ΑρχικήUpdatesLive Speech & Personal Voice: Οι δύο χρήσιμες λειτουργίες της Apple για...

Live Speech & Personal Voice: Οι δύο χρήσιμες λειτουργίες της Apple για άτομα με προβλήματα ομιλίας

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει νέες σημαντικές “Accessibility λειτουργίες” στο iOS 17 που θα κυκλοφορήσει φέτος, και δύο από τις πιο σημαντικές είναι οι “Live Speech” και “Personal Voice“. Και οι δύο λειτουργίες μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τους χρήστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ομιλία.

Apple Live Speech & Personal Voice

Το Live Speech επιτρέπει στους χρήστες να πληκτρολογούν αυτό που θέλουν να πουν και αυτό αυτομάτως αναγνωρίζεται και αποδίδεται φωνητικά.

Το Personal Voice, από την άλλη, είναι μια λειτουργία της Apple που βοηθά τους ανθρώπους που δυσκολεύονται να μιλήσουν ή που κινδυνεύουν να χάσουν τη φωνή τους λόγω παθήσεων όπως η Αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS). Με αυτή τη λειτουργία, μπορούν να δημιουργήσουν και να αποθηκεύσουν μια φωνή που μοιάζει με τη δική τους.

Δείτε επίσης: Apple App Store: Μπλόκαρε πάνω από 1.7 εκατ. επικίνδυνες εφαρμογές το 2022

Συγκεκριμένα, η Apple περιγράφει τη νέα δυνατότητα Live Speech ως εξής:

Με το Live Speech σε iPhone, iPad και Mac, οι χρήστες μπορούν να πληκτρολογούν αυτό που θέλουν να πουν για να εκφωνείται δυνατά κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών κλήσεων και κλήσεων FaceTime, καθώς και κατά τις συνομιλίες. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αποθηκεύσουν φράσεις που χρησιμοποιούν συνήθως, για να ηχούν γρήγορα κατά τη διάρκεια συνομιλίας με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους. Το Live Speech έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως που δεν μπορούν να μιλήσουν ή που έχουν χάσει την ομιλία τους με την πάροδο του χρόνου“.

Επομένως, οι χρήστες θα πληκτρολογούν αυτό που θέλουν, και μια φωνή θα διαβάζει αυτά που έχει γράψει το άτομο.

Για να κάνει, όμως, πιο ενδιαφέρουσα και χρήσιμη τη συγκεκριμένη λειτουργία, η Apple προσθέτει και το Personal Voice (για χρήστες που μπορούν ακόμα να μιλούν). Αυτή η απίστευτα ισχυρή δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες που κινδυνεύουν να χάσουν την ικανότητά τους να ομιλούν, να δημιουργούν μια φωνή όμοια με τη δική τους.

Δείτε επίσης: Apple Music και Apple Maps αποκτούν νέες δυνατότητες συναυλιών σήμερα

Apple accessibility

Χρησιμοποιώντας το Personal Voice, οι χρήστες θα κληθούν να διαβάσουν για 15 λεπτά ένα τυχαιοποιημένο σύνολο μηνυμάτων κειμένου, το οποίο θα ηχογραφηθεί σε iPhone ή iPad. Χρησιμοποιώντας τη μηχανική εκμάθηση στη συσκευή, το iPhone ή το iPad θα δημιουργήσουν μια φωνή που να μοιάζει με αυτή του χρήστη.

Αυτή η λειτουργία φωνής ενσωματώνεται στη συνέχεια με το Live Speech, ώστε οι χρήστες να μπορούν να μιλούν με την Προσωπική φωνή τους στις κλήσεις FaceTime και κατά τη διάρκεια συνομιλιών. Παρόλο που δεν θα μιλούν οι ίδιοι, η φωνή που θα διαβάζει τα όσα πληκτρολογούν οι χρήστες, θα ακούγεται σαν τη δική τους.

Όπως λέει η Apple, αυτή η λειτουργία είναι εξαιρετικά χρήσιμη για χρήστες που κινδυνεύουν να χάσουν την ικανότητά τους να ομιλούν — όπως εκείνοι με πρόσφατη διάγνωση ALS ή άλλες καταστάσεις που μπορούν προοδευτικά να επηρεάσουν την ικανότητα ομιλίας.

Βασικά, αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στους χρήστες του iPhone να δημιουργήσουν μια συνθετική φωνή διαβάζοντας κάποιες οδηγίες της Apple. Ο Philip Green, που διαγνώστηκε με ALS το 2018 και είναι μέλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Team Gleason, επαινεί τις προσπάθειες της Apple.

Δείτε επίσης: Apple: Κατοχυρώθηκε το wordmark για το headset με xrOS!

Στο τέλος της ημέρας, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μπορείς να επικοινωνείς με φίλους και οικογένεια“, είπε ο Philip Green, που έχει βιώσει σημαντικές αλλαγές στη φωνή του από τότε που έλαβε τη διάγνωση. “Αν μπορείτε να τους πείτε ότι τους αγαπάτε, με μια φωνή που μοιάζει με τη δική σας, θα κάνει τη διαφορά στον κόσμο — και το να μπορείτε να δημιουργήσετε τη συνθετική φωνή σας στο iPhone σας σε μόλις 15 λεπτά είναι εξαιρετικό“.

Η Apple λέει ότι αυτές οι νέες δυνατότητες προσβασιμότητας θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν αργότερα μέσα στο έτος. Εκτός από το Live Speech και το Personal Voice, η Apple ανακοίνωσε και άλλες λειτουργίες προσβασιμότητας. Η Apple είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς εταιρείες παγκοσμίως στην αγορά ηλεκτρονικών συσκευών. Ωστόσο, εκτός από την παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας, η εταιρεία καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να καθιερώσει εξίσου υψηλά πρότυπα προσβασιμότητας για όλους τους χρήστες των προϊόντων της. Αυτό είναι φανερό και μέσα από τις λειτουργίες που ανακοίνωσε τώρα.

Πηγή: 9to5mac.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS