ΑρχικήsecurityΤο TikTok αρνείται ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση πολιτών...

Το TikTok αρνείται ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση πολιτών στις ΗΠΑ

Το TikTok δήλωσε ότι δεν συλλέγει συγκεκριμένες πληροφορίες θέσης GPS από τους χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση ανθρώπων, όπως ανέφερε το Forbes. Η ομάδα communications της εφαρμογής δημοσιεύσε στο Twitter μια απάντηση σε ένα άρθρο που δημοσίευσε το Forbes, το οποίο ισχυριζόταν ότι μια ομάδα με έδρα την Κίνα από τη μητρική της εταιρεία ByteDance σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή TikTok για να παρακολουθήσει “την προσωπική τοποθεσία ορισμένων συγκεκριμένων Αμερικανών πολιτών”. Δεν είναι σαφές αν πράγματι συλλέχθηκαν πληροφορίες σχετικά με τα άτομα αυτά.

Δείτε επίσης: TikTok: Αυξάνει το όριο ηλικίας στα live και φέρνει νέες δυνατότητες

Η ομάδα πίσω από το monitoring project είναι μέρος του τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου και Ελέγχου Κινδύνων της ByteDance, όπως ανέφερε το Forbes. Το τμήμα συνήθως ερευνά πιθανά παραπτώματα από νυν και πρώην υπαλλήλους της εταιρείας – ωστόσο, σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις επεδίωκαν να συλλέξουν δεδομένα σχετικά με τη θέση ενός πολίτη των ΗΠΑ που δεν είχε ποτέ απασχοληθεί στην εταιρεία.

Δείτε επίσης: Το TikTok λανσάρει την δυνατότητα Profile Kit

Το TikTok αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του Forbes, λέγοντας ότι το δημοσίευμα παρέλειψε μέρος της δήλωσής της όπου ανέφερε ότι το TikTok δεν συλλέγει ακριβείς πληροφορίες GPS location. Επιπλέον, το TikTok διευκρίνισε ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ για τη στοχοποίηση μελών της αμερικανικής κυβέρνησης, δημόσιων προσώπων, ακτιβιστών και δημοσιογράφων. Ωστόσο, στην έκθεσή του το Forbes έγραψε ότι η TikTok “δεν απάντησε σε ερωτήσεις” σχετικά με το αν η ομάδα εσωτερικού ελέγχου της ByteDance στόχευε ή όχι μέλη αυτών των ομάδων.

 TikTok

Δείτε επίσης: Influencer αποκαλύπτει το εισόδημά της από TikTοk και Facebook

Σύμφωνα με το Forbes, προκειμένου να κατευνάσει τους φόβους των Αμερικανών ότι η Κίνα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το TikTok εναντίον Αμερικανών πολιτών, η TikTok έδωσε υποσχέσεις στις αμερικανικές αρχές και τους νομοθέτες. Μόλις τον περασμένο μήνα, το TikTok ανακοίνωσε ότι αλλάζει την προεπιλεγμένη τοποθεσία αποθήκευσης των δεδομένων των Αμερικανών χρηστών από κινεζικούς servers σε “Oracle cloud servers που βρίσκονται στις ΗΠΑ“.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS