ΑρχικήUpdatesAirPods: Η Apple θέλει «Μεγαλύτερο εύρος ζώνης» από του Bluetooth

AirPods: Η Apple θέλει «Μεγαλύτερο εύρος ζώνης» από του Bluetooth

Η Apple παρουσίασε τον Οκτώβριο τα ανασχεδιασμένα AirPods τρίτης γενιάς της, τα οποία διαθέτουν ενημερωμένη σχεδίαση, υποστήριξη Adaptive EQ, χωρικό ήχο και άλλα νέα χαρακτηριστικά. Για να εξηγήσει μερικές από τις σχεδιαστικές αποφάσεις που πήρε η Apple με τα AirPods 3, ο αντιπρόεδρος ακουστικής της Apple, Gary Geaves, έδωσε μια συνέντευξη στο What HiFi, παρέχοντας ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τους περιορισμούς του Bluetooth και το σύνολο χαρακτηριστικών των ‌AirPods 3.

AirPods

Δείτε επίσης: Apple: Νέες εκδόσεις firmware για τα AirPods Pro και AirPods 3

Σύμφωνα με τον Geaves, τα AirPods 3 κατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου με εξατομικευμένα εξαρτήματα, χωρίς να χρησιμοποιούν τίποτα έτοιμο. Η Apple χρησιμοποιεί ένα “σύνθετο ακουστικό σύστημα”, “προσεκτικά συντονισμένη θύρα μπάσων” και έναν “ολοκαίνουργιο, προσαρμοσμένο ενισχυτή” προκειμένου να προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου. Η Apple μπορεί να βελτιστοποιήσει τον ήχο με εξαρτήματα υλικού, αλλά όπως επισημαίνει το HiFi, το Bluetooth είναι ο πραγματικός περιορισμός.

Όταν ρωτήθηκε εάν το Bluetooth εμποδίζει το υλικό της Apple και “πνίγει την ποιότητα του ήχου”, ο Geaves αρνήθηκε να πει πάρα πολλά, αλλά είπε ότι η Apple “επικεντρώνεται πολύ” στο να αξιοποιήσει στο έπακρο το Bluetooth και ότι “είναι δίκαιο να πούμε” ότι Η Apple «θα ήθελε μεγαλύτερο εύρος ζώνης».

Δείτε ακόμα: Σφάλματα σε δισεκατομμύρια WiFi, Bluetooth τσιπ επιτρέπουν κλοπή δεδομένων

Bluetooth

Όταν σχεδίαζε τα AirPods 3, ο Geaves είπε ότι η ομάδα «εξέτασε πολύ προσεκτικά» τα δυνατά σημεία των AirPods δεύτερης γενιάς. Η “αβίαστη ανοιχτή εφαρμογή” που δεν δημιουργεί σφράγιση στο αυτί είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα των AirPοds, αλλά η σχεδίασή τους “δημιουργεί προκλήσεις για την ομάδα ήχου”.

Ο Geaves είπε ότι ο ήχος που βιώνουν οι άνθρωποι θα είναι «σημαντικά διαφορετικός, ειδικά το μπάσο», κάτι που οδήγησε την ομάδα AirPods της Apple να προσθέσει το Adaptive EQ, μια λειτουργία AirPods Pro, στα AirPods 3‌. Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια “συνεπή απόκριση συχνότητας ανεξάρτητα από το επίπεδο προσαρμογής που έχει κάθε άτομο”.

Δείτε επίσης: AirPods 3 vs AirPods Pro: Ποιες είναι οι διαφορές τους

Κατά τη σχεδίαση του υλικού ήχου, η Apple χρησιμοποιεί “ισχυρά αναλυτικά θεμέλια” και έχει κάνει “εκτεταμένες μετρήσεις” και “βαθιά στατιστική έρευνα” για να ενημερώσει μια “εσωτερική ακουστική αναλυτική απόκριση”. Ο Geaves λέει ότι η Apple κατανοεί επίσης ότι η ακρόαση μουσικής «είναι μια συναισθηματική εμπειρία με την οποία οι άνθρωποι συνδέονται σε πολύ βαθύ επίπεδο», επομένως η Apple συνεργάζεται και με μια «ομάδα ειδικών κριτικών ακροατών και συντονιστών». Η ομάδα προέρχεται από την επαγγελματική βιομηχανία ήχου και βελτιώνει τον ήχο για κάθε προϊόν, συμπεριλαμβανομένων των νέων AirPods 3.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS