ΑρχικήsecurityGoogle: Προσφέρει dark web report στους χρήστες Gmail στις ΗΠΑ

Google: Προσφέρει dark web report στους χρήστες Gmail στις ΗΠΑ

Η Google ανακοίνωσε ότι σύντομα όλοι οι χρήστες του Gmail στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία dark web report security για να ελέγξουν εάν η διεύθυνση email τους έχει βρεθεί στο dark web.

Δείτε επίσης: STYX: Νέο dark web marketplace με εστίαση σε οικονομικές απάτες
Google

Η εταιρεία ανακοίνωσε στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών Google I/O ότι η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη τις επόμενες εβδομάδες και ότι η πρόσβαση θα επεκταθεί και σε επιλεγμένες διεθνείς αγορές.

Όταν ενεργοποιηθεί, το νέο χαρακτηριστικό θα επιτρέπει στους χρήστες του Gmail να ανιχνεύουν εάν οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους έχουν διαρρεύσει στο dark web και να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των δεδομένων τους σύμφωνα με τις οδηγίες της Google.

Γα παράδειγμα, προτείνεται να ενεργοποιήσουν τον έλεγχο ταυτότητας σε δύο βήματα στους λογαριασμούς τους Google, ώστε να προστατεύσουν αυτούς τους λογαριασμούς από απόπειρες παραβίασης.

Ενώ προηγουμένως ήταν διαθέσιμη μόνο σε συνδρομητές του Google One στις Η.Π.Α., επεκτείνουμε την πρόσβαση στη λειτουργία dark web report τις επόμενες εβδομάδες, επομένως οποιοσδήποτε με λογαριασμό Gmail στις ΗΠΑ θα μπορεί να εκτελεί σαρώσεις για να δει αν εμφανίζεται η διεύθυνση Gmail του στον σκοτεινό ιστό και θα λάβει καθοδήγηση σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να κάνει για να προστατευτεί», δήλωσε η αντιπρόεδρος των υπηρεσιών Google Core, Jen Fitzpatrick.

Η Google θα ενημερώνει τακτικά τους χρήστες του Gmail για να ελέγχουν εάν το email τους έχει συνδεθεί με τυχόν παραβιάσεις δεδομένων που αποκαλύφθηκαν σε υπόγεια φόρουμ σχετικά με το έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

Δείτε ακόμα: Cybercrime θέσεις εργασίας: Πόσες αγγελίες βρέθηκαν στο dark web και τι προσφέρουν

Το dark web report, εμφανίστηκε στα μέλη του Google One στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάρτιο του 2023, παρέχοντας έναν εύκολο τρόπο για να λαμβάνουν ειδοποιήσεις, στην περίπτωση που τα προσωπικά τους στοιχεία ανακαλυφθούν στον σκοτεινό ιστό.

dark web

Το dark web report του Google One σάς βοηθά να σαρώσετε το dark web για προσωπικές σας πληροφορίες — όπως το όνομα, τη διεύθυνση, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό τηλεφώνου και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης — και θα σας ειδοποιήσει εάν εντοπιστεί“, δήλωσε ο Esteban Kozak, Διευθυντής Διαχείρισης Προϊόντων του Google One.

Οι συνδρομητές της υπηρεσίας Google One μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία παρακολούθησης Dark web δημιουργώντας ένα προφίλ με τα στοιχεία τους. Για να το κάνουν, πρέπει απλώς να μεταβούν στο Google One και στη συνέχεια να κλικάρουν στην επιλογή “Ρυθμίσεις“, και στη συνέχεια “Αναφορά Dark web” για να ξεκινήσουν την παρακολούθηση.

Η εταιρεία δηλώνει ότι είναι δυνατόν να διαγραφούν όλες οι προσωπικές πληροφορίες που προστέθηκαν στο προφίλ μέσω της αφαίρεσης του προφίλ από τις ρυθμίσεις αναφοράς σκοτεινού ιστού. Στο Google I/O, η Google ανακοίνωσε ότι βελτίωσε την υπηρεσία Ασφαλούς Περιήγησης ώστε να αναγνωρίζει και να αποφεύγει 25% περισσότερες απάτες phishing στο Chrome και στο Android.

Η εταιρεία έχει προσθέσει μια νέα λειτουργία για την αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων emails στο Google Drive και έναν εύκολο τρόπο για τη διαγραφή του ιστορικού αναζήτησης στους Χάρτες Google.

Δείτε επίσης: Google: Κάνει μία «πραγματικά ενοχλητική» αλλαγή στο Gmail

Ο Kozak ανέφερε πως στους χρήστες του Google One εμφανίζονται επίσης αποτελέσματα με “άλλες σχετικές πληροφορίες που μπορεί να βρεθούν σε αυτές τις παραβιάσεις δεδομένων“.

Και αν βρεθούν πληροφορίες που να ταιριάζουν στον σκοτεινό ιστό, θα σας ειδοποιήσουμε και θα σας παράσχουμε οδηγίες για το πώς μπορείτε να προστατεύσετε αυτές τις πληροφορίες“, είπε ο Kozak.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnewsgr.kinsta.cloud
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS