ΑρχικήinetApple: Θα κυκλοφορήσει φθηνότερη έκδοση του Vision Pro το 2025;

Apple: Θα κυκλοφορήσει φθηνότερη έκδοση του Vision Pro το 2025;

Apple Vision Pro

Την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του WWDC, η Apple ανακοίνωσε επίσημα το mixed reality headset της, The Vision Pro, που πρόκειται να εισαγάγει το “spatial computing” στους καταναλωτές. Η Apple επιβεβαίωσε ότι το Vision Pro θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους και θα πωλείται στα 3.499 $. Η κυκλοφορία θα ξεκινήσει από τις ΗΠΑ. Αν και μόλις ανακοινώθηκε η συσκευή, λέγεται ότι η Apple εργάζεται σκληρά για μια πιο προσιτή έκδοση του Vision Pro.

Στην τελευταία έκδοση του ενημερωτικού δελτίου του Power On, ο Mark Gurman του Bloomberg αναφέρει ότι η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα πιο προσιτό προϊόν AR/VR μέχρι το τέλος του 2025. Ταυτόχρονα, η Apple εργάζεται επίσης σε μια νέα έκδοση του Vision Pro με ταχύτερο επεξεργαστή για ακόμα καλύτερη απόδοση.

Δείτε επίσης: Vision Pro: Η Apple παρουσίασε επίσημα το mixed reality headset

Μετά την αποκάλυψη του ονόματος Vision Pro, ο Gurman υποθέτει ότι η πιο οικονομική έκδοση θα μπορούσε να ονομαστεί “Apple Vision” ή ίσως “Apple Vision One“. Αν και δεν είναι σίγουρο πως θα καταφέρει η Apple να μειώσει την τιμή, ο Gurman έχει μερικές ιδέες.

Δείτε επίσης: Apple Music Classical: Τώρα διαθέσιμο και στο Android

Στο αρχικό μοντέλο του Vision Pro, τα πιο ακριβά εξαρτήματα είναι τα τσιπ M2 και R1, οι δύο οθόνες micro-LED 4Κ και το hardware που σχετίζεται με τις κάμερες και τους αισθητήρες. Για να μειώσει το κόστος, η Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει οθόνες χαμηλότερης ποιότητας, επεξεργαστή χαμηλότερων προδιαγραφών και μια μικρότερη σειρά καμερών και αισθητήρων. Επιπλέον, θα μπορούσε να αφαιρέσει τα ηχεία spatial audio από το headset και να ενθαρρύνει τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους AirPods Pro για ήχο. Επιπλέον, η εταιρεία θα μπορούσε να απλουστεύσει το σχεδιασμό και να αφαιρέσει αλλά στοιχεία. Ωστόσο, ο Gurman επισημαίνει ότι υπάρχουν μερικοί τομείς όπου η Apple είναι απίθανο να συμβιβαστεί:

Αλλά υπάρχουν μερικοί τομείς στους οποίους πιστεύω ότι η Apple δεν θα συμβιβαστεί για ένα φθηνότερο Apple Vision Pro. Η εξωτερική οθόνη, γνωστή ως EyeSight καθώς και το σύστημα παρακολούθησης ματιών και χεριών, αποτελούν τον πυρήνα του Apple Vision, όπως μια οθόνη αφής για ένα iPhone. Θα περίμενα ένα φθηνότερο μοντέλο να διατηρήσει αυτά τα χαρακτηριστικά“.

Δείτε επίσης: Apple: Κλείνει το My Photo Stream στις 26 Ιουλίου

Τα mixed reality headsets είναι καινοτόμα κομμάτια τεχνολογίας που αλλάζουν τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο γύρω μας και καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να αναπτύσσεται, θα εξελίσσονται και αυτά συνεχώς και θα δημιουργούνται νέες εφαρμογές. Το νέο Vision Pro της Apple υπόσχεται να φέρει επανάσταση στον χώρο των mixed reality headsets. Ωστόσο, η υψηλή τιμή του μπορεί να αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την πλειονότητα των ανθρώπων. Μια πιο φθηνή έκδοση είναι σίγουρα καλοδεχούμενη αν και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτή η φθηνότερη έκδοση θα μπορούσε να κυκλοφορήσει όντως το 2025. Ήδη υπήρχαν πολλές καθυστερήσεις στην επίσημη ανακοίνωση του πρωτότυπου Vision Pro.

Πηγή: 9to5mac.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS