ΑρχικήinetΗ Google θα κάνει πιο βολική τη χρήση εφαρμογών Android σε όλες...

Η Google θα κάνει πιο βολική τη χρήση εφαρμογών Android σε όλες τις συσκευές

Η Google ανοίγει τον δρόμο για εφαρμογές Android που λειτουργούν σε όλα τα είδη συσκευών!

Δείτε επίσης: 35 Εφαρμογές Android malware βρέθηκαν στο Google Play Store

google android

Με την κυκλοφορία ενός νέου κιτ ανάπτυξης λογισμικού cross-device, η Google ελπίζει να διευκολύνει τη χρήση εφαρμογών Android σε όλους τους τύπους συσκευών.

Δείτε επίσης: Οι malware devs παρακάμπτουν ήδη την ασφάλεια του Android 13

Η γιγαντιαία εταιρεία αναζήτησης ανακοίνωσε ότι η προεπισκόπηση προγραμματιστή του SDK είναι πλέον διαθέσιμη, παρέχοντας στους προγραμματιστές εργαλεία για να σχεδιάσουν εφαρμογές που λειτουργούν σε πολλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων τηλεφώνων Android και πλατφορμών που δεν είναι Android. Η Google αποκάλυψε για πρώτη φορά αυτήν την προσπάθεια στην I/O εκδήλωσή της τον περασμένο Μάιο.

Ο στόχος είναι να απλοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο οι προγραμματιστές δημιουργούν απρόσκοπτες εμπειρίες χρηστών σε διάφορες πλατφόρμες, αφαιρώντας την ταλαιπωρία που σχετίζεται με την ανακάλυψη συσκευών, τον έλεγχο ταυτότητας και τα πρωτόκολλα σύνδεσης. Το SDK βασίζεται σε Bluetooth, Wi-Fi και εξαιρετικά ευρεία ζώνη για τη διαχείριση της συνδεσιμότητας πολλών συσκευών. Είναι επίσης συμβατό με το Android 8.

Δείτε επίσης: Πότε πρέπει να εκκαθαρίσετε την cache μιας εφαρμογής Android

Η Google ανέφερε μερικές περιπτώσεις χρήσης στις οποίες το εργαλείο θα είναι χρήσιμο. Για παράδειγμα, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας για να εισάγετε τον τρόπο πληρωμής σας για ενοικίαση ταινίας ή αγορά που κάνετε στην τηλεόρασή σας. Όταν αλλάζετε από το τηλέφωνό σας σε tablet, μπορείτε επίσης να συνεχίσετε την ανάγνωση ενός εκτενούς άρθρου από εκεί που σταματήσατε. Αυτά αφορούν περισσότερο προσωπικές εμπειρίες. Εάν είστε σε ομάδα, θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να μοιραστείτε τη διαδρομή με το ποδήλατο με φίλους με τους οποίους κάνετε ποδήλατο.

Προς το παρόν, το SDK είναι συμβατό μόνο με τηλέφωνα και tablet Android, αλλά η Google δεσμεύεται να επεκτείνει την εμπειρία μεταξύ συσκευών σε “Android surfaces και λειτουργικά συστήματα εκτός Android”, όπως ρολόγια, τηλεοράσεις και αυτοκίνητα στο μέλλον.

Πηγή πληροφοριών: androidcentral.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS