ΑρχικήinetΤο Zoom απολύει 1.300 υπαλλήλους, το 15% του προσωπικού

Το Zoom απολύει 1.300 υπαλλήλους, το 15% του προσωπικού

Σε μια δυστυχώς γνωστή πλέον ιστορία απολύσεων στον τομέα της τεχνολογίας, η Zoom ανακοίνωσε σχέδια για περικοπή 1.300 θέσεων εργασίας.

Δείτε επίσης: Πώς μπορείτε να θολώσετε το φόντο σας στο Zoom

Zoom

Η Zoom έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας που προβαίνουν σε σημαντικές περικοπές μετά τις ραγδαίες προσλήψεις κατά τη διάρκεια του απρόσμενου κέρδους για τον κλάδο λόγω της πανδημίας. Η Zoom δήλωσε ότι θα περικόψει το 15% του παγκόσμιου προσωπικού της, που ανέρχεται σε 1.300 υπαλλήλους.

Το πρώτο κύμα της πανδημίας είχε ως αποτέλεσμα μια ξαφνική στροφή προς την απομακρυσμένη εργασία, γεγονός που προκάλεσε την εκρηκτική αύξηση των χρηστών του Zoom και του Microsoft Teams. Για να υποστηρίξει αυτή την ανάπτυξη, η Zoom αύξησε το προσωπικό της. Τώρα, ορισμένοι από αυτούς τους νεοπροσληφθέντες έλαβαν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναφέρει “[IMPACTED] Departing Zoom: What You Need to Know”.

Δείτε επίσης: Το Zοom έρχεται στα αυτοκίνητα Tesla για να κάνετε τα meeting σας

“Σε εκείνους τους Zoomies που μαθαίνουν τώρα αυτά τα νέα, ζητώ συγγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ενημερωθήκατε. Παρ’ όλα αυτά, θεωρήσαμε σημαντικό να ενημερώσουμε όλους τους επηρεαζόμενους Zoomers όσο το δυνατόν συντομότερα και αποτελεσματικότερα”, εξέφρασε ο Eric Yuan, επικεφαλής της εταιρείας και ιδρυτής της Zoom στην ανάρτησή.

Συνέχισε να εξηγεί πώς η πανδημία είχε τεράστιο αντίκτυπο στις μελλοντικές προσδοκίες της Zoom, ωστόσο μοιράστηκε με υπερηφάνεια ότι “κινητοποιήθηκε ως οργανισμός για να κρατήσει τους ανθρώπους συνδεδεμένους”. Ο Yuan αναγνώρισε περαιτέρω ότι με την αλματώδη επιτυχία ήρθαν και κάποιες ατυχείς παρενέργειες– όπως βίωσαν η Amazon, η Salesforce και η Meta κατά την απόλυση προσωπικού. Εν ολίγοις, παραδέχτηκε ότι η Zoom προσέλαβε πάρα πολλούς νέους υπαλλήλους χωρίς να αξιολογήσει σωστά αν η ανάπτυξή τους ήταν βιώσιμη μακροπρόθεσμα.

Δείτε επίσης: Το Zοom γίνεται μια ολοκληρωμένη σουίτα παραγωγικότητας

Για να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της, η Zoom προχωρά σε εξορθολογισμό σε όλους τους οργανισμούς.

Ο Yuan ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον μισθό του κατά το εντυπωσιακό 98% για το επόμενο οικονομικό έτος και ότι παραιτείται από οποιαδήποτε μπόνους το 2023.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS