ΑρχικήsecurityΗ πόλη Fayetteville του Arkansas αντιμετωπίζει μια εξουθενωτική κυβερνοεπίθεση

Η πόλη Fayetteville του Arkansas αντιμετωπίζει μια εξουθενωτική κυβερνοεπίθεση

Η πόλη Fayetteville του Arkansas αντιμετωπίζει μια εξουθενωτική κυβερνοεπίθεση.

Η πόλη Fayetteville του Arkansas βρίσκεται εν μέσω ενός “εξουθενωτικού περιστατικού στον κυβερνοχώρο”, αναγκάζοντας τους υπαλλήλους να θέσουν εκτός λειτουργίας τις περισσότερες ψηφιακές δημοτικές υπηρεσίες.

Fayetteville

Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό, αλλά η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την κυβερνοεπίθεση σε μήνυμα στον ιστότοπό της την περασμένη εβδομάδα.

Η Fayetteville είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Arkansas, με σχεδόν 100.000 κατοίκους, και αποτελεί μέρος της μητροπολιτικής στατιστικής περιοχής του Βορειοδυτικού Arkansas, η οποία αποτελείται από τρεις κομητείες και έχει περισσότερους από 575.000 κατοίκους.

“Ο Δήμος Fayetteville αντιμετώπισε ένα ύποπτο περιστατικό στον κυβερνοχώρο και οι περισσότερες διαδικτυακές υπηρεσίες του Δήμου έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας ως προληπτικό μέτρο. Σε αυτές περιλαμβάνονται το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, οι ηλεκτρονικές πληρωμές, ο προγραμματισμός επιθεωρήσεων και οι εφαρμογές δικτύου”, ανέφερε ο δήμος.

“Η αστυνομία, η πυροσβεστική και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης 911 δεν επηρεάζονται από αυτό το ζήτημα. Το τμήμα IT της πόλης έχει επιστρατεύσει όλους τους διαθέσιμους πόρους και εργάζεται για το ζήτημα. Οι διαδικτυακές υπηρεσίες αναμένεται να παραμείνουν μη διαθέσιμες για αρκετές ημέρες τουλάχιστον”.

Οι αξιωματούχοι της πόλης πρόσθεσαν ότι εάν οι τηλεφωνικές γραμμές μη επείγουσας ανάγκης του αστυνομικού τμήματος του Fayetteville δεν λειτουργούν, μπορούν να απευθυνθούν σε διάφορους άλλους αριθμούς.

Οι κρατικοί αξιωματούχοι δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό, αλλά σε ενημερώσεις στις 12 Ιουνίου, η πόλη δήλωσε ότι τα συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ήταν ακόμη εκτός λειτουργίας.

Οι πληρωμές των λογαριασμών κοινής ωφέλειας πρέπει να γίνουν αυτοπροσώπως και μπορούν να γίνουν μόνο με μετρητά ή επιταγή- ωστόσο, δεν θα διακοπεί η παροχή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας σε κανέναν, ενώ η πόλη θα αντιμετωπίζει τη διακοπή του δικτύου της.

Οι δημόσιες συνεδριάσεις, οι οποίες συνήθως διατίθενται ηλεκτρονικά, δεν θα έχουν τη δυνατότητα εικονικής παρακολούθησης όσο αντιμετωπίζουν τη διακοπή, καθώς τα συστήματα Zoom της πόλης έχουν απενεργοποιηθεί λόγω της διακοπής.

Ο διευθυντής IT της Fayetteville, Keith Macedo, δήλωσε στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο 4029 News την Τρίτη ότι η πόλη προσέλαβε τρεις διαφορετικές εταιρείες κυβερνοασφάλειας για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του περιστατικού.

Η Fayetteville είναι η τελευταία πόλη που αντιμετωπίζει διακοπές υπηρεσιών λόγω κυβερνοεπιθέσεων ή περιστατικών ransomware. Αρκετοί μεγάλοι δήμοι των ΗΠΑ έχουν αντιμετωπίσει φέτος παραλυτικά περιστατικά, τα οποία περιόρισαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και οδήγησαν στην κλοπή πληροφοριών των κατοίκων.

Ο Δήμος του Ντάλας χρειάστηκε σχεδόν ένα μήνα για να ανακάμψει εν μέρει από ένα καταστροφικό περιστατικό ransomware που προκάλεσε μια σειρά από προβλήματα. Η Augusta της Georgia, καθώς και το Oakland, ήταν μεταξύ των μεγάλων πόλεων που δέχθηκαν επίθεση το 2023, μαζί με αρκετές τοπικές κυβερνήσεις στη Νότια Καρολίνα, την Καλιφόρνια, το Όρεγκον και το Νιου Τζέρσεϊ.

Πηγή πληροφοριών: therecord.media

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS