ΑρχικήsecurityΗ Amazon παραδέχτηκε ότι παρέχει βίντεο Ring στις αρχές εν αγνοία των...

Η Amazon παραδέχτηκε ότι παρέχει βίντεο Ring στις αρχές εν αγνοία των ιδιοκτητών

Η εταιρεία έξυπνων κουδουνιών Ring που ανήκει στην Amazon, παρείχε πλάνα παρακολούθησης στις αρχές επιβολής του νόμου χωρίς ένταλμα ή συγκατάθεση από τους ιδιοκτήτες του κουδουνιού, σε τουλάχιστον 11 περιπτώσεις φέτος.

Δείτε επίσης: Η Amazon αυξάνει τις τιμές στις βασικές συνδρομές Ring Protect

Amazon

Η αποκάλυψη υπογραμμίζει τον βαθμό ελέγχου που ασκεί η Amazon στα δεδομένα που παράγονται από τις κάμερες και τα μικρόφωνα των κουδουνιών της, καθώς και τις βαθύτερες σχέσεις της με χιλιάδες αστυνομικά τμήματα σε όλη τη χώρα.

Η επιστολή της 1ης Ιουλίου που απαντά σε ερωτήσεις του γερουσιαστή Ed Markey και δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του την Τετάρτη, δείχνει ότι η Ring παίρνει συχνά τις δικές της αποφάσεις, σχετικά με το εάν θα παράσχει δεδομένα παρακολούθησης στις αρχές επιβολής του νόμου χωρίς ένταλμα ή συγκατάθεση από τον ιδιοκτήτη του κουδουνιού.

Σύμφωνα με τις πολιτικές της, η Ring “επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποκρίνεται αμέσως σε επείγοντα αιτήματα επιβολής του νόμου για πληροφορίες, σε περιπτώσεις που ενέχουν άμεσο κίνδυνο θανάτου ή σοβαρό σωματικό τραυματισμό σε οποιοδήποτε άτομο“, ανέφερε η επιστολή. Η εταιρεία απαιτεί επίσης από την αστυνομία να συμπληρώσει μια ειδική «φόρμα αιτήματος έκτακτης ανάγκης» εάν υπάρχει επείγουσα ανάγκη παράκαμψης της κανονικής διαδικασίας επιβολής του νόμου, σύμφωνα με την επιστολή.

Σε κάθε μία από τις 11 περιπτώσεις, ο Αντιπρόεδρος Δημόσιας Πολιτικής της Amazon, Brian Huseman δήλωσε ότι η Ring διαπίστωσε ότι τα αιτήματα της αστυνομίας πληρούσαν το όριο επικείμενου κινδύνου και παρείχε τις πληροφορίες “χωρίς καθυστέρηση”.

Δείτε ακόμα: Amazon: Παραδόσεις προϊόντων με ηλεκτρικά ποδήλατα στο Λονδίνο
Ring

Η επιστολή του Huseman ανέφερε ότι η Ring συνεργάζεται επί του παρόντος με 2.161 υπηρεσίες επιβολής του νόμου και 455 πυροσβεστικά τμήματα που μπορούν να ζητήσουν δεδομένα επιτήρησης από τα κουδούνια, αριθμός που ο Markey σε μια ανακοίνωση, είπε ότι αντιπροσωπεύει πενταπλάσια αύξηση από τον Νοέμβριο του 2019.

Επίσης, η επιστολή αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι η Ring δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ τεχνολογία αναγνώρισης φωνής στα κουδούνια της και απέρριψε το αίτημα του Markey να σταματήσουν οι κάμερες Ring να καταγράφουν αυτόματα ήχο από προεπιλογή όταν τραβούν βίντεο.

«Όπως δείχνει η συνεχιζόμενη έρευνά μου για την Amazon, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για το κοινό να μετακινείται, να συγκεντρώνεται και να συνομιλεί δημόσια χωρίς να παρακολουθείται και να καταγράφεται», είπε ο Markey σε δήλωση. “Δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό ως αναπόφευκτο στη χώρα μας. Η αυξανόμενη εξάρτηση από την ιδιωτική επιτήρηση των αρχών επιβολής του νόμου δημιουργεί κρίση λογοδοσίας και ανησυχώ ιδιαίτερα ότι η βιομετρική επιτήρηση θα μπορούσε να γίνει κεντρική στον αναπτυσσόμενο ιστό συστημάτων παρακολούθησης που έχει η Amazon και άλλες ισχυρές εταιρείες τεχνολογίας.

Δείτε επίσης: Amazon υποκύπτει στην πίεση των ΗΑΕ: Περιορίζει LGBTQ+ περιεχόμενο!

Ένας εκπρόσωπος της Ring είπε ότι ο νόμος “εξουσιοδοτεί εταιρείες όπως η Ring να παρέχουν πληροφορίες σε κυβερνητικές οντότητες εάν η εταιρεία πιστεύει ότι μια έκτακτη ανάγκη που συνεπάγεται κίνδυνο θανάτου ή σοβαρού σωματικού τραυματισμού σε οποιοδήποτε άτομο, όπως απαγωγή ή απόπειρα δολοφονίας, απαιτεί αποκάλυψη χωρίς καθυστέρηση. Η Ring εφαρμόζει πιστά αυτό το νομικό πρότυπο.

«Είναι απλώς αναληθές ότι η Ring παρέχει σε οποιονδήποτε απεριόριστη πρόσβαση σε δεδομένα πελατών ή βίντεο, όπως έχουμε επανειλημμένα καταστήσει σαφές στους πελάτες μας και σε άλλους», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS