ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαNvidia και Microsoft συνεργάζονται για να κατασκευάσουν έναν «τεράστιο» AI supercomputer

Nvidia και Microsoft συνεργάζονται για να κατασκευάσουν έναν «τεράστιο» AI supercomputer

Η Nvidia και η Microsoft ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια για την κατασκευή ενός από τους ισχυρότερους υπερυπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης (AI) – AI supercomputer – στον κόσμο. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα μηχάνημα που θα μπορεί να χειριστεί τα τεράστια υπολογιστικά φορτία εργασίας που απαιτούνται για την εκπαίδευση και την κλιμάκωση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης (AI). Η Nvidia θα χρησιμοποιήσει τα κλιμακούμενα instances εικονικών μηχανών της Microsoft για να επιταχύνει τις εξελίξεις σε μοντέλα AI όπως το DALL-E.

Δείτε επίσης: Η Microsoft επιβεβαιώνει προβλήματα απόδοσης gaming στα Windows 11 22H2

Οι πανίσχυρες GPU H100 και A100 της Nvidia για κέντρα δεδομένων, σε συνδυασμό με την πλατφόρμα δικτύωσης Quantum-2 InfiniBand, θα αποτελέσουν τη βάση του υπερυπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης (AI supercomputer) που βασίζεται στην υποδομή Azure cloud της Microsoft. Σύμφωνα με την Nvidia, ο συνδυασμός της πλατφόρμας Azure cloud της Microsoft και των GPUs της Nvidia, της δικτύωσης και της πλήρους σουίτας AI θα επιτρέψει σε περισσότερες επιχειρήσεις να εκπαιδεύσουν, να αναπτύξουν και να κλιμακώσουν την τεχνητή νοημοσύνη — συμπεριλαμβανομένων μεγάλων, υπερσύγχρονων μοντέλων. Τέλος, μέρος της συμφωνίας μεταξύ αυτών των δύο εταιρειών περιλαμβάνει τη δέσμευση για την από κοινού ανάπτυξη του DeepSpeed – το DeepSpeed είναι το λογισμικό βελτιστοποίησης deep learning της Microsoft.

Δείτε επίσης: Η Microsoft διορθώνει προβλήματα συνδεσιμότητας Windows DirectAccess

Σε ανακοίνωσή της, η Nvidia δήλωσε ότι ο supercomputer θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την “έρευνα και την περαιτέρω επιτάχυνση των εξελίξεων στην Generative AI”, η οποία αναφέρεται σε αλγορίθμους αυτοεκμάθησης που δημιουργούν ένα ευρύ φάσμα περιεχομένου, όπως κείμενο, κώδικα, ψηφιακές εικόνες, βίντεο ή ήχο. Αυτά τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης έχουν γνωρίσει ταχεία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια – που συνοδεύεται από αυξημένη ζήτηση για ισχυρή υπολογιστική υποδομή ικανή να κλιμακώνεται παράλληλα με την ανάπτυξή τους.

Nvidia Microsoft AI

“Οι εξελίξεις και η εφαρμογή της τεχνολογίας AI αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Nvidia για τον τομέα των υπολογιστών επιχειρήσεων Manuvir Das. “Οι νέες ανακαλύψεις στα θεμελιώδη μοντέλα έχουν δώσει τη θέση τους σε μια πληθώρα νέων ερευνητικών ευκαιριών, νεοφυών επιχειρήσεων και εφαρμογών για τις επιχειρήσεις. Με τη Microsoft, θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε στους ερευνητές και τις επιχειρήσεις πρόσβαση στην καλύτερη διαθέσιμη υποδομή και λογισμικό AI, ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτή τη μετασχηματιστική δύναμη.”

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS