ΑρχικήsecurityΗ Cisco δεν θα διορθώσει ευπάθεια που βρέθηκε σε routers EoL

Η Cisco δεν θα διορθώσει ευπάθεια που βρέθηκε σε routers EoL

Η Cisco λέει ότι υπάρχει μια νέα ευπάθεια που επιτρέπει την παράκαμψη ελέγχου ταυτότητας και επηρεάζει πολλά VPN routers για μικρές επιχειρήσεις. Ωστόσο, η εταιρεία είπε ότι δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει κάποιο patch για να διορθώσει αυτή την ευπάθεια, επειδή οι συσκευές που επηρεάζονται, έχουν φτάσει στο τέλος της ζωής τους (EoL). Αυτό σημαίνει ότι η Cisco δεν τις υποστηρίζει πια και δεν προσφέρει ενημερώσεις ασφαλείας κλπ.

Cisco ευπάθεια routers

Η ευπάθεια (CVE-2022-20923) είναι ένα zero-day bug που προκαλείται από έναν ελαττωματικό αλγόριθμο επικύρωσης κωδικού πρόσβασης, τον οποίο θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν κάποιοι κακόβουλοι χρήστες για να συνδεθούν στο VPN σε ευάλωτες συσκευές, χρησιμοποιώντας αυτό που η εταιρεία περιγράφει ως “crafted credentials”. Αυτό μπορεί να γίνει εάν είναι ενεργοποιημένη η δυνατότητα IPSec VPN Server.

Δείτε επίσης: HP: Διορθώνει bug στο προεγκατεστημένο Support Assistant tool

Μια επιτυχημένη εκμετάλλευση θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν επιτιθέμενο να παρακάμψει τον έλεγχο ταυτότητας και να αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο IPSec VPN“, εξήγησε η Cisco σε security advisory που δημοσίευσε.

Ο εισβολέας μπορεί να αποκτήσει προνόμια στο ίδιο επίπεδο με έναν διαχειριστή, ανάλογα με τα δημιουργημένα credentials που χρησιμοποιούνται“.

Για να δείτε εάν το IPSec VPN Server είναι ενεργοποιημένο σε έναν router, πρέπει να συνδεθείτε στο web-based management interface και να μεταβείτε στο VPN > IPSec VPN Server > Setup.

Εάν είναι επιλεγμένο το πλαίσιο ελέγχου “Server Enable“, η συσκευή εκτίθεται σε απόπειρες εκμετάλλευσης του CVE-2022-20923.

Η Cisco λέει ότι οι ερευνητές της δεν βρήκαν κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι έχει γίνει ενεργή εκμετάλλευση της ευπάθειας από εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Δείτε επίσης: North Face: 200.000 λογαριασμοί παραβιάστηκαν μέσω credential stuffing

Η Cisco δεν θα διορθώσει ευπάθεια που βρέθηκε σε routers EoL

Cisco: Αν θέλετε να μείνετε ασφαλείς, επιλέξτε νεότερα μοντέλα routers

Η Cisco ζήτησε από τους πελάτες που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα routers RV110W, RV130, RV130W και RV215W, αυτά δηλαδή που επηρεάζονται από αυτήν την ευπάθεια, να κάνουν αναβάθμιση σε νεότερα μοντέλα που εξακολουθούν να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με τη Cisco, τα ευάλωτα routers ήταν διαθέσιμα για παραγγελία μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2019.

Η Cisco δεν έχει κυκλοφορήσει και δεν θα κυκλοφορήσει ενημερώσεις λογισμικού για την αντιμετώπιση της ευπάθειας που περιγράφεται σε αυτό το advisory“, πρόσθεσε η εταιρεία.

Οι πελάτες ενθαρρύνονται να μεταβούν στα Cisco Small Business RV132W, RV160, or RV160W Routers“.

Δείτε επίσης: Samsung για τελευταίο data breach: Ποιες πληροφορίες κλάπηκαν

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευπάθεια CVE-2022-20923 δεν είναι η πρώτη σοβαρή ευπάθεια που επηρεάζει αυτά τα μοντέλα routers EoL. Τον Αύγουστο του 2021, η εταιρεία είπε ότι δεν σκόπευε να κυκλοφορήσει ενημερώσεις για μια κρίσιμη ευπάθεια (CVE-2021-34730) που επέτρεπε σε μη επαληθευμένους χρήστες να εκτελούν κώδικα εξ αποστάσεως ως root user. Και τότε η εταιρεία είχε ζητήσει από τους χρήστες να μεταβούν σε νεότερα μοντέλα, για να μείνουν ασφαλείς.

Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, η Cisco συμβούλεψε ξανά τους ιδιοκτήτες να στραφούν σε νεότερα μοντέλα routers μετά την αποκάλυψη μιας νέας κρίσιμης ευπάθειας (CVE-2022-20825), η οποία επίσης δεν διορθώθηκε λόγω του ότι οι ευάλωτες συσκευές δεν υποστηρίζονταν πια.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS