ΑρχικήgamingGoogle Playables: Αναπαραγωγή παιχνιδιών μέσω του YouTube

Google Playables: Αναπαραγωγή παιχνιδιών μέσω του YouTube

google youtube gaming

Η Google φέρεται να δοκιμάζει ένα προϊόν που θα επιτρέπει στους παίκτες να παίζουν παιχνίδια μέσω του YouTube.

Διαβάστε επίσης: Google: Διαγράψτε τα τελευταία 15 λεπτά του ιστορικού αναζήτησης εφαρμογών

Αυτό αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλούμενη ένα εσωτερικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκε σε υπαλλήλους της μητρικής εταιρείας Google.

Το νέο προϊόν, το οποίο ονομάζεται “Playables” δίνει στους χρήστες την ευκαιρία να παίζουν παιχνίδια σε κινητές συσκευές ή επιτραπέζιους υπολογιστές μέσω της πλατφόρμας ροής βίντεο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Playables θα επιτρέπει στους παίκτες να παίζουν παιχνίδια άμεσα μέσω της εφαρμογής YouTube σε κινητές συσκευές, παρόμοια με το Stadia.

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη προσπάθεια της Google στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών, μετά το Google Stadia, μια πλατφόρμα βασισμένη στο cloud που επέτρεπε στους παίκτες να μεταδίδουν τη βιβλιοθήκη τους μέσα στο Chrome, καθώς και στο Chromecast και σε άλλες παρόμοιες συσκευές.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν τα Playables θα αξιοποιήσουν την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε από το Stadia και δεν είναι επίσης σαφές εάν το πεδίο εφαρμογής των Playables θα ξεπεράσει τους βασικούς τίτλους σε αυτό το στάδιο.

Πρόταση: YouTube: Η νέα επιλογή Premium 1080p κυκλοφορεί για Android και Google TV

google

Η Google είχε προσπαθήσει προηγουμένως να επαναχρησιμοποιήσει την τεχνολογία Stadia προσφέροντάς την σε τρίτους, όπως ο γίγαντας της γυμναστικής Peloton, για να προσφέρει παιχνιδοποιημένες εκδόσεις των προπονήσεών τους μέσω του cloud, αλλά και αυτό έχει πλέον κλείσει.

Ανακοινώνοντας τα σχέδια για το κλείσιμο της Stadia τον Σεπτέμβριο του 2022, ο γενικός διευθυντής της πλατφόρμας Phil Harrison παραδέχθηκε ότι η υπηρεσία δεν είχε κερδίσει την απήχηση στους χρήστες που ανέμενε η Google μετά το λανσάρισμά της τον Νοέμβριο του 2019.

“Πριν από μερικά χρόνια, λανσάραμε επίσης μια υπηρεσία παιχνιδιών για καταναλωτές, το Stadia. Και ενώ η προσέγγιση της Stadia για το streaming παιχνιδιών για τους καταναλωτές στηρίχθηκε σε μια ισχυρή τεχνολογική βάση, δεν απέκτησε την απήχηση στους χρήστες που περιμέναμε, οπότε πήραμε τη δύσκολη απόφαση να αρχίσουμε να κλείνουμε την υπηρεσία streaming Stadia“.

Διαβάστε επίσης: Google: Τερματίζει το Album Archive τον επόμενο μήνα

πηγή πληροφοριών: videogameschronicle.com

SecNews
SecNewshttps://secnewsgr.kinsta.cloud
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS