ΑρχικήinetAmazon υποκύπτει στην πίεση των ΗΑΕ: Περιορίζει LGBTQ+ περιεχόμενο!

Amazon υποκύπτει στην πίεση των ΗΑΕ: Περιορίζει LGBTQ+ περιεχόμενο!

Η Amazon έχει υποκύψει στις πιέσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και έχει περιορίσει τα αποτελέσματα αναζήτησης για προϊόντα που σχετίζονται με LGBTQ+ όπως βιβλία και σημαίες στο χρώμα του ουράνιου τόξου στον ιστότοπο της, στη χώρα.

Amazon LGBTQ

Η Amazon επιβάλλει περιορισμούς σε αγαθά όπως βιβλία και σημαίες στο χρώμα του ουράνιου τόξου μετά απο απειλές κυρώσεων.

Η εταιρεία Amazon αποφάσισε να περιορίσει τις αναζητήσεις αφού απειλήθηκε με κυρώσεις από την κυβέρνηση των HAE, σύμφωνα με τους New York Times.

Τα νέα έρχονται καθώς ο μήνας Pride, που έχει σχεδιαστεί για να γιορτάζουν κάθε χρόνο τα άτομα LGBTQ+ σε όλο τον κόσμο, φτάνει στο τέλος του.

Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μια από της 69 χώρες στον κόσμο που έχουν νόμους που ποινικοποιούν το να είσαι ομοφυλόφιλος.

“Ως εταιρεία παραμένουμε προσηλωμένοι στη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη και πιστεύουμε ότι τα δικαιώματα των LGBTQ+ ατόμων πρέπει να προστατεύονται”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Amazon στο BBC.

Ωστόσο, προσέθεσαν: “Με τα καταστήματα της Amazon σε όλο τον κόσμο, πρέπει επίσης να συμμορφωνόμαστε με τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι αρχές στη Σαουδική Αραβία κατέσχεσαν παιχνίδια και παιδικά ρούχα στο χρώμα ουράνιου τόξου, τα οποία ισχυρίστηκαν ότι ενθαρρύνουν την ομοφυλοφιλία, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση Al Ekhbariya. Ανέφερε ότι αξιωματόυχοι του υπουργείου Εμπορίου αφαίρεσαν μια σειρά από είδη απο καταστήματα στην πρωτεύουσα Ριαντ, συμπεριλαμβανομένων καπέλων, φούστες, μπλουζάκια, κλιπ μαλλιών και μολυβοθήκες.

Η Σαουδική Αραβία επίσης απαγόρευσε τις ταινίες που απεικονίζουν, ή ακόμη και αναφέρονται σε σεξουαλικές μειονότητες. Τον Απρίλιο, το βασίλειο είπε ότι είχε ζητήσει από την Disney να κόψει τις “LGBTQ αναφορές” από την ταινία της Marvel Doctror Strange στο Multiverse of Madness, αλλά η Disney αρνήθηκε.

Το τελευταίο animation της Disney, Lightyear, το οποίο περιλαμβάνει ένα φιλί του ίδιου φύλου, έχει επίσης απαγορευτεί στη Σαουδική Αραβία και σε περισσότερες από δώδεκα άλλες χώρες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS