ΑρχικήUpdatesImagen Editor: Η Google δημιούργησε νέο AI εργαλείο για επεξεργασία εικόνων

Imagen Editor: Η Google δημιούργησε νέο AI εργαλείο για επεξεργασία εικόνων

Google Imagen Editor

Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε μια επανάσταση όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη, με text-to-image AIs όπως τα DALL-E και Stable Diffusion, να αλλάζουν σημαντικά το τοπίο της επεξεργασίας φωτογραφίας και της παραγωγής εικόνων γενικότερα. Στα πλαίσια αυτών των εξελίξεων, η Google δημιούργησε ένα νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης για επεξεργασία εικόνων που ονομάζεται Imagen Editor. Το εργαλείο αυτό επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν συγκεκριμένες τροποποιήσεις σε εικόνες, δίνοντας εντολές μέσω κειμένου.

Google Imagen Editor: Ένας νέος τρόπος επεξεργασίας

Το νέο εργαλείο έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την απλότητα. Οι χρήστες χρειάζεται απλά να ανεβάσουν την εικόνα τους, να επιλέξουν την περιοχή που θέλουν να επεξεργαστούν και να περιγράψουν τις επιθυμητές αλλαγές για αυτή την περιοχή.

Δείτε επίσης: Google Recorder web app: Τώρα μπορείτε να επεξεργάζεστε ηχογραφήσεις

Στο blogpost της Google φαίνεται μια εικόνα με έναν σκύλο. Όταν ο χρήστης επισημαίνει το σώμα του σκύλου και ζητά μια “κόκκινη διαστημική στολή με λευκό αστέρι“, το εργαλείο της Google ενσωματώνει με ακρίβεια τη στολή στην επιλεγμένη περιοχή. Σε μια άλλη περίπτωση, το εργαλείο πρόσθεσε “μπλε ακουστικά” στην εικόνα του σκύλου.

Google AI επεξεργασία εικόνων

Όπως συμβαίνει και με το object eraser της Google, οι χρήστες μπορούν να διαγράψουν ανεπιθύμητα στοιχεία στο φόντο μιας φωτογραφίας. Επιπλέον, το εργαλείο Imagen Editor προσφέρει τη δυνατότητα αλλαγής του χρώματος του ουρανού σε μια φωτογραφία. Για παράδειγμα, εάν έχετε μια εικόνα ενός ηλιοβασιλέματος και θέλετε να κάνετε τα χρώματα πιο έντονα, το εργαλείο μπορεί να μεταμορφώσει τον ουρανό σε μια πιο ζωντανή απόχρωση του μπλε, προσθέτοντας βάθος και ομορφιά στην εικόνα.

Δείτε επίσης: Τοπ δωρεάν εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για Android

Δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο εργαλείο

Το Imagen Editor της Google ακούγεται ως ένα καλό εργαλείο επεξεργασίας εικόνων. Οι δυνατότητές του μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο της επεξεργασίας φωτογραφιών. Ωστόσο, η Google αποφάσισε να μην κυκλοφορήσει το εργαλείο στο κοινό ακόμα λόγω ανησυχιών σχετικά με την υπεύθυνη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Όπως συμβαίνει και με κάθε άλλη τεχνολογία, εγκληματίες του κυβερνοχώρου θα μπορούσαν να το καταχραστούν και να τροποποιήσουν εικόνες. Επομένως, εάν η Google σκοπεύει να κυκλοφορήσει το εργαλείο στο κοινό, θα πρέπει να εφαρμόσει αυστηρά μέτρα.

Περισσότερες πληροφορίες για το εργαλείο μπορείτε να μάθετε στην ανάρτηση της Google.

Δείτε επίσης: Τα καλύτερα λογισμικά επεξεργασίας φωτογραφιών για Windows

Η επεξεργασία φωτογραφιών είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε φωτογράφο ή απλό χρήστη που θέλει να βελτιώσει τις δεξιότητές του και να παράγει μαγευτικές εικόνες. Εκμεταλλευόμενοι τις τεχνικές επεξεργασίας φωτογραφιών και τα διάφορα εργαλεία (τύπου Imagen Editor), μπορείτε να προσθέσετε τη δική σας προσωπική πινελιά στις φωτογραφίες σας και να δημιουργήσετε εικόνες που πραγματικά ξεχωρίζουν!

Πηγή: www.androidheadlines.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS