ΑρχικήsecurityΗ κυβερνοεπίθεση στην Capita διέκοψε την πρόσβαση στα Microsoft Office 365 apps

Η κυβερνοεπίθεση στην Capita διέκοψε την πρόσβαση στα Microsoft Office 365 apps

Σήμερα, ο βρετανικός πάροχος υπηρεσιών εξωτερικής ανάθεσης Capita δήλωσε ότι δυστυχώς μια κυβερνοεπίθεση την Παρασκευή είχε περιορίσει την προσβασιμότητα στις εσωτερικές εφαρμογές του Microsoft Office 365.

Capita

Με περισσότερους από 50.000 επαγγελματίες στη διάθεσή της, η Capita, με έδρα το Λονδίνο, παρέχει πληθώρα υπηρεσιών για πελάτες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των χρηματοοικονομικών, της πληροφορικής, της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης και του δημόσιου τομέα.

Δείτε επίσης: Western Digital: Ανακοίνωσε παραβίαση δικτύου

Καταξιωμένοι οργανισμοί όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), ο στρατός του Ηνωμένου Βασιλείου, το Υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων, η O2, η Vodafone και η Royal Bank of Scotland μας έχουν εμπιστευτεί για την ασφάλεια των κρίσιμων υποδομών τους.

Στις 31 Μαρτίου, η Capita αποκάλυψε ένα περιστατικό ασφαλείας που είχε επηρεάσει τα εσωτερικά της συστήματα. Όπως ήταν αναμενόμενο, η εταιρεία παρέλειψε να προσφέρει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το τι προκάλεσε την παραβίαση στον κυβερνοχώρο – αφήνοντάς μας να αναρωτιόμαστε πόσο βαθιά θα μπορούσε να έχει επηρεάσει τον οργανισμό της.

Σε σημερινή δήλωσή της, η Capita επιβεβαίωσε ότι η διαταραχή στο σύστημά της προκλήθηκε από εξωτερική κυβερνοεπίθεση. Στις 4 π.μ. της Παρασκευής το πρωί, το περιστατικό εντοπίστηκε και χρειάστηκαν τρεις ώρες για να μπορέσει το προσωπικό να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι απομόνωσε και έλεγξε γρήγορα το πρόβλημα ασφαλείας μετά τις αρχικές της έρευνες.

Αυτή η ανακοίνωση δείχνει ότι η επίθεση επηρέασε μόνο μερικά τμήματα του δικτύου και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι εκτέθηκαν ποτέ δεδομένα που ανήκουν σε πελάτες, συνεργάτες ή υπαλλήλους. Η έρευνα έχει καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα με βεβαιότητα.

Δείτε επίσης: Το malware OpcJacker που κλέβει crypto στοχεύει χρήστες με fake υπηρεσία VPN

Παρά τους ισχυρισμούς της Capita ότι μόνο ορισμένες υπηρεσίες επηρεάστηκαν από την κυβερνοεπίθεση, δεν έχει ακόμη διευκρινίσει ποιοι πελάτες υπέστησαν αυτές τις διαταραχές. Οι αναφορές δείχνουν ότι οι περισσότεροι πελάτες παρέμειναν ανεπηρέαστοι και συνέχισαν να λαμβάνουν τις κανονικές τους προσφορές χωρίς προβλήματα.

Δείτε επίσης: Η TMX αποκαλύπτει data breach που επηρεάζει 4,8 εκατ. ανθρώπους

Οι πελάτες της Capita, οι δήμοι Barnet, Dagenham και Barking καθώς και το συμβούλιο του South Oxfordshire αντιμετώπισαν τεχνικά προβλήματα λόγω της επίθεσης. Αυτό φαίνεται από τις ανακοινώσεις που δημοσίευσαν στις ιστοσελίδες τους, προειδοποιώντας ότι οι διακομιστές τηλεφώνου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν απρόσιτοι.

Επί του παρόντος, η Capita είναι αφοσιωμένη στην αποκατάσταση της πρόσβασης στο Microsoft Office 365 και σε άλλες υπηρεσίες πελατών, με συνεχείς ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδο.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS