ΑρχικήsecurityWyden: Το Πεντάγωνο παρακολουθεί τους πολίτες χωρίς ένταλμα

Wyden: Το Πεντάγωνο παρακολουθεί τους πολίτες χωρίς ένταλμα

Το Πεντάγωνο μπορεί να χρησιμοποιεί εμπορικά δεδομένα για να παρακολουθεί τους Αμερικανούς χωρίς τη δέουσα νομική διαδικασία, σύμφωνα με επιστολή του γερουσιαστή Ron Wyden που κοινοποιήθηκε στο Vice News. Ο Wyden είχε ρωτήσει το Υπουργείο Άμυνας (DoD) σχετικά με την mobile τοποθεσία και άλλα δεδομένα που είχε αγοράσει από εμπορικές πηγές, μετά από αναφορές στο WSJ και αλλού. Το DoD απάντησε σε ορισμένες ερωτήσεις, αλλά πολλές απαντήσεις δεν δημοσιεύτηκαν. “Γράφω για να σας παροτρύνω να κοινοποιήσετε στο κοινό πληροφορίες σχετικά με την αδικαιολόγητη παρακολούθηση των Αμερικανών από το Υπουργείο Άμυνας”, απάντησε ο Wyden.

Πεντάγωνο
Γερουσιαστής Wyden: Το Πεντάγωνο παρακολουθεί τους πολίτες χωρίς τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες

Δείτε επίσης: Το Πεντάγωνο παρακολουθεί τον εκτός ελέγχου κινεζικό πύραυλο που κατευθύνεται στη Γη

Διάφορες υπηρεσίες επιβολής του νόμου των ΗΠΑ αγοράζουν διάφορα δεδομένα από εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες σε τηλέφωνα Αμερικανών για να παρακολουθούν φερόμενους τρομοκράτες, παράνομους μετανάστες και άλλες ομάδες από το 2017 τουλάχιστον.

Είναι παράνομο οι κυβερνητικές υπηρεσίες να παρακολουθούν απευθείας τους Αμερικανούς σύμφωνα με την τέταρτη τροποποίηση των ΗΠΑ χωρίς ένταλμα. Επιπλέον, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ισχυρίστηκε το 2018 ότι ήταν επίσης παράνομη η πρόσβαση σε δεδομένα τοποθεσίας κινητού τηλεφώνου χωρίς δικαστική απόφαση (Carpenter). Σύμφωνα με τον Wyden, ωστόσο, η υπηρεσία κατασκοπείας της DoD, η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (DIA), έχει υιοθετήσει τη θέση ότι αυτοί οι κανόνες δεν ισχύουν για εμπορικά δεδομένα “που αγοράζει η κυβέρνηση.”

Δείτε επίσης: Το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα βίντεο με UFO

Για το σκοπό αυτό, ο Wyden ήθελε να μάθει αν το DoD στο σύνολό του είχε υπογράψει αυτήν τη «νομική θεωρία». Ρώτησε επίσης ποιες άλλες υπηρεσίες DoD “αγοράζουν και χρησιμοποιούν δεδομένα που αποκτήθηκαν για τους Αμερικανούς, χωρίς δικαστική απόφαση.”

Το DoD απάντησε στον Wyden ότι εναπόκειται σε κάθε εταιρεία να διασφαλίσει ότι ακολουθεί το νόμο. Οι άλλες απαντήσεις δεν κοινοποιήθηκαν, αλλά ο Wyden πιστεύει ότι πρέπει να δημοσιοποιούνται.

Δείτε επίσης: Πεντάγωνο: Πήρε 1 δις για τον Covid-19 και το έκανε μαχητικό εξοπλισμό

Υπό την κυβέρνηση Trump, οι ΗΠΑ επέκτειναν τον Patriot Law επιτρέποντας την επίβλεψη χωρίς έλεγχο (παρά τις αποκαλύψεις του Edward Snowden) και εγκρίθηκε πρόσφατα από τα δικαστήρια υπό τον Biden. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι μια γκρίζα περιοχή του νόμου ως προς το πού οι αγορές δεδομένων θα εμπίπτουν σε αυτούς τους κανόνες. Τώρα, ο Wyden και άλλοι προτείνουν νέα νομοθεσία με την ονομασία “The Fourth Amendment Is Not For Sale Act” η οποία θα αναγκάσει την επιβολή του νόμου να λαμβάνει εντάλματα για την τοποθεσία και άλλα δεδομένα που αγοράζονται από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS