ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ SpaceX εκτοξεύει 10 πυραύλους για κάθε ανταγωνιστή της

Η SpaceX εκτοξεύει 10 πυραύλους για κάθε ανταγωνιστή της

Η SpaceX εκτόξευσε δύο πυραύλους Falcon 9 αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο πρώτος ενισχυτής απογειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής και μετέφερε σχεδόν τρεις τόνους προμηθειών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, συμπεριλαμβανομένων δύο νέων διαστημικών στολών για τη NASA. Η δεύτερη αποστολή που εκτοξεύτηκε την Κυριακή ενίσχυσε άλλη μια παρτίδα 53 δορυφόρων Starlink, ανεβάζοντας το σύνολό τους σε περισσότερα από 2.500 επιχειρησιακά διαστημόπλοια Διαδικτύου.

Δείτε επίσης: Ο πύραυλος SpaceX Starship του Elon Musk εκρήγνυται και παίρνει φωτιά

SpaceX

Οι εκτοξεύσεις προσέλκυσαν σχετικά λίγη προσοχή στη διαστημική κοινότητα και πέρα ​​από αυτήν, επειδή οι εκτοξεύσεις Falcon 9 έχουν γίνει τόσο συνηθισμένες. Ήδη φέτος, η SpaceX έχει εκτοξεύσει 31 πυραύλους με επιτυχία. Αυτός ο απολογισμός ταιριάζει με τον αριθμό των ενισχυτών Falcon 9 που μπήκαν σε τροχιά το 2021, οι οποίοι εκείνη την εποχή σημείωσαν ρεκόρ για την εταιρεία εκτόξευσης.

Αλλά φέτος η SpaceX έχει πάει τον ρυθμό της σε άλλο επίπεδο, με ένα μείγμα ωφέλιμων φορτίων, συμπεριλαμβανομένων των δορυφόρων Starlink, του πληρώματος και των αποστολών φορτίου για τη NASA, τις αποστολές του Υπουργείου Άμυνας και τους εμπορικούς δορυφόρους. Από τη Δευτέρα, ο πύραυλος Falcon 9 εκτοξεύεται κάθε 6,4 ημέρες φέτος. Αυτό είναι πολύ περισσότερο από κάθε άλλη χώρα και εταιρεία στον κόσμο μαζί. Δύο ακόμη κυκλοφορίες Starlink είναι πιθανές αυτή την εβδομάδα.

Η εταιρεία συνέχισε επίσης να πιέζει τα όρια της επαναχρησιμοποίησης. Οι αξιωματούχοι της SpaceX λένε ότι έχουν συγκεντρώσει αρκετά δεδομένα σχετικά με την επαναχρησιμοποίηση αυτών των πυρήνων πρώτου σταδίου.

Δείτε ακόμα: Starlink Maritime της SpaceX: Δορυφορικό internet για γιοτ

πυραύλους

Για να βάλετε σε προοπτική αυτόν τον ρυθμό, σκεφτείτε τον ρυθμό πτήσης του κύριου ανταγωνιστή της SpaceX με έδρα τις ΗΠΑ, της United Launch Alliance. Μετρώντας τόσο τους στόλους Delta όσο και Atlas, η ULA εκτόξευσε τους τελευταίους 31 πυραύλους της από τις 19 Μαρτίου 2017 μέχρι σήμερα. Αυτός είναι ρυθμός εκτόξευσης, μία κάθε 64 ημέρες.

Με άλλα λόγια, η SpaceX εκτοξεύει τώρα με ρυθμό 10 πυραύλων προς κάθε έναν από τους κύριους Αμερικανούς ανταγωνιστές της. Και οι δύο εταιρείες έχουν 100 τοις εκατό ποσοστά επιτυχίας κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.

Αυτός ο ανταγωνισμός θα αλλάξει χαρακτήρα τα επόμενα χρόνια. Η ULA θα κάνει σύντομα το ντεμπούτο του νέου της πυραύλου βαρέως ανυψωτικού Vulcan, πιθανότατα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023. Με μια μακρά δήλωση εκτόξευσης που περιλαμβάνει τόσο θεσμικούς πελάτες όσο και το Project Kuiper της Amazon, ο ρυθμός της εταιρείας θα αυξηθεί σημαντικά. Αυτό πιθανότατα θα συμβεί κάποια στιγμή στα μέσα της δεκαετίας του 2020 καθώς η ULA κλιμακώνει τις δραστηριότητές της και τις δυνατότητες παραγωγής του Vulcan.

Δείτε επίσης: Πύραυλος της SpaceX δημιουργεί παράξενο φαινόμενο στη Νέα Ζηλανδία

Η SpaceX σημειώνει επίσης πρόοδο στον πύραυλο Starship επόμενης γενιάς. Αυτός ο υπερ-βαρύς πύραυλος είναι πιθανό να ξεκινήσει μια σειρά δοκιμαστικών πτήσεων από το Νότιο Τέξας τους επόμενους έξι μήνες. Όμως, η SpaceX προωθεί επίσης τις επιχειρήσεις στη Φλόριντα για επιχειρησιακές εκτοξεύσεις του Starship και του Super Heavy ενισχυτή του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS