήριξης πελατών της εταιρείας έγραψε στο Twitter: “Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε ενεργά μια συνεχιζόμενη επίθεση DDoS η οποία επηρεάζει latency/connections στα παιχνίδια μας“. Νωρίτερα, είχε δηλώσει ότι διερευνούσε ένα ζήτημα ελέγχου ταυτότητας.

Δείτε επίσης: Indiana Jones: Έγινε αποκλειστικό για το Xbox μετά την εξαγορά της ZeniMax

Λίγο αργότερα, μια ειδοποίηση που εμφανιζόταν κατά την εκκίνηση του Battle.net στον υπολογιστή, έδειχνε ότι υπήρχε ακόμα πρόβλημα. “Αυτήν τη στιγμή αντιμετωπίζουμε μια επίθεση DDoS, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υψηλό latency και αποσυνδέσεις για ορισμένους παίκτες“, έλεγε αυτή η ειδοποίηση. “Εργαζόμαστε για τον μετριασμό αυτού του ζητήματος“.

Πολλοί gamers παραπονέθηκαν καθώς δεν μπορούσαν να παίξουν τα Diablo IV, World of Warcraft και άλλα αγαπημένα τους παιχνίδια από τη Blizzard. Στο Reddit, ορισμένοι παίκτες έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να παίξουν για τουλάχιστον 10 έως 12 ώρες.

Δείτε επίσης: Super Mario 3: Mario Forever – Κακόβουλη έκδοση μολύνει συσκευές Windows

DDoS Diablo IV

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς το παρόν δεν υπάρχει δυνατότητα για offline λειτουργία του Diablo IV. Αυτή η επίθεση DDoS, όμως, ίσως αυξήσει τις απαιτήσεις των gamers προς την Blizzard για τον ερχομό μιας τέτοιας δυνατότητας.

Στις 1:18 μ.μ. EST, η Blizzard ανέφερε ότι οι επιθέσεις DDoS που αντιμετώπιζε νωρίτερα και επηρέασαν το Diablo IV και άλλα παιχνίδια, είχαν τελειώσει. Δεν είναι σαφές ποιος ήταν πίσω από την επίθεση και γιατί αποφάσισε να σταματήσει την επίθεση εκείνη τη στιγμή. Η ανακοίνωση της Blizzard ότι “Οι επιθέσεις DDoS τελείωσαν” κάνει να ακούγεται ότι οι επιτιθέμενοι σταμάτησαν την επίθεση με δική τους βούληση. Μια επίθεση DDoS είναι μια κακόβουλη προσπάθεια διακοπής του κανονικού traffic ενός στοχευμένου διακομιστή, υπηρεσίας ή δικτύου κατακλύζοντάς το με αυξημένο traffic. Το traffic μπορεί να δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας πολλαπλές πηγές, συμπεριλαμβανομένων botnets, συσκευών που έχουν μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό κλπ.

Δείτε επίσης: League of Legends: Όλες οι ικανότητες της Naafiri

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να συνδεθείτε και να παίξετε το Diablo IV και άλλα παιχνίδια, η Blizzard συνιστά να ακολουθήσετε τις συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων στον ιστότοπό της.

Πηγή: www.engadget.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS