ΑρχικήinetΤο Bluetooth εξακολουθεί να είναι μία «περίπλοκη» τεχνολογία

Το Bluetooth εξακολουθεί να είναι μία «περίπλοκη» τεχνολογία

Δύο δεκαετίες από τότε που συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά σε προϊόντα που είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό, το Bluetooth έχει γίνει τόσο διαδεδομένο που μια ολόκληρη γενιά καταναλωτών μπορεί να μην μπορεί να θυμηθεί πώς ήταν η ζωή πριν από αυτό.

Δείτε επίσης: AirPods: Η Apple θέλει «Μεγαλύτερο εύρος ζώνης» από του Bluetooth
Bluetooth

Η ABI Research υπολογίζει ότι 5 δισεκατομμύρια συσκευές με δυνατότητα Bluetooth θα αποσταλούν στους καταναλωτές φέτος, με το ποσοστό αυτό να αναμένεται να αυξηθεί στα 7 δισεκατομμύρια έως το 2026. Το Bluetooth υπάρχει πλέον παντού, από smartphone μέχρι ψυγεία και λαμπτήρες, επιτρέποντας σε έναν αυξανόμενο αριθμό προϊόντων να συνδεθούν απρόσκοπτα μεταξύ τους.

Παρά τη διάδοσή της ωστόσο, η τεχνολογία εξακολουθεί να είναι επιρρεπής σε προβλήματα που προκαλούν πονοκεφάλους, είτε πρόκειται για τον αγώνα για τη ρύθμιση μιας νέας συσκευής για σύνδεση, για την εναλλαγή ακουστικών μεταξύ συσκευών ή απλώς για το ότι είναι πολύ μακριά από την εμβέλεια για σύνδεση.

Η τεχνολογία διαφοροποιήθηκε από το Wi-Fi επειδή είναι «εγγενώς μικρής εμβέλειας». Εξακολουθεί να ισχύει σήμερα ότι οι επιλογές Bluetooth που έχουν συνηθίσει πολλοί καταναλωτές στα τηλέφωνά τους και τα φορητά ηχεία λειτουργούν με χαμηλότερη ισχύ και μπορούν να συνδεθούν μόνο σε περιορισμένες αποστάσεις.

Δείτε ακόμα: Σφάλματα σε δισεκατομμύρια WiFi, Bluetooth τσιπ επιτρέπουν κλοπή δεδομένων

τεχνολογία

Τα σήματα Bluetooth ταξιδεύουν μέσω ραδιοκυμάτων χωρίς άδεια, τα οποία είναι ουσιαστικά ανοιχτά στο κοινό για χρήση από οποιονδήποτε, σε αντίθεση με τα ιδιωτικοποιημένα ραδιοκύματα που ελέγχονται από εταιρείες όπως η AT&T ή η Verizon. Αυτό μπορεί να διευκόλυνε την ανάπτυξή του και την ευρύτερη υιοθέτησή του, αλλά είχε κόστος.

Το Bluetooth πρέπει να μοιράζεται και να ανταγωνίζεται μια σειρά από άλλα προϊόντα που χρησιμοποιούν ζώνες φάσματος χωρίς άδεια, όπως baby monitors, τηλεχειριστήρια τηλεόρασης και άλλα. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει παρεμβολές, που μπορεί να διαταράξουν την αποτελεσματικότητα του Bluetooth.

Υπάρχουν επίσης αρκετά ζητήματα κυβερνοασφάλειας που μπορεί να προκύψουν κατά την ασύρματη μετάδοση δεδομένων.

Δείτε επίσης: “BrakTooth” Bluetooth ευπάθειες: Σε κίνδυνο εκατομμύρια συσκευές

Οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές συνεχίζουν να αγκαλιάζουν το Bluetooth. Η Apple, πρώτη από όλους, εγκατέλειψε τις παραδοσιακές θύρες ακουστικών και παρουσίασε τα δημοφιλή ασύρματα ακουστικά με δυνατότητα Bluetooth, τα AirPods. Άλλες εταιρείες τεχνολογίας έκτοτε κυκλοφόρησαν παρόμοια προϊόντα.

Το Bluetooth δεν έχει δει ακόμα την κορύφωσή του. Η ευρεία υιοθέτηση του Internet of Things ή των έξυπνων συσκευών, που συνεργάζονται σε κοντινή απόσταση θα συμβάλλουν στην περεταίρω ανάπτυξή του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS