ΑρχικήinetRaspberry Pi: Αυτή η νέα πλακέτα με Wi-Fi κοστίζει μόλις $6

Raspberry Pi: Αυτή η νέα πλακέτα με Wi-Fi κοστίζει μόλις $6

Ο αγαπημένος σε όλους κατασκευαστής ευέλικτων μικροελεγκτών, η Raspberry Pi, μόλις αποκάλυψε ένα σύνολο από νέα, οικονομικά προϊόντα. Η εταιρεία βασίζεται στην επιτυχία της πλακέτας Pico των 4 δολαρίων, η οποία μέχρι στιγμής έχει πουλήσει λίγο λιγότερο από δύο εκατομμύρια μονάδες από την κυκλοφορία της τον Ιανουάριο του 2021.

Δείτε επίσης: Raspberry Pi: Αφαιρεί τον default user για να εμποδίσει τις επιθέσεις brute-force

Raspberry Pi

Το νέο Pico W κυκλοφόρησε χθες για 6 $. Το “W” φέρνει συνδεσιμότητα Wi-Fi 802.11 στο σύστημα. Το Pico H των $5, προσθέτει μια προσυμπληρωμένη κεφαλίδα (Header) για αλληλεπίδραση με άλλα συστήματα. Το Pico WH των 7$, σας προσφέρει και τα δύο. Τα δύο πρώτα είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή, ενώ η πλακέτα WH αποστέλλεται κάποια στιγμή τον Αύγουστο.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, τα διοικητικά συμβούλιά της έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία πέρα ​​από την αρχική τους εστίαση στο χόμπι και την εκπαίδευση, καθώς οι εταιρείες έχουν αρχίσει να ενσωματώνουν τους ελεγκτές απευθείας στα προϊόντα τους. Και δεν είναι λίγες οι φορές, που εξελιγμένα κομμάτια μηχανημάτων, ελέγχονται από αυτά τα μικρά και οικονομικά συστήματα.

Δείτε ακόμα: Raspberry Pi: Χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικά κύματα για να ανιχνεύσει malware

Wi-Fi

Αυτό που είναι ενδιαφέρον, είναι ότι η εταιρεία σημειώνει ότι η έλλειψη chip ήταν ένα τεράστιο όφελος για τις πωλήσεις σε τρίτους κατασκευαστές. «Πάντα πιστεύαμε ότι το Pi Pico ταιριάζει πολύ σε εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές, αλλά η παγκόσμια έλλειψη chip έχει επιταχύνει πολύ την υιοθέτησή του», σημειώνει ο ιδρυτής Eben Upton σε μια ανάρτηση. «Με εκατομμύρια μονάδες στη διάθεσή τους σήμερα και με αγωγό για δεκάδες εκατομμύρια ακόμη, οι μηχανικοί σχεδιασμού που έχουν απογοητευτεί από τους σημερινούς προμηθευτές τους, έχουν μια τέλεια δικαιολογία για να πειραματιστούν».

Δείτε επίσης: Raspberry Pi 400 review: Ένας υπολογιστής πληκτρολόγιο

Η προσθήκη ασύρματης σύνδεσης ανοίγει το σύστημα σε κάθε είδους ενδιαφέρουσες, δικτυωμένες IoT/έξυπνες συσκευές. Και η τιμή είναι σίγουρα σωστή, ώστε η εταιρεία να πουλήσει μερικά εκατομμύρια περισσότερες από αυτές τις συσκευές μέχρι το επόμενο έτος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS