ΑρχικήsecurityFBI: To TikTok διακυβεύει την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών

FBI: To TikTok διακυβεύει την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών

Την Τρίτη, ο διευθυντής του FBI Christopher Wray επισκέφθηκε το Καπιτώλιο, και είπε στους νομοθέτες ότι αν δεν σταματήσει το TikTok, θα μπορούσε να είναι επιζήμιο για την εθνική ασφάλεια.

Δείτε επίσης: Το TikTok αρνείται ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση πολιτών στις ΗΠΑ

tiktok

Προφανώς, το FBI έχει ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια σχετικά με το TikTok” δήλωσε o Wray κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο Κογκρέσο την Τρίτη.

Υπάρχει ο κίνδυνος ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει με διάφορους τρόπους. Θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για να ελέγξει τα δεδομένα που συλλέγονται για εκατομμύρια χρήστες ή να χειραγωγήσει τον αλγόριθμο συστάσεων για επιχειρήσεις επιρροής. Ή θα μπορούσε απλώς να καταλάβει τις συσκευές που χρησιμοποιούν το λογισμικό.”

Η Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων της αμερικανικής κυβέρνησης ερευνά επί του παρόντος την TikTok, μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα και εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Η επιτροπή είναι επιφορτισμένη με την εξέταση των ξένων επενδύσεων που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Οι διαχειριστές της εφαρμογής έχουν συνομιλήσει με την CFIUS για να της επιτρέψουν να συνεχίσει να λειτουργεί στις ΗΠΑ χωρίς να χρειαστεί να διακόψει τους δεσμούς της με την κινεζική μητρική εταιρεία ByteDance.

Δείτε ακόμα: Η λειτουργία in-app shopping του TikTok κυκλοφορεί στις ΗΠΑ

Αρκετοί πολιτικοί στο Καπιτώλιο απαίτησαν από την TikTok να διακόψει όλους τους δεσμούς της με την ByteDance και το Πεκίνο, διαφορετικά δεν θα της επιτραπεί πλέον να λειτουργεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

FBI

Ο Wray δήλωσε ότι η Κίνα κλέβει τα προσωπικά και επιχειρηματικά δεδομένα των Αμερικανών συχνότερα από οποιαδήποτε άλλη ξένη οντότητα.

Ο Wray δήλωσε ότι το μαζικό πρόγραμμα hacking της Κίνας είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. Έχουν κλέψει περισσότερα δεδομένα από τους Αμερικανούς από οποιοδήποτε άλλο έθνος μαζί.

Το TikTok είναι μια πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται σύντομα βίντεο με τους εαυτούς τους να μιλούν ή να κάνουν διάφορα σκετσάκια. Η εφαρμογή προσφέρει επίσης στους χρήστες μια ποικιλία φίλτρων και εφέ που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να κάνουν τα βίντεό τους πιο διασκεδαστικά και δημιουργικά. Τα βίντεο του TikTok έχουν συνήθως διάρκεια μέχρι 3 λεπτά, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για παρακολούθηση.

Δείτε επίσης: Gen Z: Οι TikTok influencers είναι εξαιρετικοί στις οικονομικές συμβουλές

Το 2020, ο τότε πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να απαγορεύσει το TikTok στις ΗΠΑ εάν η ByteDance δεν πουλούσε την θυγατρική της εφαρμογή σε Αμερικανική εταιρεία.

Αφού η TikTok κατέληξε σε συμφωνία με την Oracle για την αποθήκευση όλων των δεδομένων των χρηστών στις ΗΠΑ, ο Trump ανακάλεσε την προηγούμενη απειλή του να απαγορεύσει την εφαρμογή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS