ΑρχικήinetSonos: Κέρδισε τη μήνυση για τα οικιακά ηχεία Google

Sonos: Κέρδισε τη μήνυση για τα οικιακά ηχεία Google

Εάν έχετε πολλά έξυπνα ηχεία Google στο σπίτι σας, ίσως μια συγκεκριμένη νομική απόφαση επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας τους. Αφού η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ αποφάσισε ότι παραβίαζε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Sonos, η Google έχει ήδη ανακοινώσει αλλαγές λογισμικού, συμπεριλαμβανομένης της «ανάγκης προσαρμογής κάθε ηχείου ξεχωριστά αντί της χρήσης του group volume controller» και ότι οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να προσαρμόσουν την ένταση ήχου πολλαπλών ηχείων με τον διακόπτη έντασης του τηλεφώνου τους. Η εταιρεία αποδίδει αυτή την αλλαγή σε «μια πρόσφατη νομική απόφαση», για την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Sonos

Δείτε επίσης: Google Maps: Με αυτή την λειτουργία θα αποφύγετε το πρόστιμο ορίου ταχύτητας

Όταν κυκλοφόρησε η είδηση ​​της απόφασης για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η Google δήλωσε ότι είχε λάβει σχέδια που δεν παραβιάζουν την έγκριση από την ITC. Η Sonos προειδοποίησε ωστόσο, ότι η Google ενδέχεται να χρειαστεί να «υποβιβάσει ή να εξαλείψει τις λειτουργίες του προϊόντος» για να συμμορφωθεί και σίγουρα αυτό φαίνεται ότι θα συμβεί. Ωστόσο δεν περιμέναμε ότι θα γίνει τόσο σύντομα, δεδομένου ότι η Google είχε 60 ημέρες για να συμμορφώσει τις συσκευές της.

Δείτε ακόμα: Πείραμα Honeypot: Αποκαλύπτει τι θέλουν οι hacker από τις συσκευές IoT

Google

Οι αλλαγές φαίνονται σαν μια αρκετά μεγάλη υποβάθμιση στη λειτουργία ήχου πολλαπλών δωματίων της Google, που επιτρέπει στους χρήστες να συγχρονίζουν όλα τα ηχεία μαζί και να τα αναπαράγουν όλα ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, αντί να μπορούν να πουν “hey Google, όρισε την ένταση στο 40 τοις εκατό στα ηχεία του σαλονιού”, θα πρέπει να αλλάξουν την ένταση ήχου για καθένα ξεχωριστά, χρησιμοποιώντας είτε τον βοηθό, την εφαρμογή Google Home ή μια οθόνη Nest Hub.

Δείτε επίσης: Google Home για Android: Αποκτά τηλεχειριστήριο Android/Google TV

Η Google λέει επίσης ότι “ένα μικρό σύνολο χρηστών” θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει μια συγκεκριμένη εφαρμογή για να ρυθμίσει τις έξυπνες συσκευές και να τις ενημερώσει και η Google προειδοποιεί τους χρήστες ότι εάν η ομάδα ηχείων τους περιέχει προϊόντα από άλλους κατασκευαστές, μπορεί να χρειαστεί να ενημερωθούν στο πιο πρόσφατο υλικολογισμικό για να συνεχίσει να λειτουργεί ως μέρος αυτής της ομάδας ηχείων. Η Google τελειώνει την ανάρτησή της στο ιστολόγιο λέγοντας ότι «θα εργαστεί για να ελαχιστοποιήσει τυχόν πρόσθετες αλλαγές».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS