ΑρχικήinetApple: Συνεχίζει να μένει μακριά από μαζικές απολύσεις

Apple: Συνεχίζει να μένει μακριά από μαζικές απολύσεις

Η Apple αντιμετώπισε λιγότερες πιέσεις για μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οικονομικής ύφεσης, λόγω των προσεκτικών και υπεύθυνων πρακτικών πρόσληψης στο παρελθόν.

Δείτε επίσης: Dell: Απολύσεις 6.650 υπαλλήλων λόγω μειωμένων πωλήσεων
Apple

Καθώς ο τεχνολογικός κλάδος βρισκόταν σε μία φρενίτιδα προσλήψεων, η οποία προκλήθηκε από την πανδημία, η Apple δεν ακολούθησε αυτό το τρεντ, προσλαμβάνοντας λιγότερους υπαλλήλους από ό,τι ορισμένοι από τους ομότιμούς της τεχνολογικούς ομίλους. Επιπλέον, τα στοιχεία που συνέλεξε το Bloomberg αποκαλύπτουν ότι η εταιρεία κέρδισε σημαντικά περισσότερα ανά νέα πρόσληψη από τους ανταγωνιστές της.

Αυτή η πιο συνετή προσέγγιση αποδίδει τώρα καρπούς. Παρόλο που η Apple έχει σταματήσει τις προσλήψεις και περιορίζει τις δαπάνες, ιδίως στην εξωτερική έρευνα και ανάπτυξη, δεν έχει καταφύγει ακόμη στις μαζικές απολύσεις που έχουν ξεκινήσει η Amazon, η Google, η Meta Platforms και άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες.

Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία δήλωσε με υπερηφάνεια την πρόθεσή της να ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό της, διορίζοντας για πρώτη φορά Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού. Η προϊσταμένη λιανικής Deirdre O’Brien χειριζόταν τα καθήκοντα του ανθρώπινου δυναμικού, έχοντας δύο ξεχωριστούς ρόλους.

Πολλές εταιρείες τεχνολογίας παραδέχθηκαν ότι προσέλαβαν πάρα πολλούς υπαλλήλους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θεωρώντας ότι οι προσαρμογές του τρόπου ζωής -που περιλάμβαναν την εξ αποστάσεως εργασία, τα ηλεκτρονικά ψώνια και τις συνήθειες παιχνιδιών- θα απέφεραν μεγαλύτερο κέρδος. Τώρα όμως πρέπει να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις. Αυτή την εβδομάδα, η Zoom, μία εταιρεία που ωφελήθηκε εξαιρετικά από τους περιορισμούς της πανδημίας του Covid-19, δήλωσε ότι θα απολύσει το 15% των υπαλλήλων της.

Δείτε ακόμα: Η Disney ανακοίνωσε απολύσεις 7.000 υπαλλήλων

απολύσεις

Η Apple ωστόσο, υιοθέτησε μια πιο συγκρατημένη προσέγγιση. Από το 2020 έως το 2022, το εργατικό δυναμικό της εταιρείας αυξήθηκε μόνο κατά 20%, σε σύγκριση με την Alphabet που είδε αύξηση 60% και την Amazon που σχεδόν διπλασίασε τον αριθμό του προσωπικού της. Σε κοινή δήλωση, οι δύο εταιρείες αποκάλυψαν ότι θα απολύσουν έως και τριάντα χιλιάδες άτομα.

Κατά τη διάρκεια των ετών της πανδημίας, η Apple πέτυχε ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα – ήταν σε θέση να παράγει σημαντικά περισσότερα έσοδα με κάθε πρόσθετο εργαζόμενο από ό,τι πριν. Αυτό ήταν σημαντικά υψηλότερο από ό,τι είχε παρατηρηθεί τα τρία προηγούμενα χρόνια. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πλειονότητα των αντίστοιχων τεχνολογικών εταιρειών.

Ωστόσο, η υπεροχή της Apple έναντι των ανταγωνιστών της δεν μπορεί να αποδοθεί αποκλειστικά στον αριθμό των εργαζομένων. Επιπλέον, διαθέτει μερικές από τις πιο ισχυρές αναλογίες πωλήσεων που υπάρχουν- επιβεβαιώνοντας ότι η αποτελεσματικότητά της υπερβαίνει τις πολιτικές προσωπικού.

Ο Shannon Cross, αναλυτής της Credit Suisse, μοιράστηκε ότι η Apple έχει επίκεντρο τη συνείδηση του κόστους. Επισημαίνει την άριστη εποπτεία της διοίκησης στα χρήματα των επενδυτών και την έξυπνη επιλογή της για το πού θα δαπανηθούν τα κεφάλαια όταν πρόκειται για ευκαιρίες ανάπτυξης.

Δείτε επίσης: eBay: Ανακοίνωσε απολύσεις 500 υπαλλήλων

Η Apple έχει γίνει μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο χάρη στη δέσμευσή της στην καινοτομία και την αριστεία του σχεδιασμού. Από την δημιουργία της μέχρι και σήμερα συνεχίζει να ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές της, παράγοντας υψηλής ποιότητας ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την εμπειρία του χρήστη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS