ΑρχικήUpdatesΗ Microsoft διορθώνει προβλήματα συνδεσιμότητας Windows DirectAccess

Η Microsoft διορθώνει προβλήματα συνδεσιμότητας Windows DirectAccess

Η Microsoft έχει επιλύσει ένα γνωστό πρόβλημα που προκαλεί προβλήματα συνδεσιμότητας σε πελάτες Windows που χρησιμοποιούν την υπηρεσία DirectAccess για απομακρυσμένη πρόσβαση στους οργανισμούς τους χωρίς τη χρήση εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN).

Δείτε επίσης: Windows 11 Task Manager: Επιτρέπει να φιλτράρετε διεργασίες με βάση το όνομα ή το PID

Windows DirectAccess
Η Microsoft διορθώνει προβλήματα συνδεσιμότητας Windows DirectAccess

Η εταιρεία σημείωσε ότι το DirectAccess ενδέχεται να μην επανασυνδεθεί αυτόματα αφού μια επηρεαζόμενη συσκευή διορθώσει τα προβλήματα συνδεσιμότητάς της.

Ένας πιθανός λόγος που αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα είναι ότι αλλάζετε μεταξύ σημείων πρόσβασης ή δικτύων Wi-Fi και χάνετε κατά λάθος τη συνδεσιμότητα δικτύου.

Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν Windows που ενημερώθηκαν στα μέσα Οκτωβρίου επηρεάζονται από αυτά τα προβλήματα.

Ωστόσο, αυτό το ζήτημα δεν πρέπει να επηρεάσει άλλες λύσεις remote access, όπως το VPN και το Always On VPN (AOVPN). Αυτές είναι οι συνιστώμενες μέθοδοι για σύνδεση στα Windows 10 ή νεότερες εκδόσεις από απομακρυσμένη τοποθεσία.

Δείτε επίσης: Η Microsoft επιβεβαιώνει προβλήματα απόδοσης gaming στα Windows 11 22H2

Εταιρικές ή οικιακές συσκευές που δεν χρησιμοποιούν το DirectAccess για απομακρυσμένη πρόσβαση σε εταιρικούς πόρους δεν επηρεάζονται.

Στον κατάλογο των επηρεαζόμενων πλατφορμών περιλαμβάνονται τόσο οι εκδόσεις των Windows για clients όσο και για servers.

  • Client: Windows 11 έκδοση 22H2, Windows 10 έκδοση 22H2, Windows 11 έκδοση 21H2, Windows 10 έκδοση 21H2, Windows 10 έκδοση 21H1, Windows 10 έκδοση 20H2, Windows 10 Enterprise LTSC 2019
  • ​Server: Windows Server 2022, Windows Server 2019

Το πρόβλημα διορθώνεται με την επαναφορά σε μια προηγούμενη λειτουργική έκδοση

Οι χρήστες των Windows μπορούν με τη λειτουργία KIR (Known Issue Rollback) της Microsoft να αναιρέσουν τις προβληματικές ενημερώσεις μη ασφαλείας των Windows που έχουν εγκατασταθεί αυτόματα μέσω του Windows Update.

Μόλις προωθηθούν, οι επιδιορθώσεις που εκδίδονται με KIR φτάνουν συνήθως σε όλες τις καταναλωτικές και μη διαχειριζόμενες επιχειρηματικές συσκευές εντός 24 ωρών, με τους επηρεαζόμενους χρήστες να συμβουλεύονται να επανεκκινήσουν τα επηρεαζόμενα συστήματα για να επιταχύνουν την κυκλοφορία.

Οι IT admins θα πρέπει να εγκαταστήσουν και να διαμορφώσουν ένα KIR Group Policy που σχετίζεται με τις εκδόσεις των Windows των συστημάτων, προκειμένου να επιλύσουν ένα γνωστό πρόβλημα σε συσκευές Windows enterprise-managed.

Δείτε επίσης: Windows 11: Νέο Phone Link update θα επιτρέπει streaming ήχου

Μπορείτε να κατεβάσετε τα Group Policies κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:

Η διαδικασία που απαιτείται για την ανάπτυξη διορθώσεων KIR μέσω των Group Policies απαιτεί το άνοιγμα του Group Policy Editor και την πλοήγηση είτε στο Local Computer Policy είτε στο Domain policy στον domain controller σας για να επιλέξετε την έκδοση των Windows που θέλετε να στοχεύσετε.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS