ΑρχικήinetXbox: Yπόσχεται να φτιάξει παιχνίδια για την απαραίτητη ορατότητα των queer

Xbox: Yπόσχεται να φτιάξει παιχνίδια για την απαραίτητη ορατότητα των queer

Xbox Queer visibility

Η Xbox ανακοίνωσε τα σχέδιά της για το Pride 2023, τα οποία περιλαμβάνουν μια “μακροπρόθεσμη” συνεργασία με τον οργανισμό παρακολούθησης μέσων ενημέρωσης GLAAD και τη δυνατότητα των παικτών να δωρίσουν πόντους ανταμοιβής Microsoft Rewards σε διάφορες LGBTQIA+ οργανώσεις, καθώς και μια επιμελημένη λίστα παιχνιδιών που έχουν δημιουργηθεί από προγραμματιστές με queer ταυτότητα, τα οποία διαθέτουν επιλογές φύλου και ειδύλλιου χωρίς αποκλεισμούς ή έχουν queer πρωταγωνιστές.

Δείτε επίσης: Microsoft: Ανανεώνει το Home UI του Xbox

“Αυτό που ενώνει την ομάδα μας στο Xbox είναι η επιθυμία μας να κάνουμε το gaming ένα μέρος όπου όλοι αισθάνονται ευπρόσδεκτοι να παίξουν. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τα μέλη των LGBTQIA+ κοινοτήτων να νιώσουν προσκεκλημένα να παίξουν είναι μέσω της αυξημένης ορατότητας & εκπροσώπησης στα video games”, γράφει ο Pav Bhardwaj, επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ του Xbox στην ανάρτηση στο blog που ανακοινώνει τα σχέδια της εταιρείας για το Pride. Η συνεργασία με το GLAAD έχει ως στόχο “να φέρει περισσότερες LGBTQIA+ ιστορίες, χαρακτήρες και εμπειρίες στο Xbox με τρόπους που θα έχουν απήχηση στους παίκτες σε όλο τον κόσμο”. Ας ελπίσουμε ότι αυτό σημαίνει ότι ο Master Chief θα είναι γκέι στο επόμενο παιχνίδι Halo.

Η ανάρτηση περιγράφει επίσης λεπτομερώς τη σημασία και την ανάγκη να εισαχθούν πιο διαφορετικές ιστορίες στα παιχνίδια, καθώς “2 στους 3 LGBTQIA+ νέους ανέφεραν φέτος ότι η κλιμακούμενη τρανσφοβική και ομοφοβική ρητορική είχε αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική τους ευημερία”, σύμφωνα με μια έκθεση του Trevor Project.

Πρόταση: Xbox Series X / S: Πώς να ενημερώσετε τις κονσόλες σας;

Συνοπτικά, το Xbox κάνει το παιχνίδι Tell Me Why του Don’t Nod δωρεάν για τον Ιούνιο για τρίτη χρονιά. Οι παίκτες του Xbox μπορούν να δωρίσουν τις ανταμοιβές Microsoft Rewards στις εταιρείες GLAAD, Outright International και National Center for Transgender Equality. Η Microsoft θα δώσει επίσης $200.000 στο Outright International, το Stonewall, το SAATHII, το Casa Rara και το GLAAD. Αυτό έρχεται να προστεθεί στα $1,4 εκατομμύρια που έχουν δωρηθεί με τους υπαλλήλους από πέρυσι και σε πάνω από $30 εκατομμύρια που έχουν δωρηθεί τα τελευταία 30 χρόνια.

Πέρυσι η Microsoft δέχτηκε επικρίσεις για τη δωρεά ενός συγκεκριμένου ποσού, ενώ παράλληλα προσέφερε προς αγορά εξοπλισμό Xbox με θέμα το Pride, τα έσοδα του οποίου δεν πήγαν σε κανένα queer μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Από τον Ιούνιο, το Xbox θα διαθέτει μια συλλογή παιχνιδιών που επιμελήθηκαν κοινότητες LGBTQIA+ που εργάζονται στη Microsoft. Αυτές οι συλλογές θα υπάρχουν όλο το χρόνο ως μέρος της συνεχούς προσπάθειας της Microsoft να δημιουργήσει οικοσυστήματα παιχνιδιών χωρίς αποκλεισμούς και να αναδείξει περιεχόμενο που έχει απήχηση στις κοινότητες.

Το Pride δεν είναι μόνο ένας μήνας παιδιά και είναι ζωτικής σημασίας να είμαστε σίγουροι ότι τα queer άτομα είναι ορατά όλο το χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Microsoft Xbox: Η εξέλιξη της δημοφιλούς κονσόλας video game

πηγή πληροφοριών:kotaku.com

SecNews
SecNewshttps://secnewsgr.kinsta.cloud
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS