ΑρχικήUpdatesNVIDIA: Διορθώνει bug που προκαλεί αύξηση στη χρήση CPU

NVIDIA: Διορθώνει bug που προκαλεί αύξηση στη χρήση CPU

NVIDIA: Διορθώνει bug που προκαλεί αύξηση στη χρήση CPU
NVIDIA: Διορθώνει bug που προκαλεί αύξηση στη χρήση CPU

Η Nvidia επιβεβαίωσε πως έχει ξεκινήσει να διορθώνει το bug με τον driver που έχει ως αποτέλεσμα να ανεβάσει την χρήση της CPU και να εμφανίζει την μπλε οθόνη του «θανάτου» (BSODs) στο σύστημα των Windows.

Ο ελαττωματικός driver είναι ο GeForce Game Ready 531.18 WHQL ο οποίος κυκλοφόρησε στις 28 Φεβρουαρίου και υποστηρίζει το RTX Video Super Resolution.

Δείτε επίσης: NVIDIA GeForce Experience beta: Διορθώνει ζητήματα gaming στα Windows 11 22H2

Αυτό ήρθε στην επιφάνεια μετά από πελάτες που παραπονιούνται μέρες στο forum της εταιρίας και στα social media ότι το Nvidia Game Session Telemetry Plugin (NvGSTPlugin.dll) το οποίο φορτώνει από το Nvidia Display Container οδηγεί σε μια αύξηση 10% ή παραπάνω της CPU σε συστήματα Windows μετά από το κλείσιμο παιχνιδιών ή “rendering apps”.

Στο forum της Nvidia σε ένα thread που ζητούσε feedback για την version του driver, οι χρήστες επίσης ανέφεραν πως έρχονται αντιμέτωποι με συχνές μπλε οθόνες σε συστήματα Windows ενημερωμένα και πως η επιστροφή σε μια παλιά έκδοση διορθώνει το πρόβλημα με τις BSOD.

Πρόταση: Nvidia RTX 4080: Αξίζει να την αγοράσετε τελικά ή όχι;

«Ύστερα από μια «καθαρή εγκατάσταση» του προηγούμενου driver σε ένα Lenovo P17 το οποίο είναι πλήρως ενημερωμένο με Windows 11 και με NVIDIA RTX A5000, ήρθα αντιμέτωπος 3 φορές BSOD, όπως επίσης και 2 φορές κράσαρε το παιχνίδι (Hogwarts Legacy) μέσα σε 3 μέρες από την ημέρα που έτρεξα την έκδοση αυτή», είπε ένας χρήστης.

«Δεν είχα κανένα πρόβλημα πριν την κυκλοφορία αυτή και μόλις επέστρεψα στην προηγούμενη έκδοση, δεν έχει ξαναεμφανιστεί κάποιο από τα προβλήματα. Φαίνεται πως αυτός ο driver είναι ξεκάθαρα ένοχος (παρακαλώ πείτε μου αν μπορώ να παρέχω κάποια διαγνωστικά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επίλυση).»

NVIDIA: Διόρθωση του bug που προκαλεί αύξηση στη χρήση CPU

Η Nvidia έχει ήδη προσθέσει στη λίστα της για την έκδοση αυτού του driver πως «υψηλή χρήση της CPU από το NVIDIA Container μπορεί να παρατηρηθεί μετά την έξοδο του παιχνιδιού». Ο SPM Sean Pelletier, της GeForce Game Ready Driver, είπε εχτές πως η λύση είναι ήδη στα σκαριά και θα κυκλοφορήσει το γρηγορότερο δυνατόν σήμερα και θα γίνει σε μορφή hotfix driver. Μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα, οι χρήστες μπορούν να διακόψουν την NVIDIA Container διαδικασία από το Windows task manager για να ξεφορτωθούν το lag του συστήματος. Αν επίσης αντιμετωπίζεται BSODs, crash των παιχνιδιών, μείωση της επίδοσης μέσα στο παιχνίδι και σε μερικές περιπτώσεις το παιχνίδι να μην εκτελείται πρέπει να επιστρέψετε σε μια παλιότερη έκδοση.

Διαβάστε επίσης: Το Nvidia RTX Titan Ada ακυρώθηκε αφού έλιωνε τα PSU

Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να κάνετε την παρακάτω διαδικασία (σε Windows 10/ Windows 11):

  1. Πατήστε το Start
  2. Αναζητήστε και ανοίξτε το Device Manager
  3. Κάντε διπλό κλικ στο Display Adapters
  4. Διπλό κλικ στην NVIDIA GPU σας
  5. Επιλέξτε την καρτέλα Driver
  6. Πατήστε το Roll Back Driver

πηγή πληροφοριών:bleepingcomputer.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS