ΑρχικήsecurityCommonSpirit Health: Η ransomware επίθεση πιθανότατα επηρεάζει εκατομμύρια Αμερικανούς

CommonSpirit Health: Η ransomware επίθεση πιθανότατα επηρεάζει εκατομμύρια Αμερικανούς

Εκατομμύρια Αμερικανοί θα μπορούσαν να επηρεαστούν από μια πρόσφατη επίθεση ransomware στο μεγάλο σύστημα υγείας CommonSpirit Health που λειτουργεί πάνω από 1.000 νοσοκομεία και εγκαταστάσεις περίθαλψης σε 21 πολιτείες.

CommonSpirit Health ransomware

Η CommonSpirit Health δέχθηκε επίθεση από hackers στις 3 Οκτωβρίου. H επίθεση ανάγκασε την εταιρεία να θέσει εκτός λειτουργίας αρκετά από τα συστήματά της για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύθηκε λίγο μετά την ανακάλυψη.

Παρόλο που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί αν κλάπηκαν πληροφορίες υγείας των ασθενών, αρκετοί ασθενείς ανέφεραν ότι αυτή η κυβερνοεπίθεση είχε επιπτώσεις στην ιατρική τους φροντίδα.

Δείτε επίσης: CISA: Ιρανοί hackers παραβίασαν οργανισμό με Log4Shell exploit

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την επίθεση στην CommonSpirit Health:

Τι είναι η CommonSpirit Helath;

Η CommonSpirit Helath είναι ένα μη κερδοσκοπικό σύστημα υγείας, μια “αλυσίδα νοσοκομείων” με έδρα το Σικάγο, που λειτουργεί 140 νοσοκομεία και περισσότερα από 1.000 σημεία περίθαλψης σε 21 πολιτείες.

Το 2019, η CommonSpirit περιέθαλψε συνολικά 20 εκατομμύρια ασθενείς, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο Dignity Health International.

Τι συνέβη με την επίθεση?

Μια επίθεση ransomware έπληξε την CommonSpirit τον Οκτώβριο, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε ηλεκτρονικά αρχεία υγείας και καθυστερώντας την περίθαλψη των ασθενών σε πολλές περιοχές.

Η επίθεση στον κυβερνοχώρο ενδέχεται να είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή ευαίσθητων πληροφοριών σχετικά με τους ασθενείς, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο.

CommonSpirit Health: Η ransomware επίθεση πιθανότατα επηρεάζει εκατομμύρια Αμερικανούς

Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη από ειδικούς σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Δείτε επίσης: Twitter: Μπορεί σύντομα να φέρει end-to-end encryption στα DM

Ποιος επηρεάστηκε και με ποιον τρόπο;

Λόγω της επίθεσης ransomware, τα συστήματα τέθηκαν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα οι ηλεκτρονικοί ιατρικοί φάκελοι των ασθενών να γίνουν απρόσιτοι. Αυτό είχε σημαντικές συνέπειες στη φροντίδα και τη συνέχιση της θεραπείας των ασθενών.

Μια γυναίκα είπε ότι μετέφερε τον γιο της στο MercyOne Des Moines Medical Center για αφυδάτωση, την ημέρα που προέκυψαν τα προβλήματα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ένας γιατρός της είπε ότι ο γιος της έλαβε πέντε φορές περισσότερο παυσίπονο φάρμακο από αυτό που χρειαζόταν, από τη στιγμή που τα ηλεκτρονικά συστήματα τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Μια άλλη γυναίκα επρόκειτο να αφαιρέσει έναν καρκινικό όγκο από τη γλώσσα της στο Virginia Mason Franciscan Health στο Σιάτλ. Σύμφωνα με το KING-TV, η χειρουργική επέμβαση έπρεπε να μετατεθεί επειδή τα συστήματα της CommonSpirit Health βρίσκονταν εκτός λειτουργίας.

Τι γίνεται για να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση;

Περισσότερο από ένα μήνα μετά την επίθεση ransomware, η CommonSpirit Health δημοσίευσε μια ενημέρωση στις 9 Νοεμβρίου λέγοντας ότι εξακολουθεί να εργάζεται για αποκαταστήσει πλήρως τα συστήματά της.

Δείτε επίσης: FBI: To TikTok διακυβεύει την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών

Το σύστημα υγείας δήλωσε ότι οι ηλεκτρονικοί φάκελοι υγείας είναι πλέον διαθέσιμοι, στα νοσοκομεία και τις κλινικές. Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν και πάλι να ελέγξουν το ιατρικό ιστορικό τους μέσω του patient portal. Ο οργανισμός εργάζεται τώρα για την αποκατάσταση των δυνατοτήτων προγραμματισμού ραντεβού στο portal.

Στο CommonSpirit Health, είμαστε αφοσιωμένοι στην κάλυψη των αναγκών των κοινοτήτων που εξυπηρετούμε και καθοδηγούμαστε από το βασικό σύνολο αξιών μας, που περιλαμβάνει την ακεραιότητα, την αριστεία και τη συνεργασία“, δήλωσε η CommonSpirit. “Είμαστε ευγνώμονες στο αφοσιωμένο προσωπικό και τους γιατρούς μας που κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μετριάσουν τις επιπτώσεις στους ασθενείς μας και να διατηρήσουν τη συνέχεια της περίθαλψης“.

Η CommonSpirit Health ισχυρίζεται ότι έχει στο επίκεντρο την ποιοτική φροντίδα για όλους και την οικοδόμηση υγιέστερων κοινοτήτων.

Πηγή: www.foxnews.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS