ΑρχικήinetGoogle Maps: Με αυτή την λειτουργία θα αποφύγετε το πρόστιμο ορίου ταχύτητας

Google Maps: Με αυτή την λειτουργία θα αποφύγετε το πρόστιμο ορίου ταχύτητας

Οι Χάρτες της Apple έχουν γίνει αναμφισβήτητα καλύτεροι τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα Google Maps παραμένουν η καλύτερη εφαρμογή χαρτογράφησης που είναι διαθέσιμη σήμερα. Αυτό, φυσικά, δεν θα έπρεπε να αποτελεί υπερβολική έκπληξη δεδομένου ότι τα Google Maps κυκλοφόρησαν τον Φεβρουάριο του 2005, επτά χρόνια πριν το app Apple Maps κάνει το ντεμπούτο του. Τα τελευταία 16 και πλέον χρόνια, η Google κατάφερε να ενσωματώσει μια σειρά από εντυπωσιακές δυνατότητες στο λογισμικό χαρτογράφησης της. Ένα παράδειγμα μιας λειτουργίας των Google Maps που ίσως δεν γνωρίζετε, σας βοηθά να αποτρέψετε το να λάβετε μια κλήση ταχύτητας.

Δείτε επίσης: Bug των Google Maps στο Android Auto προκαλεί διακοπή λειτουργίας της πλοήγησης

Google Maps

Λειτουργία παγίδας ταχύτητας Google Maps

Λίγα πράγματα στη ζωή είναι πιο επιβαρυντικά από το να πάρεις ένα πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα. Βέβαια τώρα, μπορείτε να αποφύγετε εντελώς τα πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα, απλώς τηρώντας το όριο ταχύτητας. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι όλοι τείνουν να επιταχύνουν περιστασιακά, ειδικά όταν δεν έχει κίνηση.

Εάν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, μπορεί να αγνοείτε εντελώς ότι τα Google Maps διαθέτουν μια λειτουργία που σας ειδοποιεί όταν υπάρχει μια παγίδα ταχύτητας στη διαδρομή σας. Μια παγίδα ταχύτητας, ως γρήγορο primer, είναι μια περιοχή δίπλα σε έναν αυτοκινητόδρομο όπου η αστυνομία κάθεται και παρακολουθεί με τι ταχύτητα περνάνε τα αμάξια.

Δείτε επίσης: Τα Gοogle Maps δοκιμάζουν μια νέα κάτω γραμμή για ευκολότερη έρευνα

Τα Google Maps, ωστόσο, διαθέτουν μια δυνατότητα που ειδοποιεί τους χρήστες πού βρίσκονται ορισμένες από αυτές τις παγίδες ταχύτητας. Για να ελέγξετε τη λειτουργία, απλώς ανοίξτε τα Google Maps και εισάγετε τον προορισμό σας. Εάν υπάρχουν σημειωμένες παγίδες ταχύτητας στη διαδρομή, θα δείτε ένα μπλε εικονίδιο μεγαφώνου.

Google Maps

Για παράδειγμα, αναζητήθηκε μια διαδρομή οδήγησης από τη Νέα Υόρκη στο Ουισκόνσιν. Στην πορεία, τα Google Maps ειδοποίησαν για μερικές τοποθεσίες παγίδας ταχύτητας που δημιουργήθηκαν κατά μήκος ενός τμήματος αυτοκινητόδρομου στο Μίσιγκαν, όπως φαίνεται παρακάτω.

Google Maps

Επιπλέον, μόλις ξεκινήσετε ένα ταξίδι, μπορείτε να ορίσετε μια επιλογή σύμφωνα με την οποία τα Google Maps θα σας στέλνουν μια ηχητική ειδοποίηση όταν εμφανίζεται μια παγίδα ταχύτητας. Για να το κάνετε αυτό, απλά ξεκινήστε την πλοήγηση, πατήστε σε οποιοδήποτε εικονίδιο ειδοποίησης στην οθόνη και θα εμφανιστεί το εικονίδιο του ηχείου όπου μπορείτε είτε να απενεργοποιήσετε είτε να καταργήσετε τη σίγαση αυτών των ειδοποιήσεων.

Δείτε επίσης: Αποφύγετε την πολυκοσμία στις εορταστικές σας αγορές με τις νέες λειτουργίες Goοgle Maps

Συνοπτικά, αυτή η δυνατότητα ήταν διαθέσιμη στο Android για αρκετό καιρό. Έφτασε και στο iPhone το 2019.

Πηγή πληροφοριών: bgr.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS