ΑρχικήsecurityΗΠΑ: Οι κυβερνοεπιθέσεις εναντίον νοσοκομείων σημαίνουν υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας

ΗΠΑ: Οι κυβερνοεπιθέσεις εναντίον νοσοκομείων σημαίνουν υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας

Οι κυβερνοεπιθέσεις κατά των νοσοκομείων είναι ένα σχεδόν συνηθισμένο φαινόμενο στις ΗΠΑ και δυστυχώς συχνά οδηγούν σε αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας ασθενών, αναφέρει μια νέα μελέτη.

Δείτε επίσης: Google: Πρώην μέλη της ομάδας Conti επιτίθενται στην Ουκρανία

κυβερνοεπιθέσεις νοσοκομείων
ΗΠΑ: Οι κυβερνοεπιθέσεις εναντίον νοσοκομείων σημαίνουν υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας

Η μελέτη, που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Ponemon, πήρε συνέντευξη από περισσότερους από 600 επαγγελματίες της πληροφορικής σε περισσότερες από 100 εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης. Τα ευρήματά της καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το γεγονός ότι οι χάκερ επιτίθενται σε αμερικανικά ιατρικά κέντρα με σταθερούς ρυθμούς οδηγεί τους ασθενείς στο να λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα και να έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν.

Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων στη μελέτη Ponemon που είχαν υποστεί επιθέσεις ransomware είπαν ότι διέκοψαν τη φροντίδα των ασθενών και το 59% από αυτούς διαπίστωσαν ότι αύξησαν τη διάρκεια παραμονής των ασθενών, επιβαρύνοντας το νοσοκομείο. Σχεδόν το ένα τέταρτο είπε ότι οδήγησε σε αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας στις εγκαταστάσεις τους.

Δείτε επίσης: Η Cisco δεν θα διορθώσει ευπάθεια που βρέθηκε σε routers EoL

Σε μια επίθεση ransomware, οι χάκερ αποκτούν πρόσβαση στα δίκτυα υπολογιστών ενός οργανισμού, κλειδώνουν τα δεδομένα του και συχνά απαιτούν λύτρα για να μην δημοσιεύσουν τα δεδομένα. Τα νοσοκομεία δεν δημοσιοποιούν πάντα αν έχουν πέσει θύματα.

Υπήρξαν τουλάχιστον 12 επιθέσεις ransomware σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ φέτος, δήλωσε ο Brett Callow, αναλυτής στην εταιρεία ransomware Emsisoft. Αλλά επειδή ορισμένες εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης αντιπροσωπεύουν πολλαπλά locations, αυτές οι επιθέσεις αντιπροσώπευαν 56 διαφορετικές εγκαταστάσεις, είπε.

Περισσότερες από τις μισές εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης που εκπροσωπήθηκαν στην έρευνα είχαν μολυνθεί με ransomware τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με τη μελέτη Ponemon.

Το 2020, μια γυναίκα από την Αλαμπάμα μήνυσε το νοσοκομείο της, το οποίο είχε πέσει θύμα επίθεσης ransomware, αφού πέθανε το νεογέννητο μωρό της – η υπόθεση είναι σε εξέλιξη.

κυβερνοεπιθέσεις νοσοκομείων

Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι επίμονες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο κατά νοσοκομείων έχουν προκαλέσει σοβαρή βλάβη στους ασθενείς, δήλωσε ο Josh Corman, αντιπρόεδρος στην εταιρεία κυβερνοασφάλειας Claroty και συγγραφέας μιας έκθεσης ορόσημο για τις επιπτώσεις του ransomware στην υγειονομική περίθαλψη.

Δείτε επίσης: Η νέα ομάδα APT42 αναπτύσσει προσαρμοσμένο Android spyware

Ενώ οι επιθέσεις ransomware γενικά θεωρούνται ιδιωτικές εγκληματικές επιχειρήσεις, μερικοί από τους πιο παραγωγικούς χάκερ που βρίσκονται πίσω τους έχουν δεσμούς με κυβερνήσεις.

Επίσης, οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τη Βόρεια Κορέα ότι είναι υπεύθυνη για ένα διαφορετικό είδος ransomware που στοχεύει αμερικανικά νοσοκομεία, που ονομάζεται Maui.

Πηγή πληροφοριών: nbcnews.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS