ΑρχικήinetOBS Studio: Υποστήριξη τεχνολογίας AV1 για καλύτερο streaming

OBS Studio: Υποστήριξη τεχνολογίας AV1 για καλύτερο streaming

obs studio

Το AV1, το video codec νέας γενιάς, επεκτείνει την εμβέλειά του με τη σημερινή κυκλοφορία του OBS Studio 29.1. Αυτή η τελευταία ενημέρωση λογισμικού προσθέτει υποστήριξη για μετάδοση AV1 στο YouTube μέσω Enhanced RTMP.

Δείτε επίσης: NVIDIA: Διορθώνει bug που προκαλεί αύξηση στη χρήση CPU

Όλες οι GPUs της σειράς GeForce RTX 40 – συμπεριλαμβανομένων των GPUs για laptops και της GeForce RTX 4070 που κυκλοφόρησε πρόσφατα – υποστηρίζουν κωδικοποίηση υλικού AV1 σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας 40% πιο αποτελεσματική κωδικοποίηση κατά μέσο όρο από την H.264 και παρέχοντας υψηλότερη ποιότητα από τις ανταγωνιστικές GPUs.

AV1 vs H.264

Αυτό μειώνει το bandwidth μεταφόρτωσης που απαιτείται για τη μετάδοση, ένας συνήθης περιορισμός από τις υπηρεσίες streaming και τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου. Σε υψηλότερες αναλύσεις, η κωδικοποίηση AV1 είναι ακόμη πιο αποδοτική. Για παράδειγμα, το AV1 επιτρέπει streaming 4K σε 60 frames ανά δευτερόλεπτο με bandwidth μεταφόρτωσης 10 Mbps – από 20 Mbps με το H.264 – καθιστώντας το streaming 4K60 διαθέσιμο σε ευρύτερο κοινό.

AV1 – Το νέο standard

Ως ιδρυτικό μέλος της Alliance for Open Media, η NVIDIA συνεργάστηκε στενά με τους κορυφαίους της βιομηχανίας για την ανάπτυξη του codec AV1. Το έργο αυτό απαιτήθηκε από τους παίκτες και τους online content creators που ξεπέρασαν τα όρια των παλαιών formats που καθορίστηκαν πριν από περίπου 20 χρόνια. Το προηγούμενο πρότυπο για livestreaming, το H.264, συνήθως έφτανε στο μέγιστο των 1080p στα 60 fps με τα συνήθως χρησιμοποιούμενα bitrate των 6-8 Mbps και συχνά παρήγαγε blocky, grainy εικόνες.

Πρόταση: Nvidia Broadcast 1.4 beta: Αποκτά το AI εφέ Eye Contact

Η αυξημένη απόδοση του AV1 επιτρέπει τη μετάδοση εικόνων υψηλότερης ποιότητας, επιτρέποντας στους δημιουργούς να κάνουν streaming σε υψηλότερες αναλύσεις με ομαλότερα frame rates. Ακόμη και σε περιβάλλοντα με περιορισμένο δίκτυο, οι streamers μπορούν πλέον να αποκομίσουν τα οφέλη της υψηλής ποιότητας βίντεο που μοιράζονται με το κοινό τους.

Καλύτερα streams με NVENC, NVIDIA Broadcast

Οι GPU της σειράς GeForce RTX 40 εγκαινιάζουν μια νέα εποχή streaming υψηλής ποιότητας με την υποστήριξη κωδικοποίησης AV1 στην όγδοη γενιά NVENC. Ένα δώρο για τους streamers, το NVENC αποφορτίζει τις εργασίες κωδικοποίησης υψηλής έντασης από την CPU σε ειδικό υλικό στην GPU.

Σχεδιασμένο για να υποστηρίζει τις απαιτήσεις των επαγγελματιών content creators, το NVENC διατηρεί την ποιότητα του βίντεο με μεγαλύτερη ακρίβεια από τους ανταγωνιστικούς κωδικοποιητές. Οι χρήστες των GeForce RTX μπορούν να μεταδίδουν εικόνες υψηλότερης ποιότητας με το ίδιο bitrate όπως τα ανταγωνιστικά προϊόντα ή να κωδικοποιούν σε χαμηλότερο bitrate διατηρώντας παρόμοια ποιότητα εικόνας.

Το NVIDIA Broadcast, μέρος της αποκλειστικής σουίτας λογισμικού NVIDIA Studio, μετατρέπει οποιοδήποτε δωμάτιο σε οικιακό στούντιο. Livestreams, φωνητικές συνομιλίες και βιντεοκλήσεις φαίνονται και ακούγονται καλύτερα με ισχυρά εφέ AI.

Διαβάστε επίσης: Η Nvidia ανακοίνωσε επίσημα τις νέες RTX 4090 και RTX 4080 GPUs

πηγή πληροφοριών: blogs.nvidia.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS