ΑρχικήReviewsVision Pro: Η Apple παρουσίασε επίσημα το mixed reality headset

Vision Pro: Η Apple παρουσίασε επίσημα το mixed reality headset

Το mixed reality headset της Apple, The Vision Pro, ανακοινώθηκε επιτέλους επίσημα κατά τη διάρκεια του ετήσιου WWDC της εταιρείας.

Apple mixed reality headset

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, παρουσίασε το νέο “επαναστατικό προϊόν” της εταιρείας, The Vision Pro, λέγοντας ότι πρόκειται να εισαγάγει το “spatial computing” στους καταναλωτές. Ενώ η κεντρική ομιλία επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στις δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας του Vision Pro, είναι εύκολη και η μετάβαση στο virtual reality χρησιμοποιώντας το dial στο headset.

Ακριβώς όπως το Mac μας εισήγαγε στο personal computing και το iPhone μας εισήγαγε στο mobile computing, το Apple Vision Pro μας εισάγει στο spatial computing“, δήλωσε ο Tim Cook. Ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε ακόμα ότι η νέα συσκευή είναι “χρόνια μπροστά” και δε μοιάζει με οτιδήποτε δημιουργήθηκε στο παρελθόν. “… Είναι ένα επαναστατικό νέο input system με χιλιάδες πρωτοποριακές καινοτομίες. Ξεκλειδώνει απίστευτες εμπειρίες για τους χρήστες μας και συναρπαστικές νέες ευκαιρίες για τους προγραμματιστές μας“.

Δείτε επίσης: Meta Quest 3: Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το VR headset

Το mixed reality headset βασίζεται σε πλαίσιο αλουμινίου, με κυρτό γυαλί μπροστά. Υπάρχει ένα φυσικό κουμπί για λήψη εικόνων και ένα digital crown για προσαρμογές. Το πίσω μέρος περιλαμβάνει έναν εύκαμπτο ιμάντα που αγκαλιάζει το κεφάλι του χρήστη. Στα πλαϊνά υπάρχουν ενσωματωμένα “κουμπιά ήχου”.

Το Vision Pro headset της Apple θα χρησιμοποιεί το VisionOS, το οποίο είναι το πρώτο λειτουργικό σύστημα που έχει σχεδιαστεί από την αρχή για spatial computing. Σε αντίθεση με τα άλλα λειτουργικά συστήματα της Apple, το VisionOS είναι ένα τρισδιάστατο user interface που “απελευθερώνει την εφαρμογή από τα όρια μιας οθόνης“.

Η Apple τονίζει ότι το νέο mixed reality headset, Vision Pro, θα επιτρέψει στους χρήστες να είναι πιο παραγωγικοί, να έχουν πρόσβαση στις αγαπημένες τους εφαρμογές και να βρίσκουν νέους τρόπους για multitasking.

Η περιγραφή της Apple σχετικά με τις δυνατότητες του headset δείχνει ότι πρόκειται κατά βάση για έναν ανταγωνιστή του Meta Quest Pro παρά (για ανταγωνιστή) των Quest 2 και Quest 3 που επικεντρώνονται κυρίως στο gaming.

Δείτε επίσης: Apple Music Classical: Τώρα διαθέσιμο και στο Android

Vision Pro Apple

Η εταιρεία είπε ότι το σύστημα θα λειτουργεί με εφαρμογές του Microsoft Office, καθώς και με υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης όπως το WebEX και το Zoom. Επιπλέον, το VisionOS εκτελείται στο ίδιο framework με το iOS και το iPad OS, πράγμα που σημαίνει ότι οι υπάρχουσες εφαρμογές θα λειτουργούν κανονικά. Η εταιρεία λανσάρει επίσης ένα νέο App Store ειδικά για το headset.

Το mixed reality headset θα περιλαμβάνει δύο από τα εσωτερικά τσιπ της Apple: το τσιπ M2 και το τσιπ R1. Το τσιπ R1 έχει σχεδιαστεί για να επεξεργάζεται inputs από τις 12 κάμερες, τους πέντε αισθητήρες και τα έξι μικρόφωνα του Vision Pro. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζει ότι το περιεχόμενο εμφανίζεται σε πραγματικό χρόνο στους χρήστες.

Το Vision Pro περιλαμβάνει επίσης μια δυνατότητα που ονομάζεται EyeSight, την οποία η Apple περιγράφει ως μια “εξαιρετική καινοτομία που βοηθά τους χρήστες να παραμένουν συνδεδεμένοι με τους γύρω τους“. Αυτό θα τους βοηθά να μην συγκρούονται με ανθρώπους και αντικείμενα, κάτι που είναι σύνηθες όταν κάποιος έχει μια τέτοια συσκευή στο κεφάλι του.

Το Vision Pro περιλαμβάνει δύο οθόνες υψηλής ανάλυσης. Αρχικά, γνωρίζαμε ότι το Apple TV+ θα υποστηριζόταν στο Vision Pro, ωστόσο φαίνεται ότι θα υπάρχει και το Disney Plus.

Η Apple επιβεβαίωσε ότι το Vision Pro θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους και θα πωλείται στα 3.499 $. Η κυκλοφορία θα ξεκινήσει από τις ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Apple: Κλείνει το My Photo Stream στις 26 Ιουλίου

Τα mixed reality headsets είναι καινοτόμα κομμάτια τεχνολογίας που αλλάζουν τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο γύρω μας και καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να αναπτύσσεται, θα εξελίσσονται και αυτά συνεχώς και θα δημιουργούνται νέες εφαρμογές. Το νέο Vision Pro της Apple υπόσχεται να φέρει επανάσταση στον χώρο των mixed reality headsets.

Πηγή: www.ign.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS