ΑρχικήinetΕνημερώστε το iTunes στα Windows για να διορθώσετε ένα ελάττωμα ασφαλείας

Ενημερώστε το iTunes στα Windows για να διορθώσετε ένα ελάττωμα ασφαλείας

Η Apple εργάζεται σε νέες εφαρμογές Music, TV και Devices για να αντικαταστήσει το απαρχαιωμένο iTunes για Windows, αλλά στο μεταξύ, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το iTunes είναι ενημερωμένο στον υπολογιστή σας. Ένα νέο ελάττωμα ασφαλείας μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά εάν δεν διαθέτετε την πιο πρόσφατη έκδοση.

iTunes windows

Η Apple κυκλοφόρησε το iTunes 12.12.9 για Windows, το οποίο περιέχει διορθώσεις για δύο αναφερόμενες ευπάθειες ασφαλείας. Το πρώτο, CVE-2023-32353, επέτρεψε σε άλλο λογισμικό να επιτύχει ένα προνομιακό system shell χρησιμοποιώντας έναν φάκελο που δημιουργεί το iTunes κατά τη διαδικασία εγκατάστασης. Το ελάττωμα ανακαλύφθηκε από έναν σύμβουλο ασφαλείας στη Synopsys.

Η Synopsys ανέφερε σε μια ανάρτηση, «η εφαρμογή iTunes δημιουργεί έναν φάκελο, SC Info, στον [κατάλογο iTunes] ως χρήστης συστήματος και δίνει πλήρη έλεγχο αυτού του καταλόγου σε όλους τους χρήστες. Μετά την εγκατάσταση, ο πρώτος χρήστης που θα εκτελέσει την εφαρμογή iTunes μπορεί να διαγράψει το φάκελο SC Info, να δημιουργήσει έναν σύνδεσμο προς το φάκελο συστήματος των Windows και να δημιουργήσει ξανά τον φάκελο αναγκάζοντας μια επιδιόρθωση MSI, η οποία μπορεί αργότερα να χρησιμοποιηθεί για να κερδίσει το επίπεδο SYSTEM των Windows πρόσβαση.”

Η ενημέρωση του iTunes περιλαμβάνει και μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα για το CVE-2023-32351, ένα ξεχωριστό ζήτημα που επέτρεψε και σε άλλο λογισμικό να αποκτήσει αυξημένα προνόμια μέσω του iTunes. Δεν είναι σαφές εάν κάποια από τις δύο ευπάθειες έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής από τους χάκερ.

Το iTunes 12.12.9 είναι διαθέσιμο για λήψη από τον ιστότοπο της Apple και το Microsoft Store. Απαιτεί Windows 10 ή νεότερη έκδοση — η υποστήριξη για Windows 8, 7 και παλαιότερες εκδόσεις έληξαν πριν από λίγο.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS