ΑρχικήsecurityΜια επίθεση ransomware και η πανδημία του COVID-19 κλείνουν το Lincoln College

Μια επίθεση ransomware και η πανδημία του COVID-19 κλείνουν το Lincoln College

Το Lincoln College έχει προγραμματιστεί να κλείσει τις πόρτες του την Παρασκευή, καθιστώντας το πρώτο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των ΗΠΑ που έκλεισε επειδή επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από μια επίθεση ransomware.

Δείτε επίσης: DCRat: Αυτό το φθηνό malware είναι εκπληκτικά αποτελεσματικό

Lincoln College

Ένα αποχαιρετιστήριο σημείωμα που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του σχολείου σημειώνει ότι επέζησε και από τους Παγκόσμιους Πολέμους, την ισπανική γρίπη και το Great Depression, αλλά δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τον συνδυασμό της πανδημίας του Covid-19 και μιας σοβαρής επίθεσης ransomware που έγινε τον Δεκέμβριο – χρειάστηκαν μήνες για να αντιμετωπίστει η επίθεση.

Το Lincoln College, το οποίο πήρε το όνομά του από τον Πρόεδρο Abraham Lincoln και άνοιξε στα γενέθλιά του το 1865, είναι ένα από τα ελάχιστα αγροτικά αμερικανικά κολέγια που χαρακτηρίζονται κυρίως ως “Black institutions” από το Υπουργείο Παιδείας.

Δείτε επίσης: Νέα καμπάνια: Οι χάκερ κρύβουν malware στα Windows event logs

Ο Kim Milford, διευθυντής του Research and Education Networks Information Sharing and Analysis Center (ISAC), μιας μη κερδοσκοπικής βιομηχανικής ομάδας που βοηθά τα κολέγια να συγκεντρώνουν και να μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με τις απειλές στον κυβερνοχώρο, είπε ότι το κλείσιμο υπογραμμίζει το πόσο σοβαρές μπορούν να είναι οι επιπτώσεις των ransomware επιθέσεων.

Το Lincoln College δεν ήταν μέλος των Δικτύων Έρευνας και Εκπαίδευσης ISAC, είπε ο Milford.

Οι επιθέσεις ransomware παραμένουν μάστιγα για επιχειρήσεις και ιδρύματα όλων των μεγεθών. Το ransomware είναι ένας τύπος κυβερνοεπίθεσης κατά την οποία οι χάκερ παίρνουν τον έλεγχο των υπολογιστών ενός θύματος και απαιτούν λύτρα για να τους κάνουν ξανά χρηστικούς. Τα τελευταία χρόνια, οι ransomware hackers έχουν εισβάλει σε υπολογιστές σε σχολεία, αστυνομικά τμήματα, κυβερνήσεις, νοσοκομεία, διανομείς σιτηρών και υπηρεσίες μισθοδοσίας.

Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να καταστήσουν ανενεργά ολόκληρα δίκτυα υπολογιστών, γεγονός που μπορεί να έχει καταστροφικές οικονομικές συνέπειες για τα θύματα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αντικαταστήσουν.

Η Olivia Partlow, διευθύντρια του μουσείου του Lincoln College, το οποίο σχεδιάζει να παραμείνει ανοιχτό μετά το κλείσιμο του κολεγίου, είπε ότι το κλείσιμο του κολεγίου είναι «σίγουρα μια τραγωδία».

FBI - επιθέσεις ransomware: Γιατί οι χάκερ στοχεύουν τις δημόσιες υπηρεσίες;

Το κολέγιο, ανακοίνωσε το κλείσιμό του στις 29 Μαρτίου. Το ξαφνικό κλείσιμο του Lincoln College ήταν δύσκολο για τους μαθητές. Η Michelle Londono, μια φοιτήτρια από την Κολομβία που είχε υποτροφία, είπε ότι πρέπει να εγγραφεί στο κολέγιο για να πάρει βίζα για να μείνει στη χώρα.

Δείτε επίσης: Η Κόστα Ρίκα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από επιθέσεις ransomware

Τουλάχιστον 14 πανεπιστήμια έχουν υποστεί επιθέσεις ransomware το 2022, σύμφωνα με τον Brett Callow, αναλυτή στην εταιρεία κυβερνοασφάλειας Emsisoft. Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία για το ransomware είναι πάντα ελλιπή, καθώς δεν δημοσιοποιείται κάθε θύμα και δεν υπάρχει πλήρης καταμέτρηση της κυβέρνησης ή του κλάδου.

Πηγή πληροφοριών: nbcnews.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS