ΑρχικήGamingIndiana Jones: Έγινε αποκλειστικό για το Xbox μετά την εξαγορά της ZeniMax

Indiana Jones: Έγινε αποκλειστικό για το Xbox μετά την εξαγορά της ZeniMax

Indiana Jones

Δεν είναι μυστικό ότι η αγορά της ZeniMax από τη Microsoft ήταν βέβαιο ότι θα επηρέαζε τις κυκλοφορίες cross-platform, αλλά τώρα υπάρχουν ενδείξεις ότι οι παίκτες μπορεί να χάσουν κάποιες σημαντικές κυκλοφορίες. Σε ερωτήσεις ενός δικηγόρου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC) που ζητάει ασφαλιστικά μέτρα κατά της συμφωνίας Microsoft-Activision Blizzard, ο αντιπρόεδρος της Bethesda, Pete Hines, αποκάλυψε ότι η Disney είχε μια συμφωνία με τη ZeniMax για την κυκλοφορία του τίτλου Indiana Jones της MachineGames σε πολλές κονσόλες. Ωστόσο, αφού η Microsoft αγόρασε τη ZeniMax, η συμφωνία τροποποιήθηκε ώστε να γίνει αποκλειστική για την κονσόλα Xbox.

Δείτε επίσης: FTC: Προσπαθεί ξανά να μπλοκάρει την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

Η FTC πιστεύει επίσης ότι το sci-fi έπος Starfield της Bethesda κατευθυνόταν προς το PlayStation 5 πριν από την εξαγορά της Microsoft. Το Bloomberg ανέφερε προηγουμένως ότι η Bethesda διέγραψε την έκδοση του Redfall για το PlayStation, αν και αυτό δεν είναι τόσο ανησυχητικό δεδομένης της άθλιας υποδοχής του vampire shooter.

Ο Indiana Jones έγινε αποκλειστικό λόγω της φύσης της άδειας της Disney, υποστηρίζει ο Hines. Η Disney είχε έναν ” σωρό feedback” για το project που περιόριζε τον χρόνο ανάπτυξης και μια αποκλειστικότητα για το Xbox θα κρατούσε το παιχνίδι σε καλό δρόμο, ενώ παράλληλα θα παρείχε έναν “βαθμό σαφήνειας”, λέει το στέλεχος της Bethesda. Παιχνίδια όπως το Starfield και το Redfall είναι πρωτότυπα.

Πρόταση: Η Microsoft ανεβάζει τις τιμές στα Xbox Series X και Game Pass

Το 2021, ο επικεφαλής του Xbox Phil Spencer δήλωσε ότι ο έλεγχος της ZeniMax από τη Microsoft θα προσφέρει “σπουδαία αποκλειστικά παιχνίδια”. Κάποιοι τίτλοι που βρίσκονταν ακόμα σε εξέλιξη εκείνη την εποχή, όπως τα Deathloop και Ghostwire: Tokyo, εξακολουθούσαν να προορίζονται για το PlayStation λόγω συμβατικών υποχρεώσεων.

Οι αποκαλύψεις δεν θα εδραιώσουν απαραίτητα την προσπάθεια της FTC να εμποδίσει την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft. Ωστόσο, δεν φαίνονται καλές – υποδηλώνουν ότι ορισμένοι παίκτες χάνουν παιχνίδια υψηλού προφίλ που προηγουμένως προορίζονταν για την κονσόλα της επιλογής τους. Η Microsoft υποσχέθηκε να κυκλοφορήσει το Call of Duty σε πολλαπλές πλατφόρμες για τα επόμενα χρόνια σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών, αλλά αυτό μπορεί να μην βοηθήσει αν οι αρμόδιοι εξακολουθούν να ανησυχούν για άλλες αποκλειστικότητες.

Διαβάστε επίσης: Microsoft: Συμβόλαιο για να μείνει το Call Of Duty στο Playstation

πηγή πληροφοριών:engadget.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS