ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΤο Πεντάγωνο παρακολουθεί τον εκτός ελέγχου κινεζικό πύραυλο που κατευθύνεται στη Γη

Το Πεντάγωνο παρακολουθεί τον εκτός ελέγχου κινεζικό πύραυλο που κατευθύνεται στη Γη

Ακούγεται σαν ταινία αλλά δεν είναι: Το Πεντάγωνο δήλωσε χθες ότι παρακολουθεί έναν μεγάλο κινεζικό πύραυλο που είναι εκτός ελέγχου και αναμένεται να ξαναμπεί στην ατμόσφαιρα της Γης αυτό το Σαββατοκύριακο. Το  US Space Command παρακολουθεί την πορεία του, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Mike Howard σε μια δήλωση που έκανε στο CNN και αναμένει την εμφάνιση του κινεζικού πυραύλου Long March 5B “γύρω στις 8 Μαΐου.”

κινεζικό πύραυλο

Δείτε επίσης: Η NASA ολοκλήρωσε τη δοκιμή στον πύραυλο που θα πάει Σελήνη

Ο Howard είπε ότι το ακριβές σημείο εισόδου του πυραύλου δεν θα είναι γνωστό παρά μόνο λίγες ώρες πριν από την επανεισδοχή, αλλά ότι καθημερινές ενημερώσεις σχετικά με την τοποθεσία του θα παρέχονται στον ιστότοπο του Space Track.

Και το Aerospace.org παρακολουθεί τον πύραυλο, και από το απόγευμα της Τρίτης, προέβλεπε ότι η άφιξη θα γίνει 8 Μαΐου, περίπου στις 9:30 μ.μ. PT – αν και οι προβλέψεις μπορεί να αλλάξουν.

Δείτε επίσης: Ο πύραυλος της SpaceX κατάφερε να προσγειωθεί αλλά εξερράγη μετά

Αλλά μην πανικοβληθείτε. Ο Jonathan McDowell, αστροφυσικός στο Κέντρο Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, είπε στο CNN “οι πιθανότητες να σας χτυπήσει ο πύραυλος είναι απίστευτα μικρές”.

Επειδή ο Ειρηνικός Ωκεανός καλύπτει πολύ μεγάλο μέρος της Γης, τα συντρίμμια από τον κινεζικό πύραυλο πιθανότατα θα βρεθούν στα ύδατα του Ειρηνικού ωκεανού, είπε.

Ο McDowell προσαρμόζει επίσης τη χρονική περίοδο κατά την οποία τα συντρίμμια αναμένεται να φτάσουν στην Γη λέγοντας ότι θα είναι από τις 8 μέχρι τις 10 Μαΐου.

Ο πύραυλος βοήθησε στην εκτόξευση του Tianhe, της βασικής μονάδας του νέου διαστημικού σταθμού επόμενης γενιάς της Κίνας, στις 28 Απριλίου. Η διαστημική βάση έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022 για να χρησιμεύσει ως κέντρο επιστημονικής έρευνας για την Κίνα την επόμενη δεκαετία.

Δείτε επίσης: Κίνα: Εκτόξευσε με επιτυχία τον πρώτο της πύραυλο στον Άρη!

Το 2018, παρόμοια γεγονότα έλαβαν χώρα, όταν ο μη ελεγχόμενος διαστημικός σταθμός Tiangong-1 της Κίνας επανήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης στην περιοχή κοντά στην Ταϊτή. Ευτυχώς κανένας δεν τραυματίστηκε.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS